En hf-eksamen uden overbygning (ordinær fagpakke) giver adgang til videreuddannelse på erhvervsakademierne og professionsbacheloruddannelserne, mens en hf-eksamen med overbygning (udvidet fagpakke) også giver adgang til universitetsbacheloruddannelserne, i det omfang de specifikke adgangskrav på den enkelte uddannelse ...
Hvad kan man tage på VUC?
- Dansk.
- Dansk som andetsprog.
- Engelsk.
- Historie.
- Matematik.
- Naturvidenskab.
- Samfundsfag.
- Tysk.
Hvad giver AVU adgang til?
Med AVU kan du samle op på de fag, du mangler for at komme i gang med at uddanne dig, fx tage en erhvervsuddannelse, en hf eller en studentereksamen. Undervisningen foregår på voksenuddannelsescentre (VUC), som findes rundt om i landet.
Hvem kan gå på VUC?
- Er selvforsørgende.
- Går på HF enkeltfag og kun mangler ét fag på 9. eller 10. klasse. Du må tage ét fag på 9. eller 10. klasse, selv om du er begyndt på HF enkeltfag.
- Er i gang med en ungdomsuddannelse, fx STU.
- Er på barselsorlov og ønsker at følge enkelte fag.
Er det gratis at gå på VUC?
Hvad koster det at gå på VUC? Gratis.
Hvad er SOF? - adgang til uni med HF-eksamen
Hvad koster det at gå på VUC?
Hvis du har en videregående uddannelse, skal du betale den fulde pris for undervisningen. Den fulde pris er det almindelige deltagergebyr samt det tilskud, Vestegnen HF & VUC ellers får fra staten. Prisen for AVU-forløb ligger mellem ca. 4.500 og 17.000 kr.
Hvad koster enkeltfag på VUC?
fag: Dansk, Dansk som andetsprog, Engelsk, Matematik, Naturvidenskab, Historie, Samfundsfag og Tysk. Øvrige fag koster 1380 kroner pr. fag. Der er mulighed for at få tilskud til dækning af deltagerbetaling på almen voksenuddannelse.
Hvordan kommer man ind på VUC?
Du skal som udgangspunkt have haft fagene på det nærmeste underliggende niveau eller have faglige kvalifikationer, som VUC skønner er tilstrækkelige. Tilmelding sker via vores vejledere, der kan fortælle dig mere om optagelseskrav, holdoprettelse og meget mere.
Er VUC offentlig?
Københavns VUC er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Københavns Kommune, Region Hovedstaden, og omfattet af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. Institutionens CVR-nummer er 29575711.
Hvor lang tid tager VUC?
Hvor lang tid tager et forløb på AVU Enkeltfag? Hvor lang tid dit forløb på AVU Enkeltfag tager afhænger helt af, hvor mange fag og hvilke niveauer du har brug for. Normalt tager det ca. et år at tage en fuld 9.
Kan man tage 9. klasse på VUC?
Normalt skal du være minimum 25 år for at tage 9. og 10. klasse på VUC. Hvis du er under 25 år og ønsker at tage 9.
Kan man gå på VUC som 17 årig?
du skal være mellem 20 og 64 år.
Hvor gammel skal man være for at gå på VUC?
Du skal som udgangspunkt være fyldt 25 år for at blive optaget på almen voksenuddannelse. Er du under 25 år, har du enkelte muligheder for at blive optaget på almenvoksenuddannelse (9. -10.
Hvor meget fravær må man have på VUC?
Der er ikke en fast grænse for, hvor stort dit fravær må være. Fraværet må ikke have et omfang, så det i væsentlig grad svækker dit faglige standpunkt i et eller flere fag. Hvis skolen vurderer, at dit fravær er for stort, vil vi iværksætte passende sanktioner.
Hvad er forskellen på AVU og FVU?
Arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU) tilbyder konkrete, praktiske færdigheder inden for forskellige brancher. Forberedende voksenundervisning (FVU) og almen voksenuddannelse (avu) kan bidrage til at udvikle og forbedre medarbejdernes mere grundlæggende, almene færdigheder.
Er HF hårdt?
HF er det eneste sted, hvor du på kun to år får en både almendannende og studieforberedende ungdomsuddannelse, som giver dig store muligheder for at læse videre. Selvfølgelig er HF hårdt arbejde, men du vil også få plads til sjov, venner, events, sport, fritid, musik, og hvad der ellers betyder noget for dig.
Hvad står for VUC?
Avu udbydes af voksenuddannelsescentre (VUC), som findes rundt om i landet (vuc.dk/kort/). Derudover udbydes avu på enkelte institutioner, der er blevet sammenlagt med et VUC eller indgår i campusdannelse med et VUC samt på uddannelsesafdelinger ved fængsler og arresthuse under Direktoratet for Kriminalforsorgen.
Hvor mange VUC er der i Danmark?
Der er 30 VUC'er i Danmark fordelt på 67 afdelinger i hele landet.
Hvor kan man tage en HF i Odense?
Knuds Gymnasium, Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole og Tornbjerg Gymnasium. Alle fire skoler har studentereksamen (STX), og på to af dem er det også muligt at læse højere forberedelseseksamen (HF). Her på hjemmesiden kan du følge med i, hvad der sker af spændende ting i Odense STX og HF.
Er HF gratis?
På den 2-årige HF tager du en HF-eksamen på to år. Du går i en stamklasse med et fast tilknyttet lærerteam og en vejleder. Den 2-årige HF er en gratis almen gymnasial ungdomsuddannelse, der giver dig adgang til de videregående uddannelser.
Kan man tage HF på 3 år?
Vi tilbyder 3-årig HF for dig, at du har brug for et ekstra år til at kunne gennemføre den 2-årige HF-uddannelse. Der er ingen begrænsninger ift valg af fagpakke, og 3-årig HF kan give adgang til alle videregående uddannelser – også fx universitetet.
Er der mange lektier på HF?
På HF er der ingen lektier fra dag til dag til de enkelte lektioner i undervisningen. Det stof, du arbejder med, læses eller gennemgås på forskellig vis i timerne. Det betyder, at der er langt mindre hjemmearbejde, end man ellers forventes at lave på en ungdomsuddannelse.
Hvor lang tid tager et enkeltfag?
Det konkrete uddannelsesforløb for den enkelte afhænger af antallet af fag og fagniveauer, men hvert fag varer gennemsnitligt ½-1 år. Fagudbuddet på hf-enkeltfag omfatter enkeltfag og faggrupper på gymnasialt niveau. De fleste fag fra de øvrige gymnasiale uddannelser kan i princippet udbydes som enkeltfag.
Hvem kan tage enkeltfag?
Optagelse og adgang
Du kan tidligst blive optaget på hf-enkeltfag et år efter, at du har afsluttet folkeskolens 9. eller 10. klasse eller har modtaget tilsvarende undervisning, dvs. undervisning, der svarer til, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen.
Hvad kan jeg blive med en hf?
Det er uddannelser som fx sygeplejerske, socialrådgiver, pædagog, multimediedesigner, markedsøkonom, politibetjent og en lang række andre. Se alle de videregående uddannelser, HF giver adgang til, på Adgangskortet.