De germanske sprog er en indoeuropæisk sprogfamilie, der omfatter følgende moderne sprog: afrikaans, dansk, engelsk, frisisk, færøsk, islandsk, nederlandsk (med flamsk), norsk, svensk og tysk.
Hvilken sprogstamme tilhøre dansk?
Dansk er et østnordisk sprog indenfor den germanske gren af den indoeuropæiske sprogfamilie. Det danske sprog tales af ca. seks millioner mennesker, hovedsageligt i Danmark, men også i Sydslesvig, på Færøerne og Grønland.
Hvem har opfundet sproget dansk?
Det danske sprogs opståen og udvikling. Det danske sprog har sin oprindelse i indoeuropæiske stammer, som omkring 4000 f. Kr. vandrede fra et område nord for Sortehavet mod øst og mod nordvest.
Hvor mange sprog tales der i Danmark?
Selvom vi i Danmark kun taler et par sprog, er der er ti lande, hvor der tales flere end 200 sprog, blandt andet Cameroun, Nigeria, USA (inklusiv indianersprog) og Indonesien.
Hvilke sprog er dansk beslægtet med?
Som du kan, er der nogle overraskelser, fx at dansk og svensk er tættere beslægtet end dansk og norsk, som jo i dag på mange måder ligner hinanden mere. Og du kan også se at engelsk og tysk er tættere beslægtet end fx dansk og tysk, selv om dansk jo tilsyneladende har langt mere til fælles med tysk end engelsk har.
The Danish Language (IS THIS REAL?)
Hvad er de mest talte sprog i Danmark?
I Danmark er dansk majoritetssproget, og alle andre sprog er minoritetssprog. Disse minoritetssprog er inddelt i et klart hierarki. De fremmede sprog, som kommer til Danmark, vurderes nemlig meget forskelligt.
Hvilket sprog minder om dansk?
De germanske sprog er en indoeuropæisk sprogfamilie, der omfatter følgende moderne sprog: afrikaans, dansk, engelsk, frisisk, færøsk, islandsk, nederlandsk (med flamsk), norsk, svensk og tysk.
Hvad er den ældste sprog?
Næst efter sumerisk og egyptisk er akkadisk det ældste kendte sprog i verden; de tidligste vidnesbyrd stammer fra ca. 2600 f.v.t. Sproget fortrængte langsomt sumerisk og var efter ca. 2000 enerådende som Mesopotamiens talesprog.
Hvad er det ældste sprog i Europa?
For mere end 4.500 år siden vandrede indoeuropæiske stammer ind i Europa, og selv europæernes oprindelige sprog blev udkonkurreret. Men i et lille hjørne har et forhistorisk sprog overlevet frem til i dag. Titlen som det ældste europæiske sprog, der stadig bliver talt, går umiddelbart til baskisk.
Er dansk et indoeuropæisk sprog?
Den ældste formodede stamfader til dansk er proto-indoeuropæisk, og dansk er derfor medlem af den indoeuropæiske sprogfamilie. Der findes et meget stort antal sprog i verden. Det formodes, at der endnu er 5000 levende sprog tilbage. Disse sprog er samlet efter indre slægtskabsforhold i et antal sprogfamilier.
Hvor tales der i dag keltisk?
Kelterne er en betegnelse, der i dag referer til kulturer og sprog i Wales, Cornwall, England, Irland, Skotland, Isle of Man, Frankrig, Spanien og Portugal. Romerne kaldte dem gallere. Folk, der talte et gælisk sprog, som er en tidlig afart af keltisk, er også en brugbar definition af gallere.
Hvad er verdens største Sprogæt?
Sprogætten er verdens største målt i antallet af talere, idet knap halvdelen af Jordens befolkning i moderne tid har et indoeuropæisk sprog som modersmål. Den største indoeuropæiske sproggren er den indoiranske, der tales af ca. 1,1 milliarder mennesker.
Hvad er det første ord i verden?
Det første ord, det ene barn ytrede, var bekos, der betød "brød" på frygisk. Deraf sluttede man, at frygisk var det ældste af alle sprog.
Hvad kom først dansk eller norsk?
De første enkeltsprog er gammeldansk og gammelsvensk, bestemt ca. 1100-1550. Før det arbejdes med delvist konstruerede sprogformer i den historiske lingvistik: ca. 800-1100, runedansk, eller olddansk, runesvensk samt norrønt (Norge, Island og Færøerne for perioden 800-1300); ca.
Hvor stammer vores sprog fra?
Teorien er, at det indoeuropæiske sprog opstod i Anatolien for omkring 9.000 år siden. Herfra blev det via migration af landbrug spredt til Europa og Asien gennem årtusinderne. Ifølge forskerne bliver teorien understøttet af genetiske data, der viser, at det anatolske folk har spredt sig til Europa.
Hvad er det nemmeste sprog i verden?
De nemmeste sprog, målt i hvor lang tid det tager at lære, er: Dansk, hollandsk, italiensk, norsk, portugisisk, rumænsk, spansk og svensk. Disse sprog tager alle ca. 24 ugers træning.
Hvordan opstod det danske sprog?
Historisk set er dansk en dialekt af et fællesnordisk sprog, som er sparsomt overleveret i runeindskrifter fra ca. 200-800 e.Kr., spredt over Danmark, Norge og Sverige. Dette sprogtrin kaldes urnordisk. I de ældre indskrifter er de gamle indoeuropæiske stammevokaler bevaret, fx horna 'horn', satido 'satte', (akk.)
Hvorfor lyder hollandsk dansk?
Det er, fordi hollandsk indeholder mange plattyske ord. Plattysk stammer fra den nordlige del af Tyskland og har haft stor betydning for det danske sprog. Mange danske og hollandske ord kommer fra plattysk, og der er derfor mange ord, som er næsten de samme på hollandsk som på dansk.
Er dansk et stort sprog?
Dansk er faktisk et af de største sprog i verden. Selvom den danske befolkning langtfra er prangende stor i forhold til andre folkeslag, er der stadig fem millioner mennesker, der taler dansk, og det er faktisk rigtig mange for et sprog. Dermed ligger dansk på en 70.
Hvilket sprog har det største ordforråd?
Uanset vanskelighederne mener de fleste lingvister dog, at engelsk har det største antal ord. Årsagen er, at engelsk har været meget tilbøjeligt til at integrere låneord fra hele verden, mens en stor del af de gamle ord er blevet bevaret.
Hvad er verdens sværest sprog?
Grønlandsk er det vanskeligste sprog i verden at lære. Det fastslår sprogprofessor Rolf Theil fra Universitet i Oslo ifølge KNR. Professoren har udarbejdet en hitliste over alverdens sprog, og listen offentliggøres i dag i anledning af den europæiske sprogdag.
Hvilket land har flest sprog?
Papua Ny Guinea er det land med flest sprog – hele 840.
Hvad er det sværeste ord i Danmark?
Og det ord, der i særlig grad driller os danskere, er: "af sted". Sammensatte ord driller"Af sted" topper listen over søgninger, oven i købet to gange - i ét og i to ord. Og det er netop problemet med "af sted" - og "ifølge", "indenfor" og "ud over", der også ligger i top-ti over søgninger på sproget.dk.