- Frisind.
- Kønsligestilling.
- Velfærdssamfundet.
- Tillid.
- Det danske sprog.
- Foreningsliv og frivillighed.
- Hygge.
- Den kristne kulturarv.
Hvad er dansk kultur kendt for?
Danmark har et rigt kulturliv. Dansk arkitektur, kunst, musik, film, teater, ballet og opera er kendt internationalt. De fleste danskere lever et fredeligt liv og har en moderne livsstil.
Hvad karakteriserer den danske kultur?
Som manifeste symboler for en særlig dansk kultur nævnes ofte det fælles sprog og en fælles religion, udtrykt gennem folkekirken. I denne henseende er forudsætningerne for "den danske kultur" som en enhedskultur Indfødsretloven i 1776, afståelsen af Norge i 1814 og Slesvig-Holsten i 1864.
Hvad forbinder man med Danmark?
Danmark grænser op til Sverige mod øst og Tyskland mod syd. Øresundsbroen forbinder Danmark og Sverige fra den største danske ø, Sjælland. Jylland, som er en halvø, forbinder Danmark med Tyskland. Den tredjestørste ø i Danmark er Fyn, som forbinder Sjælland og Jylland med to broer, Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen.
Hvad er kendetegnet for Danmark?
Landet er kendetegnet ved flad, dyrkbar jord og sandkyst, lav højde og tempereret klima. Danmark har et samlet areal på 42.952 km². De tidligste sikre tegn på menneskelig tilstedeværelse i dagens Danmark er fra den ældre stenalder for ca. 10.000 år siden.
HVAD ER KULTUR?
Hvad er de danske værdier?
- Velfærdssamfundet (22.784 stemmer)
- Frihed (22.089 stemmer)
- Tillid (21.965 stemmer)
- Lighed for loven (19.138 stemmer)
- Kønsligestilling (18.989 stemmer)
- Det danske sprog (18.808 stemmer)
- Foreningsliv og frivillighed (18.108 stemmer)
- Frisind (17.797 stemmer)
Hvad er Danmark kendt for i mad?
Det danske køkken er bl. a. kendt for rugbrød, smørrebrød, frikadeller, wienerbrød og i de seneste årtier også det nye nordiske køkken.
Hvad har Danmark ejet?
Gennem hele sin historie har Danmark i både kortere og længere perioder haft besiddelser uden for sit territorium – for eksempel i Island, Norge, Sverige, Tyskland, Færøerne, Grønland, Storbritannien og Østeuropa. Den danske stat anlagde dog først egentlige handelskolonier i 1600-tallet.
Hvad synes andre om Danmark?
Eksperter nævner tillid, arbejdstider, kærlighed til æstetiske omgivelser og motion udenfor som noget af det, der gør danskere lykkelige. Igen retter udlandet blikket mod Danmark som et af verdens bedste lande at leve i - selvom Norge sidste år skubbede os af tronen som verdens lykkeligste folk.
Er der kultur i Danmark?
I et land som Danmark deler de fleste danskere en fælles kultur – den danske – hvor vi snakker dansk, tror på demokrati osv. Men der findes også kulturelle fællesskaber, som afviger fra den dominerende kultur. Sådanne kulturer, der eksisterer indeni en anden kultur men distancerer sig fra den, kaldes subkulturer.
Hvad er definitionen af danskhed?
'Danskhed' handler om identitet og om, hvad der er dansk kultur og danske kerneværdier – men om det betyder, at man skal være født i Danmark eller være dansk statsborger for helt at kunne forstå, hvad danskhed er, står til diskussion.
Hvad kan kultur være?
Begrebet 'kultur' dækker over et samfunds eller en gruppe menneskers fælles livsform. Det kan være de kulturelle værdier som traditioner, sprog, normer, overbevisninger og symboler, der tilhører mennesker fra et bestemt område eller land.
Hvordan beskriver man en kultur?
Kultur udgøres af mange forskellige ting f. eks. jeres vision, værdier, normer og systemer. Men også symboler, sprog, antagelser, overbevisninger/anskuelser og vaner er en del af din virksomheds kultur.
Hvad er definitionen på kultur?
Ordet kultur kommer af latin cultura og kan betyde dyrkning, pasning, plejning, forædling og bearbejdning, først og fremmest af jorden, planter og husdyr. Det kan også betyde beboelse, udsmykning og dekoration, ligesom det kan have en religiøs betydning i form af dyrkelse af guder (jf. kultus).
Hvad er kulturelle aktiviteter?
Oplevelser med forskellige kulturformer fx i form af højtider, madkultur, litteratur, sportskultur osv. Aktiviteter med udgangspunkt i mødet med andre kulturers sprog, madkultur, højtider, dans, musik mv.
Hvad hed Danmark før det hed Danmark?
Middelalderen. I middelalderen blev Danmark ofte refereret til som “Danmǫrk” i sagaer og krøniker. Dette navn blev senere latiniseret til “Dania” i middelalderens europæiske dokumenter. Med tiden blev det til det nuværende “Danmark” på moderne dansk.
Hvad hed Danmark før vikingetiden?
til år 800 e.Kr. Perioden før jernalderen var bronzealderen, og perioden før bronzealderen var stenalderen. Stenalderen, bronzealderen og jernalderen udgør tilsammen oldtiden i Danmark. Jernalderen bliver efterfulgt af vikingetiden og den tidlige middelalder.
Hvad hed Danmark i vikingetiden?
Af Roberto Fortuna/Nationalmuseet. Vikingetiden er den sene del af jernalderen fra omkring 800 til midten af 1000-tallet. Navnet på folkeslaget danerne er omtalt i Sydeuropa tilbage fra 500-tallet, men navnet på danernes land 'Danmark' dukker først op i 800-tallet.
Hvad er den mest populære ret i verden?
Kylling er tæt på at overtage positionen som det mest populære at sætte på spisebordene rundt om på kloden. Verdens indtag af kyllingekød vil snart overgå svinekød, viser en opgørelse fra FN's fødevareorganisation, FAO, ifølge The Economist.
Hvad savner man som dansker i udlandet?
- Vand fra hanen (51 %)
- Rugbrød (38 %)
- Dansk mælk (18 %)
- Saltlakrids (10 %)
- Leverpostej (10 %)
- Den Danske mentalitet (6 %)
- Rigtig smør (6 %)
- Danske medier (6 %)
Hvad spiser danskerne mest til morgenmad?
Den typiske danske morgenmad består af kaffe eller the i følgeskab med rugbrød, franskbrød eller rundstykker med ost eller syltetøj påsmurt. Morgenmadsprodukter såsom cornflakes, müesli og havregryn er også populære, særligt blandt børn.
Hvad er Danmarks mest sjældne navn?
Blandt de sjældne navne finder man pigenavne som Tünde-Izabella, Sigga, Løkke, Isolde og Crystal og drengenavne som Huxi, Bjørn-Inuk, Marlon, Pilou og Ronaldo.
Hvad er det ældste navn i Danmark?
Et af de ældste personnavne vi kender fra det danske område, er Lægæst. Det vil sige: Vi kender til en person der har haft dette navn en gang omkring år 400. Manden bar navnet i sin urnordiske form, Hlewagastiʀ, og han var manden bag mindst ét af de berømte guldhorn.