Den årlige løn vil afhængigt af erfaring have et forventeligt niveau på kr. 675.000 – 715.000 inkl.
Hvad kan en borgerrådgiver hjælpe med?
- At finde rundt i organisationen og skabe kontakt til en relevant medarbejder.
- At mægle mellem dig og den kommunale medarbejder.
- At deltage til møder med kommunen som observatør, hvis du har behov for det.
- At forstå indholdet i afgørelsen fra kommunen.
- At søge en sag genoptaget.
Hvilke kommuner har en borgerrådgiver?
Kommuner der har fået tildelt midler til oprettelse af en uvildig borgerrådgiverfunktion: Allerød, Assens, Billund, Brøndby, Brønderslev, Fanø, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Guldborgsund, Halsnæs, Hedensted, Helsingør, Holstebro, Hørsholm, Ikast-Brande, Jammerbugt, Kalundborg, Kerteminde, Langeland, Lolland, ...
Hvad er en Borgervejleder?
Vejlede og rådgive om juridiske rettigheder og eventuelle yderligere klagemuligheder. Vejlede om yderligere tiltag samt tilbyde mægling, når sager er gået i hårknude for at sikre fortsat god dialog mellem dig/jer og kommunen. Hjælpe videre i klagesystemet, samt tilbyder støtte til udformning af klager.
Hvordan får man en sagsbehandler?
Kommunen og andre kan give råd og hjælp
Kommunen skal hjælpe dig, hvis du har brug for rådgivning og hjælp. Også private organisationer tilbyder rådgivning, hvor du kan henvende dig anonymt. Fx kan du skrive, chatte, ringe og sende sms til Børnetelefonen. Ring gratis til Børnetelefonen: 116 111.
Sådan forstår du din lønseddel - Borgerservice to go
Hvem har ret til en sagsbehandler?
Alle voksne over 18 år har ret til at få rådgivning om sociale spørgsmål og problemstillinger af deres kommune. Det kan for eksempel handle om sociale ydelser, boligforhold, sundhed eller økonomi.
Hvad er forskellen på kommuner og regioner?
Regionerne varetager en række opgaver, som bedst løses decentralt, men som samtidig kræver et større befolkningsgrundlag, end selv større kommuner har. Regionerne har ansvaret for: Sygehusvæsenet, herunder sygehusene, psykiatrien samt sygesikringen, herunder privatpraktiserende læger og speciallæger.
Hvad styrer kommunen?
Efter kommunalreformen i 2007 er kommunernes opgaver fastsat som de såkaldte 'borgerrettede opgaver', der alle består af velfærdsforvaltning: sundhed, beskæftigelse, det sociale område, børnepasning, folkeskolen, ældreplejen, erhvervsservice, kollektiv trafik og veje, natur, miljø og planlægning og kultur.
Hvad betaler kommunen for?
De store udgiftsområder i kommunen er skoler, børnepasning og ældrepleje. Overførselsudgifter i form af kontanthjælp, dagpenge, førtidspension, er dog det største enkelte udgiftsområde.
Hvad er KL en forkortelse for?
KL (fork. for Kommunernes Landsforening, der frem til 2001 var navnet) er en dansk privat interesseorganisation, der organiserer landets 98 kommuner. Organisationen har til formål at varetage kommunernes fælles interesser.
Er kommunen det offentlige?
Kommunerne er borgernes indgang til den offentlige sektor og tager sig af opgaver på socialområdet, beskæftigelsesområdet og erhvervsserviceområdet og vedrørende den kollektive trafik. Regionerne tager sig af sygehusene, den regionale udvikling og specialiserede sociale institutioner.
Hvad er de 5 regioner i Danmark?
- Region Nordjylland. Region Nordjylland har hovedsæde i Ålborg. ...
- Region Syddanmark. Region Syddanmark har hovedsæde i Vejle. ...
- Region Sjælland. Region Sjælland har hovedsæde i Sorø. ...
- Region Hovedstaden. Region Hovedstanden har hovedsæde i Hillerød. ...
- Region Midtjylland. ...
- Danske Regioner.
Hvem finansierer regionerne?
Regionernes indtægter er sammensat af finansiering fra staten og finansiering fra kommunerne. Regionernes finansiering på sundhedsområdet er sammensat af fire elementer fastlagt i ”Loven om regionernes finansiering”, hvoraf det statslige bloktilskud udgør den største del: Statsligt bloktilskud.
Hvad er de største kommuner i Danmark?
Hvilke kommuner har det største og mindste areal? Målt på størrelse er de tre midtjyske kommuner Ringkøbing-Skjern, Viborg og Herning de største kommuner i Danmark med arealer på henholdsvis 1.474, 1.409 og 1.321 km2. Der er jyske kommuner på de 10 første pladser, mens Guldborgsund og Lolland Kommuner er nr. 11 og 12.
Hvem ejer mest jord i Danmark?
Privatpersoner og interessentskaber ejer 80 pct. af Danmarks samlede areal, mens virksomheder og selskaber ejer 8 pct. og det offentlige ejer 9 pct.
Hvem må køre på en privat fællesvej?
En privat fællesvej er som udgangspunkt åben for al færdsel, medmindre der er opsat skilte eller bomme der begrænser adgangen eller visse typer færdsel. Adgangsbegrænsninger på private fællesveje i byzone skal godkendes af vejmyndigheden med politiets samtykke, og være begrundet af særlige omstændigheder.
Hvad tager kommunen sig af?
Danske kommuner har i en international sammenligning et meget stort ansvarsområde. De tager sig af den daglige, offentlige velfærdsservice – f. eks. administration af overførselsindkomster, daginstitutioner, folkeskoler og ældrepleje.
Hvad er forskellen mellem sagsbehandler og socialrådgiver?
En sagsbehandler er ansat til at behandle bestemte sager, for eksempel i en kommunes social- og sundhedsforvaltning eller i et ministerium. En socialrådgiver vejleder og rådgiver om sociale spørgsmål, og kan være ansat som sagsbehandler.
Hvad må en sagsbehandler ikke?
Når vi indhenter oplysninger fra en borger, kan vi ikke kræve, at borgeren skal komme med oplysninger i en bestemt form, f. eks. skemaer, medmindre dette udtrykkeligt er angivet i loven. Vi kan heller ikke kræve, at de oplysninger, vi beder om, forudsætter uddannelse, særlige sprogkundskaber eller lignende.
Hvilken landsdel er størst i Danmark?
Region Midtjylland er størst arealmæssigt 13.006 kvadratkilometer, og med befolkningstallet på 1.291.643. Region Syddanmark har 12.256 kvadratkilometer og befolkningstallet på 1.210.297. Region Nordjylland er med sine 7879 kvadratkilometer væsentligt mindre end de første to regioner, og der bor 584.918 indbyggere.
Hvad er Danmarks største region?
Hvilken region er størst i Danmark? Region Midtjylland er størst arealmæssigt 13.006 kvadratkilometer, og med befolkningstallet på 1.291.643.
Hvem indførte regionerne i Danmark?
Regionerne blev oprettet den 1. januar 2007 i forbindelse med de 13 amters nedlæggelse som en del af Strukturreformen. Den daværende VK-regering indgik aftale med Dansk Folkeparti om strukturreformen i juni 2004.
Hvilken kommune er mindst i Danmark?
Frederiksberg er Danmarks mindste kommune. Men det er også den kommune i Danmark, der har mindst natur. Kommunen har et areal på 8,7 kvadratkilometer, og 1,5 kvadratkilometer består af natur.