DHO står for Dansk og Historie Opgave og er en opgave, der skal skrives i dansk og historie sammen. Det er på den måde en tværfaglig opgave, og formålet er blandt andet at give mulighed for en refleksion over fagenes forskelligheder, og hvordan de to fag arbejder videnskabeligt.
Hvad skal man i en DHO?
- Forside.
- Indholdsfortegnelse.
- Indledning.
- Redegørelse.
- Analyser.
- Vurdering eller diskussion.
- Konklusion.
- Litteraturliste.
Hvad skal man sige til mundtlig DHO?
- Konklusionerne i din opgave: Hvad var dit spørgsmål, og hvad fandt du ud af?
- Overvejelser om materialevalg: Hvorfor har du valgt nogle tekster/kilder og fravalgt andre?
- Din arbejdsproces: Hvordan fik du indkredset din problemformulering?
Hvad spørger de om til DHO?
Inden du kommer til årsprøven, har vi læst din opgave. Vi har kigget på, om det formelle er i orden dvs. fodnoter, litteraturliste m.v., og vi har forberedt nogle spørgsmål på baggrund af det faglige indhold i din opgave fx din kildekritiske analyse eller din fortolkning af de litterære tekster.
Hvornår skal man op i DHO?
I løbet af dine 3 år på gymnasiet skal du skrive 3 større skriftlige opgaver inden for rapportgenren: dansk-historie-opgave (DHO) i slutningen af 1. år, • studieretningsopgave (SRO) på 2.
DHO - mundtlig årsprøve på Mulernes Legatskole
Hvad sker der hvis man får 00 i DHO?
Du kan sagtens blive student, selvom du får et enkelt 00. Det er ligesom hvis du møder til en mundtlig eksamen og ikke siger noget i modsætning til slet ikke at møde. Hvis du gør det første får du -3, hvis du gør det andet bliver du ikke student.
Er DHO mundtlig?
DHO'en er samtidig en årsprøve, og du får én samlet karakter for den skriftlige opgave og den mundtlige prøve. Du får både en karakter, et retteark og en kortere mundtlig respons.
Hvad kan man skrive om i DHO?
DHO står for Dansk og Historie Opgave og er en opgave, der skal skrives i dansk og historie sammen. Det er på den måde en tværfaglig opgave, og formålet er blandt andet at give mulighed for en refleksion over fagenes forskelligheder, og hvordan de to fag arbejder videnskabeligt.
Hvor lang tid har man til at skrive en DHO?
DHO skrives i slutningen af 1g og skal være 5-8 sider lang. Opgaven forbereder dig også på den næste store skriftlige opgave SRO (studieretningsopgave), som skrives i 2. g, og på den sidste store skriftlige opgave SRP (studieretningsprojekt), som skrives i 3. g.
Hvad er bilag i DHO?
Du kan få behov for at lægge ét eller flere bilag bagerst i DHO'en. Det kan være tabeller, billeder, kort eller længere tekst- og kildeuddrag. Det kan også være en tekst, som du har noteret i eller lavet en visuel analyse af, som du vil henvise til i opgaven.
Er DHO obligatorisk?
Som optakt til dansk-historieopgaven gennemføres et obligatorisk forløb i samspil med dansk/historie med vægt på fordybelse i et historisk emne samt dine udtryksfærdigheder og relevante metoder i fagene.
Hvordan forbereder man sig til DHO?
Det er vigtigt, at DU også forbereder dig inden årsprøven, og det gør du på følgende måde: Du skal udarbejde et talepapir, hvor du i punktform har skrevet ned, hvad du vil sige (dine fokuspunkter) og i hvilken rækkefølge. Husk, at dine vejledere har læst opgaven, så du skal ikke gentage alt, der står i den.
Hvordan starter man en mundtlig DHO?
FORSLAG TIL DISPOSITION
1. Start med at præsentere det overordnede spørgsmål, som du skulle besvare i opgaven (Hvilke problemtstillinger kan opstå, når man filmatiserer historiske begivenheder?) 2. Præsenter herefter din samlede konklusion (Hvad dit overordnede svar er på dette spørgsmål).
Er DHO på eksamensbevis?
DHO og SRO bedømmes internt, og der gives en karakter, som indgår i årskarakteren i de involverede fag. DHO og SRO er en forberedelse til det afsluttende SRP, hvor karakteren vil stå særskilt på dit eksamensbevis. DHO skrives i fagene dansk og historie og skal fylde 5-8 sider.
Hvordan skriver man en god redegørelse i DHO?
Du skal altid skrive din redegørelse i dine egne ord og et neutralt sprog. Du må ikke inddrage dine egne holdninger eller meninger. Du må til gængæld godt bruge fagbegreber og centrale begreber fra teksterne. Hold fokus på dit emne og det, som du skal redegøre for.
Hvordan skriver man konklusion DHO?
Din opgave skal ende ud i en konklusion. I konklusionen skal du sammenfatte de vigtigste pointer fra din analyse, tolkning og diskussion. Det er vigtigt, at du kommer ind på begge fag. Derefter skal du lave den egentlige konklusion på din problemformulering, hvor du klart, præcist og kort besvarer spørgsmålene.
Hvor meget tæller en DHO?
Din DHO skal fylde 6-‐8 normalsider, eksklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste og bilag. En normalside tæller 2400 anslag, inklusive mellemrum, kommaer osv.
Hvordan skriver man en DHO indledning?
Indledningen i din DHO er vigtig for din opgave, da du her fortæller din læser, hvad rammen for opgaven er, og du skal fange din læsers interesse. Skriv en klar indledning, der ridser emnet tydeligt op, og som viser, hvad du konkret vil analysere og kigge nærmere på i opgaven.
Er der DHO på HHX?
Du kan her på siden læse om de forskellige større opgaver som er i HHX. Ved afslutningen af 1. h skal alle elever lave en større opgave i dansk og/eller historie, som afleveres lige inden ferien. Opgaven kaldes dansk-historie opgaven (DHO).
Hvilke store opgaver skriver man på HF?
I løbet af din studietid på HF kommer du til at skrive to større selvstændige projektopgaver. Historieopgaven og den Større Skriftlige Opgave kaldet SSO.
Hvordan starter man en analyse i DHO?
I analysedelen af din DHO skal du besvare den analyserende del af problemformuleringen. Analysen skal bygge videre på det redegørende afsnit og må meget gerne pege frem mod din diskussion og konklusion. Din problemformulering vil som regel lægge op til, at du laver analyse og fortolkning i begge fag.
Hvad er DHO HF?
Dansk-historieopgaven (DHO) er den første store opgave, du skal lave i gymnasiet. Her skal du i dybden med et emne inden for de to fag. Opgaven er en træning i at skrive store skriftlige opgaver, og endemålet er studieretningsprojektet (SRP).
Hvordan ser en DHO opgave ud?
Opgavens titel, navn og klasse og lærernes navne. Efter forsiden følger en indholdsfortegnelse, der skal stå på en side for sig selv. Indholdsfortegnelsen viser opgavens overskrifter og dermed opgavens disposition. Det er meget vigtigt, at de overskrifter, der optræder i indholdsfortegnelsen, også er inde i opgaven.
Kan man dumpe i 1g?
Man kan ikke blive smidt ud, selvom du ikke består et eksamensfag. Man kigger ikke på karakteren i hvert enkelt fag, men først på dit gennemsnit ved studentereksamen i 3. g. Så selvom man ikke består et afsluttende fag i 1.
Hvor meget vægter DHO?
Karakteren for dette projekt tæller sammen med din mundtlige fremlæggelse på dit eksamensbevis. Brug derfor opgaverne i 1g (DHO) og 2g (SRO) til øve dig, så du er helt klar til SRP. Du samler dit arbejde med opgaverne i en elektronisk portfolio i GoogleDocs, som dine vejledere også kommunikerer i.