Hvad kan man få aktindsigt i?

Retten til aktindsigt gælder for hele den offentlige forvaltning. Du kan som udgangspunkt få aktindsigt i alle slags dokumenter, dvs. ikke blot skriftlige dokumenter (breve, mails, sms-beskeder mv.), men også fotografier, billeder, kort, rids, film mv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad kan man ikke søge aktindsigt i?

Undtagelser - hvornår kan man ikke få aktindsigt?
  • Straffesager.
  • Sager om ansættelse eller forfremmelse i det offentliges tjeneste.
  • Personalesager – man kan dog få oplysninger om den ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser.
  • Førelse af kalender.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hedensted.dk

Hvilken lov gælder for aktindsigt?

Retten til aktindsigt efter forvaltningsloven gælder kun for parter i afgørelsessager. Parters adgang til aktindsigt omfatter alle dokumenter, der vedrører den pågældende afgørelsessag. Sags- og dokumentbegrebet i forvaltningslovens § 9 afgrænses på samme måde som i offentlighedslovens § 7.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Hvad koster det at få aktindsigt?

Hvis elektronisk aktindsigt omfatter mere end 100 sider, kan myndigheden kræve 100 kr. men ikke mere uanset hvor mange sider, der er tale om. Det bemærkes, at de samme betalingsregler gælder for anmodninger om dataudtræk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på journalistforbundet.dk

Hvornår er der tale om aktindsigt?

Formålet med offentlighedsloven er at skabe åbenhed og gennemsigtighed hos offentlige myndigheder. Det vil sige, at offentlighedsloven giver den almindelige borger ret til at søge om adgang (aktindsigt) til dokumenter, der er modtaget eller udarbejdet af offentlige myndigheder mv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Forvaltningsret: Aktindsigt efter offentlighedsloven



Kan man blive nægtet aktindsigt?

En myndighed kan give afslag på en anmodning om aktindsigt, hvis myndigheden mener, at anmodningen tjener et retsstridigt formål, eller hvis anmodningen har et chikanøst formål. Det står i offentlighedslovens § 9, stk. 2, nr. 2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man se sin personalemappe?

Forvaltningsloven giver dig ret til søge aktindsigt i din personalemappe. Du kan derfor forlange at se, hvad din arbejdsgiver har registreret om dig ved at bede om en kopi af din personalemappe. Loven sikrer dig også en partshøring forud for afgørelser, der vedrører dit ansættelsesforhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Hvor hurtigt skal man svare på aktindsigt?

Vedkommende myndighed m.v. afgør snarest, om en anmodning om aktindsigt kan imødekommes. En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor lang tid tilbage kan man søge aktindsigt?

7-dagesfristen for færdigbehandlingen af en aktindsigtsanmodning er ikke absolut, men kan undtagelsesvis udsættes navnlig som følge af sagens omfang eller kompleksitet. Med udtrykket sagens omfang sigtes først og fremmest til antallet af dokumenter, der er omfattet af den enkelte anmodning om aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Er aktindsigt gratis?

Aktindsigt er gratis

Det koster ikke noget, første gang du får aktindsigt. Sygehuset og andre sundhedspersoner kan dog opkræve et gebyr, hvis du ønsker flere kopier af din journal.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Hvad skriver man i en aktindsigt?

Den, der ønsker aktindsigt, skal i anmodningen give de oplysninger, som er nødvendige for, at den sag eller de dokumenter, der ønskes aktindsigt i, kan identificeres, og der skal være angivet et tema for anmodningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på horten.dk

Hvordan søger man aktindsigt i journal?

Hvordan søger jeg aktindsigt?
  1. henvend dig til sygehuset eller behandlingsstedet.
  2. bed om aktindsigt i din journal.
  3. angiv dit navn og fødselsdato/personnummer.
  4. få kvittering for modtagelsen af din henvendelse.
  5. bed om hjælp fra en sundhedsperson til at forstå indholdet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad er formålet med aktindsigt?

Hvad er formålet med aktindsigt? I alle tre tilfælde er formålet med aktindsigt at sikre, at en person, der ønsker adgang til oplysningerne, har mulighed for at få fuldt overblik over sagen og dermed mulighed for indflydelse på denne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dokument24.dk

Hvad er forskellen på aktindsigt og indsigt?

Forskelle på indsigt og aktindsigt / egenacces

Man kan sige, at aktindsigt kan bruges til at give indblik i kommunens sager og dokumenter generelt, mens indsigt og egenacces kan bruges til at få indblik i, hvilke oplysninger kommunen har om dig. Læs mere om aktindsigt og egenacces.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gladsaxe.dk

Hvor klager man over manglende aktindsigt?

Afgørelser om aktindsigt kan påklages særskilt og direkte til den myndighed, der er øverste klageinstans i forhold til afgørelsen eller behandlingen i øvrigt af den sag, anmodningen om aktindsigt vedrører. Stk. 2. Klagen fremsendes til den myndighed m.v., hvis afgørelse der klages over.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Kan man få aktindsigt i egen personalesag?

Du skal være opmærksom på, at reglen i § 8 om egenacces betyder, at en ansat kan få aktindsigt i sin egen personalesag. Det gælder også for de eventuelle notater, som der måtte være skrevet og lagt på sagen i henhold til reglen om notatpligt i lovens § 13.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Kan pårørende få aktindsigt?

De nærmeste pårørende vil i den situation have adgang til aktindsigt i de oplysninger i patientens journal, som har betydning for deres stillingtagen. Det bemærkes, at det vil bero på et konkret skøn i den enkelte situation, hvilke personer der må anses for nærmeste pårørende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan man bede om løbende aktindsigt?

Efter offentlighedslovens § 4, stk. 1, 2. punktum, kan en forvaltningsmyndighed give aktindsigt i videre omfang, medmindre andet følger af reglerne om tavshedspligt. Inden for rammerne af denne bestemmelse vil en myndighed også kunne give løbende aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan jeg se min journal hos politiet?

På kvitteringen kan du se politiets journalnummer på sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Kan man få aktindsigt i forsikringssag?

Hvis der er to forsikringsselskaber involveret i din sag, vil begge selskaber kunne få adgang til sagens dokumenter. Forsikringsselskabets eventuelle partsrepræsentanter vil også kunne få adgang til alle dokumenter i din sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aes.dk

Kan man få aktindsigt i offentligt ansattes løn?

Offentlighedsloven indebærer en ret til aktindsigt i oplysninger om den enkelte offentligt ansattes løn, herunder de enkelte løndele. Herudover kan de enkelte ministerier give yderligere aktindsigt i baggrunden for lønforbedringer efter princippet om meroffentlighed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan man søge aktindsigt hos politiet?

Du kan søge aktindsigt i politiets sager, dokumenter og oplysninger. Du kan også søge indsigt i, om politiet behandler oplysninger om dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvor længe må man gemme en advarsel?

En advarsel fra din arbejdsgiver er som udgangspunkt gyldig i 1 år. Din arbejdsgiver må dog gerne begrænse gyldigheden ved at skrive direkte i advarslen, at den kun gælder i fx 3 måneder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Hvad skal der være i en personalemappe?

Mappen skal indeholde følgende oplysninger:
  • stamoplysninger (navn, adresse, fødselsdato)
  • lønaftaler.
  • MUS-referater.
  • ansættelsesbrev.
  • evt. notat fra tjenstlige samtaler.
  • evt. advarsler.
  • uddannelsesforløb.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fysio.dk

Hvornår er man offentligt ansat?

Du er omfattet af en offentlig overenskomst, hvis din arbejdsgiver har valgt at tiltræde den offentlige overenskomst på området. Er du ansat på en selvejende institution, der har tegnet en driftsoverenskomst med kommunen eller regionen er du omfattet af en offentlig overenskomst.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk