Hvad kan komme i Højesteret?

Højesteret er den øverste domstol i Danmark. Her afgøres f. eks. sager, der har betydning for, hvordan lignende sager skal afgøres, eller sager, der har særlig samfundsmæssig interesse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvilke sager kan komme i Højesteret?

Højesteret er landets øverste domstol og har til opgave at afklare retstilstanden og sørge for ensretning i straffene. Højesteret tager ikke stilling til skyldsspørgsmålet - det bliver endeligt afgjort i landsretten. Derimod kan Højesteret tage stilling til, om reglerne er anvendt rigtigt eller ændre straffen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvad får en højesteretsdommer i løn?

Lønnen til højesteretsdommere er 643.000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på krim.dk

Hvilke sager kommer i byretten?

  • Danmark er inddelt i 24 byretskredse.
  • Byretterne ledes af en byretspræsident.
  • Byretterne behandler civile sager, straffesager, notarialforretninger og skiftesager.
  • Alle sager begynder som udgangspunkt i byretten.
  • Byretterne kan i en række tilfælde henvise en civil sag til behandling ved landsretten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvordan fungerer Højesteret?

Højesteret er Danmarks øverste retsinstans. Højesteret træffer afgørelser i sager, hvor de lavere retsinstanser (byretter eller landsretter) ikke har kunnet nå frem til en dom. Afgørelser truffet af Højesteret er endelige og kan ikke appelleres yderligere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dokument24.dk

Straffesagen - Fra diskotek til Højesteret



Kan man fyre en dommer?

Dommerne har i deres kald alene at rette sig efter loven. De kan ikke afsættes uden ved dom, ej heller forflyttes mod deres ønske uden for de tilfælde, hvor en omordning af domstolene finder sted.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvordan tiltaler man Højesteret?

I byretten tiltaler advokaterne retten med ”Høje Ret”. I landsretterne ”Høje Landsret” og i Højesteret ”Hæderværdige Højesteret”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ret-raad.dk

Hvad koster det at indbringe en sag for boligretten?

Hvad koster det at bringe en sag for boligretten? Det koster ikke en fast afgift at bringe en sag for boligretten. Derimod bliver der afkrævet sagsomkostninger i form af retsafgift og advokatsalær.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Kan jeg blive nævning?

For at blive nævning eller domsmand skal du være ”uberygtet” og have valgret til Folketinget. Det betyder, at du skal være over 18 år, og at du ikke må være straffet for alvorlige lovovertrædelser. Retten undersøger alle, der udpeges som lægdommere, for at sikre sig, at de ikke står i Kriminalregistret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hillerod.dk

Hvor lang tid går der fra byretten til landsretten?

Hvis byretsdommen ankes, går der lang tid, før sagen bliver domsforhandlet i landsretten, også selv om der ikke skal være fornyet syn og skøn i forbindelse med ankesagen. Berammelsestiden er 6-9 måneder. Da der også skal udveksles processkrifter i landsretten, bliver den samlede sagsbehandlingstid ofte dobbelt så lang.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk

Hvem tjener mest en dommer eller en advokat?

Dommer – 81.000 kr. Advokat mv. – 68.400 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alt.dk

Hvad kræver det at blive højesteretsdommer?

Udnævnelse til højesteretsdommer forudsætter, at den pågældende har godtgjort sin egnethed ved som prøve at votere først i mindst fire sager. Se også dommerfuldmægtig og retssociologi; om nævninger og domsmænd, se lægdommer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvilke jobs tjener man flest penge på?

Øverste virksomhedsledelse er det højest betalte erhverv, men listen omfatter også finansmæglere, speciallæger og ingeniører inden for minedrift, metallurgi og beslægtede områder. Toplønningerne mellem mænd og kvinder er meget forskellige. En mandlig senior manager tjener ca. 16 000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cv.dk

Hvad koster en sag i Højesteret?

Retsafgiften er 2.000 kr. for sager med en økonomisk værdi på over 100.000 kr. Hvis du anker landsrettens dom til Højesteret (hvilket som udgangspunkt kræver tilladelse fra Procesbevillingsnævnet), skal du betale retsafgift på 4.000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvordan får man møderet for Højesteret?

Møderet for Højesteret attesteres af Højesterets administrationschef efter fremsendelse af en erklæring fra Advokatrådet om, at man har været i virksomhed som advokat med møderet for landsret i 5 år samt en erklæring fra en landsretspræsident om, at man er øvet i procedure.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad er småsager?

Sager om krav, som har en økonomisk værdi på højest 50.000 kr. uden renter og omkostninger, kan ofte løses både nemt og billigt ved at anlægge en småsag. En småsag kan også være en sag, som ikke har en økonomisk værdi, men hvor kravet fx er, at den anden part skal dømmes til at udføre en bestemt handling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad får en domsmand i løn?

Får jeg betaling som lægdommer? Som lægdommer får du 1.100 kroner om dagen og 120 kroner for hver nat, du er borte fra hjemmet (med forbehold for, at honoraret kan blive ændret). Hvis du bor mere end tre kilometer fra retten, får du dækket dine udgifter til transport, typisk svarende til udgiften til en standardbillet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad tjener man som nævning?

På grundlag af grundlisterne udtager præsidenten for Østre Landsret og præsidenten for Vestre Landsret det nødvendige antal nævninger og domsmænd for hver retskreds. Man bliver typisk indkaldt til at fungere som domsmand eller nævning 2-4 gange om året. Man får et vederlag på 1.100 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dommeridag.dk

Hvad får man for at være lægdommer?

Du skal være fyldt 18 år. Du skal have skal have stemmeret. Du må ikke være tidligere straffet for en alvorlig forbrydelse. Du må ikke være åndelig eller legemligt svagelig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laegdommer.dk

Hvor lang tid tager en sag i boligretten?

Når boligrettens afgørelse foreligger er der typisk en frist på 4 uger, til at vurdere og eventuelt indbringe spørgsmålet for landsretten. For landsretten er procedurerne stort set de samme som ved boligretten. Der sker dog ingen stævning overfor dig, din advokat ordner selv dette.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kbhlejer.dk

Hvis man taber en sag i huslejenævnet?

Udlejere, der taber sager ved huslejenævnet, skal betale et gebyr på 6.597 kr. (2023). Hvis udlejer taber sagen delvist, eller hvis sagen forliges ved nævnet, pålægges der ikke gebyr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvor lang tid har man til at indbringe en sag for boligretten efter huslejenævnets afgørelse foreligger?

En sag skal indbringes for ankenævnet senest fire uger efter, at underretning om huslejenævnets afgørelse er meddelt parterne, medmindre der foreligger særlige omstændigheder, jf. lov om boligforhold § 89, stk. 1-6.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Er Højesteret retsskabende?

Højesteret, EU-Domstolen og EMD er retsskabende, og et spørgsmål er, om det er berettiget at betegne denne retsskabelse som resultatet af en retspolitisk virksomhed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jurabibliotek.dk

Kan en kendelse kæres til Højesteret?

Generelle regler om kære til Højesteret

Landsrettens kendelser og beslutninger kan som udgangspunkt kun kæres til Højesteret med Procesbevillingsnævnets tilladelse, jf. retsplejelovens § 392. Kærefristen er som udgangspunkt 2 uger regnet fra kendelsens afsigelse eller fra Procesbevillingsnævnets tilladelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvis man taber en retssag og ikke kan betale?

Taber du retssagen, betaler statskassen også sagsomkostningerne til modparten. Du skal som udgangspunkt sende din ansøgning om fri proces til Civilstyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk