Danskerne forbruger 95,2 kg kød om året i gennemsnit. Vi er blandt dem i verden, der spiser mest kød. USA og Kuwait topper dog listen med 120 kg. Kina ligger på cirka 65 kg, mens Indien er på cirka 5 kg.
Hvad er det mest spiste kød i Danmark?
I Europa generelt er fjerkræ den mest spiste type kød, men i Danmark er det oksekød, der oftest bliver serveret.
Hvor meget kød spiser de i USA?
I gennemsnit bruger en amerikaner to gange sin egen vægt om året i kød: 44 kilo oksekød 31 kilo svinekød og 48 kilo fjerkræ pr. indbygger. I Danmark bruger vi mindre oksekød (18,4 kilo), men til gengæld mere svinekød (56,9 kilo) samt 18,1 kilo fjerkræ.
Hvor meget kød spiser tyskerne?
Den gennemsnitlige tysker spiser 52 kilo kød om året, og det er det laveste tal, man har registreret, siden man begyndte optællingerne i 1989. Det overrasker dog ikke Sisse Fagt, seniorrådgiver ved DTU Fødevareinstitut. - Nu er Tyskland ikke et land, som er kendt for at spise lidt kød.
Hvem spiser mest kød i verden?
Danskerne forbruger 95,2 kg kød om året i gennemsnit. Vi er blandt dem i verden, der spiser mest kød. USA og Kuwait topper dog listen med 120 kg. Kina ligger på cirka 65 kg, mens Indien er på cirka 5 kg.
Kødforbrug efter land pr. indbygger | flag og lande efter kødforbrug År
Hvor i verden spiser man mindst kød?
Hvilket land spiser man mindst kød? Den gennemsnitlige tysker spiser 52 kilo kød om året, og det er det laveste tal, man har registreret, siden man begyndte optællingerne i 1989.
Hvad bliver der spist mest af i verden?
Der er fortsat mest grisekød på det globale spisebord, men kyllingen overtager snart førstepladsen. Kylling er tæt på at overtage positionen som det mest populære at sætte på spisebordene rundt om på kloden.
Hvilket land spiser mest svinekød?
Svinekød eller flæsk er kød fra svin. I daglig tale bruges flæsk om svinets fede partier, mens de magre kaldes kød. Svinekød er det mest almindelige kød for kinesere, thailændere, vietnamesere og til en vis grad amerikanere.
Hvor mange danskere spiser kød hver dag?
Tal fra DTU Fødevareinstitut (2016) viser, at danskerne i gennemsnit spiser 142 gram kød om dagen fordelt ud på dagens måltider. Danskernes kødindtag er altså et pænt stykke over de officielle kostråd om at spise højst 350 gram kød om ugen (Alt om Kost, 2022).
Hvor spiser man mest oksekød?
Store bøffer er noget, vi normalt forbinder med USA eller måske Argentina, men det land i verden, der konsumerer mest kød per indbygger, er Danmark. Det fremgår af World Resources Institutes opgørelse over kødforbrug per indbygger per land. USA ligger med 124,8 kilo 20 kilo under det danske forbrug på en femteplads.
Hvad er den mest spiste aftensmad i Danmark?
Fisk med tilbehør
Når danskerne spiser kød, er pizza på førstepladsen som det mest spiste aftensmåltid. Når danskerne spiser vegetarisk, altså retter uden kød og fisk, indtager rugbrød med pålæg førstepladsen over de mest populære retter.
Hvor mange danskere spiser ikke kød?
20% af danskerne, svarende til mere end 1 million danskere, spiser overvejende eller helt vegetarisk (Coop Analyse & DVF 2023). I 2018 drejede det sig om 12% af danskerne (Coop Analyse & DVF 2018).
Hvilket land spiser mest slik i verden?
Hvilket land spiser mindst slik? Danmark har de seneste år overhalet Finland og Sverige som de største slikmunde. Danskerne spiser årligt 6,6 kilo slik per person, mens lande som USA og Italien spiser henholdsvis 3,6 kilo og 1,8 kilo slik om året.
Hvilken slags kød spiser danskerne mest af?
Når der spises kød til aftensmad, er det oftest oksekød, grisekød eller kylling, der ligger på tallerkenen. Det er oftere yngre danskere, der vælger oksekød eller kylling, mens det oftere er danskere over 50 år, der vælger grisekød. Ved udespisning er det ligeledes oftest oksekød, grisekød og kylling, der spises.
Er danskernes kødforbrug faldet?
Danskernes kødforbrug er forholdsvist stabilt. Det viser en opgørelse fra DTU udgivet i 2023. Fra 2006 til 2020 faldt kødforbruget per dansker fra 46 kilo fersk kød til 43 kilo om året. I samme periode er forbruget af forarbejdet kød heller ikke faldet væsentligt, viser tallene.
Hvad er det dyreste kød på en gris?
I de seneste årtier har især eksporten til Japan gjort mørbraden til det dyreste stykke kød på grisen.
Er det sundt at spise svinekød?
Ifølge ernæringseksperter hører kød – herunder svinekød – med til en god, varieret og ernæringsrigtig kost. Svinekød bidrager til kosten med vigtige næringsstoffer som f. eks. B-vitaminer, D-vi-tamin, jern, zink og protein, og det fremmer optagelse af jern fra andre fødemidler som f.
Hvilket land producerer mest oksekød?
Steakens hjemland. USA er verdens absolut største producent af oksekød. Alene i 2017 blev der produceret over 12 milliarder kg oksekød i USA, og det er også denne ekspertise, der gør, at amerikanerne er velbevandret inden for oksekød.
Hvad er typisk dansk at spise?
Det danske køkken indeholder typisk rugbrød, smørrebrød, frikadeller, stegt flæsk med persillesovs og flæskesteg.
Hvem har mest madspild i verden?
Ifølge notatet ”Food price watch” fra Verdensbanken, smider Nordamerika mest mad ud pr. indbygger i husholdninger (115 kilo pr. år) efterfulgt af Europa (95 kilo pr. år), mens lande i Afrika syd for Sahara smider mindst ud (6 kilo pr.
Hvem spiser mest fastfood i verden?
Hvem spiser mest fastfood i verden? Britterne indtager førstepladsen - de forkæler nemlig sig selv med junkfood seks gange om måneden, stærkt efterfulgt af belgierne. Østrig, derimod, leder sig ikke i fristelse mere end højest to gange om måneden.
Hvilket land har den største kødproduktion?
FAKTABOKS: DE MEST KØDPRODUCERENDE LANDE
Danmark er det land i verden, der producerer mest kød i forhold til indbyggertal. Beregningerne er baseret på 2021-tal fra FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO.
Hvor meget kød spiser danskerne i gennemsnit?
Tal fra den seneste DANSDA for 2011-13 viser, at en dansker i gennemsnit spiser knap 44 kilo kød fra okse, kalv, svin og lam om året. Heraf er 66% svinekød og 32% okse-/kalvekød. Dertil kommer et årligt indtag af fjerkræ på otte kilo, hvilket giver et samlet årligt kødindtag for en gennemsnitsdansker på 52 kilo.
Hvad spiser en gennemsnitlig amerikaner?
Forskerne undersøgte, hvad en gennemsnitlig amerikaner spiste og vejede fra 1970 og frem. Resultaterne viser, at det, 95% af amerikanerne først og fremmest spiser oftere, er kornprodukter, brød, friturestegt mad, samt retter med tilsat fedtstof som salatdressing.