- Lærer på privatskole.
- Efterskolelærer.
- Specialskolelærer.
- Skolekonsulent i kommunen.
- Vejleder i uddannelse og erhverv.
- Skoleleder.
Hvilke jobs kan man få som uddannet lærer?
Du kan efteruddanne dig til fx skolebibliotekar, skoleleder, praktiklærer eller uddannelses- og erhvervsvejleder. Du kan også supplere din uddannelse med ekstra linjefag eller forskellige former for videregående uddannelse.
Hvad kan jeg blive efter lærer?
Hvad kan du videreuddanne dig til som lærer? Som lærer har du mange muligheder for videreuddannelse. Du kan fx tage et ekstra linjefag, blive praktikvejleder, faglig vejleder, læringsvejleder eller bygge oven på med ledelse.
Hvad kan man læse videre til som folkeskolelærer?
Med en professionsbachelor som folkeskolelærer kan du læse videre på en pædagogisk diplomuddannelse inden for de områder, du gerne vil specialisere dig i, når du har min. to års erhvervserfaring. Du kan også læse videre og tage en kandidatuddannelse i pædagogik og fx psykologi, sociologi eller filosofi.
Hvilke kandidater kan jeg læse som lærer?
På de pædagogiske kandidatuddannelser, har du mulighed for at blive optaget, hvis du har en relevant professionsbacheloruddannelse eller en relevant mellemlang videregående uddannelse som for eksempel lærer, pædagog, socialrådgiver eller lignende.
Hvad kan jeg blive? Skolelærer
Kan en lærer blive psykolog?
Pædagoger, lærere og andre har fortsat mulighed for at efteruddanne sig inden for psykologi ved at tage en toårig kandidatuddannelse i pædagogisk psykologi (cand. pæd.).
Hvor mange steder kan man læse til lærer?
Det er muligt at læse til lærer 18 steder i Danmark. Man kan læse til lærer i: Esbjerg, Fredericia, Frederiksberg, Haderslev, Hillerød, Hjørring, Holstebro, Jelling, København, Nørre Nissum, Odense, Roskilde, Rønne, Silkeborg, Skive, Vordingborg, Aalborg og Aarhus.
Kan man arbejde som pædagog når man er lærer?
Dit arbejde kan ligne det, som bliver udført af universitetslærere. Hvis du samtidig har en uddannelse til lærer i folkeskolen, kan du også arbejde som pædagogisk kandidat i folkeskolen og udelukkende beskæftige dig med det fag, du har specialiseret dig i under uddannelsen.
Kan man gå fra at være folkeskolelærer til gymnasielærer?
Du kan ikke gå fra folkeskolelærer til gymnasielærer. Folkeskolelærer går man 4 år på seminarium. Hvis du skal være gymnasielærer, så skal du tage en kandidatuddannelse i to gymnasierettede fag, som f. eks.
Hvor længe kan man arbejde som lærer?
Du har ret til at få din arbejdstid nedsat med op til 175 timer. Du skal selv give din leder besked om, om du vil have nedsat arbejdstiden med alle 175 timer eller færre. Du vil få tilsvarende mindre i løn, når du arbejder færre timer, men du vil fortsat have fuld pensionsret.
Er det svært at få job som lærer?
Antallet af ansøgninger til ledige lærerstillinger er ofte få, og skoler oplever, at det er svært at besætte ledige stillinger med uddannede lærere. På læreruddannelserne søger færre unge ind, ligesom der er et ret stort frafald undervejs i studiet.
Kan man blive gymnasielærer med en læreruddannelse?
For at blive gymnasielærer skal du: Gennemføre en kandidatuddannelse, helst med to fag, som skal kvalificere til undervisning i de gymnasiale uddannelser (læs herunder om faglige mindstekrav). Derefter skal du søge ansættelse ved en gymnasial uddannelse.
Hvad får en nyuddannet lærer i løn?
Som nyuddannet starter du på dimittendsats. Med forsørgerpligt får du 82% af den maksimale dagpengesats, hvilket er 16.664 kr. (2024) brutto pr. måned.
Hvor meget får en pædagog i løn?
Begyndelsesløn: 27.976 – 29.186 kr. Efter 6 års beskæftigelse: 29.374 – 30.419 kr.
Hvad skal man have i snit for at blive lærer?
For at komme ind på læreruddannelsen skal du have en adgangsgivende eksamen. I kvote 1 skal du have mindst 7 i gennemsnit. Har du under 7, eller kender du ikke dit gennemsnit, skal du søge om optagelse gennem kvote 2. Her kommer du til en optagelsessamtale, hvor du får vurderet din studieegnethed.
Kan man blive lærer uden uddannelse?
19 pct. af lærere i folkeskolen har ikke en læreruddannelse. Der er sket en markant stigning i andelen af ikke-uddannede lærere siden 2012, hvor andelen var knap 10 pct. Blandt de ikke-læreruddannede med lærerarbejde i folkeskolen har størstedelen ikke en erhvervskompetencegivende uddannelse.
Hvad koster det at læse til lærer?
pr. et ECTS. Den samledes pris for de 150 ECTS er således 82.500 kr og for 135 ECTS 74.250 kr.
Hvor meget tjener en nyuddannet folkeskolelærer?
En folkeskolelærer tjener i gennemsnit 47.200 kr. (inkl. pension) om måneden før skat, en pædagog tjener 38.700 kr., mens sygeplejersker tjener 43.300 kr.
Hvem tjener mest pædagog eller sygeplejerske?
Hvem tjener mest pædagog eller sygeplejerske? En folkeskolelærer tjener i gennemsnit 47.200 kr. (inkl. pension) om måneden før skat, en pædagog tjener 38.700 kr., mens sygeplejersker tjener 43.300 kr.