Bitumenbaserede materialer dvs. tagpap kan også anvendes som dampspærre. Det kan dog kun lade sig gøre på faste underlag fx et bræddeloft.
Hvad kan man bruge som dampspærre?
Det mest almindelige valg som dampspærre er en plastikmembran i polyethylen, som for det meste er 0,2 millimeter tyk. Den kan fås tykkere, og den kan fås tyndere - du kan endda få den med armering, så den kan trædes på.
Hvad sker der hvis man ikke har dampspærre?
Uden en dampspærre i lette konstruktioner vil fugten fra den varme indeluft kondensere et koldt sted i konstruktionen, typisk inde i isoleringen.
Kan man bygge uden dampspærre?
"Generelt er det nødvendigt med brug af dampspærre i lette facader, fx træfacader. Behovet for dampspærre afhænger ikke af isoleringstykkelsen. Dampspærre skal normalt også sikre lufttætheden. Det er som regel ikke nødvendigt at opsætte dampspærre i tunge vægge fremstillet af uorganiske materialer som fx murværk.
Kan man isolere uden dampspærre?
Hvad skal der så til for at undgå en ny dampspærre? Det kræver et sundt og ventileret tagrum, og ikke produktets evne til at optage fugt. Ifølge den nyeste SBi-anvisning '273. Tage' kan du isolere med glasuld og andre typer godkendte isoleringsprodukter på et intakt, pudset loft uden at etablere en dampspærre.
Dampspærre. Se hvordan du placerer, opsætter og monterer dampspær her
Hvornår er dampspærre nødvendig?
Som tommelfingerregel skal der være en dampspærre alle de steder, hvor der er træ og isolering i konstruktionen. I ydervægge af tegl, letklinkerbeton, gasbeton eller beton benytter man normalt ikke dampspærre. Her kan den indvendige væg nemlig optage og afgive fugten og er relativ tæt.
Er der krav om dampspærre?
Nye huse er typisk isoleret med 3-500 mm isoleringsmateriale (fx mineraluld), og det er afgørende for valget af dampspærre. Som tommelfingerregel siger man, at du skal have en dampspærre i dit hus, hvis du isolerer med mere end 200 mm i væggene og loftet/taget.
Hvor tyk isolering uden dampspærre?
Hvis du går i gang med at efterisolere loftet, skal du være opmærksom på, om der skal etableres en dampspærre. Tommelfingerreglen siger, at hvis du har mere end 150 mm isolering på loftet i en standardklasse, er det et krav, at du får etableret en dampspærre, så der ikke opstår mug, råd eller skimmelvækst.
Hvad er forskellen mellem fugtspærre og dampspærre?
For en god ordens skyld påpeger vi, at en fugtspærre og en dampspærre ikke er det samme. En fugtspærre bruges som nævnt til at beskytte gulvet mod opstigende fugt og radonforurening, hvor en dampspærre bruges til at holde fugtig luft fra boligen ude af tag- og vægkonstruktioner.
Kan man bruge vindpap som dampspærre?
Vindpap er i sig selv ikke isolerende, men i kombination med din isolering giver det en rigtig god effekt. Og netop derfor vælger mange husejere at kombinere deres isolering med vindpap eller en anden type vindspærre. Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du kan bruge vindpap i din konstruktion.
Er Alukraft dampspærre?
Svar. Nej, ikke længere. Alukraft, altså pap med aluminiumsfolie på, var den første type dampspærre, man brugte fra starten af 1960'erne, men den var sjældent helt tæt.
Hvad er forskellen på dampspærre og dampbremse?
Men med det sagt, så er de overordnet forskel, at en dampspærre holder al fugt tilbage*, hvorimod en dampbremse lader noget af fugten trænge igennem. Begge dele bruger man til lave husets såkaldte tæthedsplan. Den vigtigste funktion for både en dampbremse og en dampspærre er, at der ikke sker konvektion.
Hvad består en dampspærre af?
En dampspærre er typisk lavet af en plastfolie, der hedder polyethylenfolie (0,15-0,20 mm tykt). Det fås på ruller og minder meget om den afdækningsplastik, som du anvender, når du skal male et rum.
Hvornår skal der dampspærre på gulv?
Hvornår bruges en fugtspærre? Fugtspærre bruges typisk til nybyggeri, hvor et nyt betongulv har en tørretid på op til 6 måneder. Ved at lægge en fugtspærre, kan du fremskynde byggeprocessen og hurtigt komme videre med dit nye gulv.
Hvad koster ny dampspærre?
dampspærre og fugtspærre. 59,50pr. stk.
Hvor skal dampspærre placeres i væg?
Placering i væg, tag og loft
Dampspærren skal placeres på den varme side af isoleringen – i boliger så tæt som muligt på de opvar- mede rum.
Kan fugt trænge igennem beton?
Dette betyder, at beton sammensætningens overflade forbliver porøs. Det betyder at fugt kan trænge igennem.
Hvad er diffusionsåben dampspærre?
Diffusionsåben dampspærre, der anvendes til forebyggelse af råd, svamp og skimmelvækst primært i ydervægge og loftkonstruktioner. Tillader periodisk forekommende kondensfugt at vandre fra dugens ene side til den anden, men er dog samtidig tæt nok til at bremse et normalt damptryk.
Er radonspærre og dampspærre det samme?
Vær opmærksom på, at en radonmembran kun er designet til at holde radon ude. Den kan derfor ikke fungere som en damp- eller fugtspærre. Du bør derfor først sikre dig at fugt og regnvand kan ledes væk, før du installerer din radonspærre.
Hvad sker der hvis ROCKWOOL bliver vådt?
Den imprægnerede ROCKWOOL stenuld er vandafvisende og optager kun vand, når dette presses eller trykkes ind i materialet. Når trykket ophører, vil vandet forsvinde, og stenulden tørrer ud igen. Derved genskabes den oprindelige isoleringsevne.
Er 200 mm gulvisolering nok?
Ifølge reglerne skal isoleringen være på mindst 300 mm. I mange boliger kan det dog ikke betale sig for dig at efterisolere, hvis din gulvisolering er på 150 mm – en såkaldt mangel på rentabilitet.
Hvorfor bør der ikke opsættes dampspærre på lofter under vådrum?
Man undlader dampspærren, fordi der vil være en form for sikring mod fugt i vådrumsvæggens opbygning.
Hvor skal Fugtspærren ligge?
Som udgangspunkt skal dampspærren altid ligge på den varme side af isoleringen, og helst så tæt på isoleringsmaterialet som muligt. På den måde minimerer du risikoen for fugt i konstruktionen.
Hvor meget overlæg skal der være på dampspærre?
Du skal altid sikre, at dampspærren er fastgjort, så der ikke opstår skader, når den udsættes for vindtryk som ved f. eks. tæthedsprøvning. Samlinger eller tilslutninger udføres med mindst 100 mm overlæg.
Hvornår skal man bruge Dampbremse?
Anvendes til forebyggelse af råd, svamp og skimmelvækst primært i ydervægge og loftkonstruktioner. Dampbremsen tillader periodisk forekommende kondensfugt at vandre fra dugens ene side til den anden, men er dog samtidig tæt nok til at bremse et normalt damptryk.