Hvad kommer efter byretten?

Nævningesager begynder ved byretten og kan ankes til landsretten. Den tiltalte har selv mulighed for at vælge, at sagen skal føres som en domsmandssag og ikke som en nævningesag. I byretten består en nævningesag af tre juridiske dommere og seks nævninge i et nævningeting.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Kan man se domme fra byretten?

a., at man i både straffesager og civile sager har mulighed for at gennemse en doms konklusion, hvis man anmoder om det. Det skal man gøre ved at henvende sig til retten inden en uge efter, at dommen er afsagt. Derudover kan man få udleveret kopi af domme, kendelser og beslutninger om sagsomkostninger i civile sager.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor lang tid går der før en sag kommer for retten?

Almindelige civile sager, herunder boligretssager, berammes normalt inden for 8-12 måneder. Småsager berammes inden for 3-4 måneder. Retsmæglinger kan normalt berammes inden for 2-3 måneder. I de familieretlige tvangsfuldbyrdelsessager er berammelsestiden for første møde 1-2 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvis man anker i byretten?

Du kan kun anke, hvis du var til stede i byretten til retsmødet. Hvis sagen er principiel, kan du søge om Procesbevillingsnævnets tilladelse til, at sagen alligevel kan ankes til landsretten, selvom ovenstående betingelser ikke er opfyldt. Fristen for at søge om tilladelsen er også 14 dage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad sker der efter domsafsigelse?

Når der er afsagt dom i sagen, modtager du en kopi af dommen fra retten. Sammen med dommen modtager du en vejledning om anke. Normalt har du krav på at få din sag behandlet i både byret og landsret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvad du kan forvente, når du skal i retten



Kan man læse afsagte domme?

Danmarks Domstole har offentliggjort en database med afgørelser fra domstolene. Og du kan se med nu. Danmarks Domstole har åbnet Domsdatabasen, hvor du kan søge og finde domme afsagt ved domstolene. Databasen er åben for alle og har været et ønske fra både politisk side og aktører med interesse i domme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad får en lægdommer i løn?

Får jeg betaling som lægdommer? Som lægdommer får du 1.100 kroner om dagen og 120 kroner for hver nat, du er borte fra hjemmet (med forbehold for, at honoraret kan blive ændret). Hvis du bor mere end tre kilometer fra retten, får du dækket dine udgifter til transport, typisk svarende til udgiften til en standardbillet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvornår træder en dom i kraft?

En dom træder i kraft, når den ikke længere kan anfægtes på anden måde end ved fornyet prøvelse (teistmimenetlus).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på e-justice.europa.eu

Hvor lang tid går der før man bliver indkaldt til afsoning?

I sager, der drejer sig om voldskriminalitet m.v., bliver du normalt indkaldt til afsoning i løbet af 30 dage. Det er svært at få udsættelse, selv hvis du henviser til arbejdsmæssige forhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på homannlaw.dk

Hvornår er endelig dom?

Hvornår er en dom endelig? En dom er endelig, når alle appelmuligheder er udtømt, hvilket også kan være, når fristen for at appellere dommen til en højere instans er overskredet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på e-justice.europa.eu

Kan man se hvilke sager der er i retten?

På en retsliste kan du læse, hvilken type retsmøde der er tale om (fx hovedforhandling eller domsafsigelse), hvornår retsmødet foregår og i hvilken retssal. Du kan også læse, hvad og hvem sagen drejer sig om, og hvem der er juridisk(e) dommer( e).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retgodtatvide.dk

Hvad er forskellen på at være sigtet og tiltalt?

Anklagemyndigheden rejser tiltale, hvis det vurderes, at der er beviser nok til at få en sigtet person dømt. At rejse tiltale betyder, at sagen bliver sendt til retten med et anklageskrift, der beskriver den strafbare handling. Personen, som tidligere var sigtet, er nu tiltalt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvad er straffen for at lyve i retten?

Den, som afgiver falsk forklaring for retten, herunder ved anvendelse af telekommunikation, straffes med fængsel indtil 4 år. Bestemmelsen finder tillige anvendelse på falsk forklaring for en udenlandsk ret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskelove.dk

Hvor kan man se afgørelse fra retten?

I Domsdatabasen finder du afgørelser afsagt af domstolene i Danmark fordelt på både civile sager og straffesager.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvornår får man en straksdom?

Den sigtede bliver sat fri, hvis dommeren ikke mener der foreligger begrundet mistanke, eller hvis retsplejelovens bestemmelser ikke tillader varetægtsfængsling i den pågældende situation. Sagen afgøres som en tilståelsessag. En sådan afgørelse kaldes en straksdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvornår skal man afsone efter dom?

Udgang fra fængsel

Der gælder normalvis for åbne fængsler, at du som indsat kan få udgang til besøg hos familien efter 30 dages ophold. Dog ved straf på 2 ½ års fængsel eller mere gælder det, at hvis du som indsat ikke har været på fri fod mellem dom og afsoning, skal 1/6 af din straf være afsonet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på strafferet.dk

Hvor mange penge får man når man sidder i fængsel?

De indsatte får de løn for det arbejde, de udfører. Lønnen er 10,38 kroner i timen, og dertil kan man få forskellige tillæg, så man komme op på en timeløn på 16,70 kroner (2018).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kriminalforsorgen.dk

Hvor har man Adresse når man sidder i fængsel?

Når man sidder inde, kan man nemlig ikke skifte adresse – hvilket i praksis betyder, at man heller ikke kan få en adresse, mens man afsoner. Man kan dermed ikke finde sig et sted at bo, et udgangspunkt for et liv uden for murene, når man bliver løsladt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på arbejderen.dk

Hvem betaler min husleje når jeg er i fængsel?

Det er korrekt, at kommunen er forpligtet til at yde støtte til husleje i op til seks måneder – eller til opbevaring af indbo, såfremt den indsatte ikke har – eller har haft – andre muligheder for at dække udgifterne selv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ekstrabladet.dk

Hvor lang tid tager et retsmøde?

Forældreansvarssager: telefonmøde indenfor 6 uger, retsmøde indenfor 1-4 måneder. Familieretstvister behandlet på skriftligt grundlag: 2 måneder. Retsmægling: indenfor 4 uger. Tvangsfuldbyrdelse i sager om børn: 2-3 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Er domsafsigelser offentlige?

I Danmark er alle retsmøder som udgangspunkt offentlige. Det vil sige, at borgere og repræsentanter fra pressen har adgang til alle retsmøder. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt, at offentligheden (for eksempel pressen) ikke har adgang til at overvære, hvad der foregår i en del af eller i hele retsmødet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man anke alle domme?

Normalt kan en dom fra byretten ankes til landsretten, men der findes nogle undtagelser hertil – en af dem er forbuddet mod grundløs anke. Udgangspunktet er, at en dom fra byretten kan ankes til landsretten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tvc.dk

Hvem kan ikke blive lægdommer?

Personer med visse stillinger kan ikke være lægdommere: Herunder advokater, politibetjente, præster, imamer og andre gejstlige for anerkendte trossamfund (§ 70 i Retsplejeloven).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aarhus.dk

Kan man blive tvunget til at være lægdommer?

En lægdommer bliver udpeget for en periode på fire år og medvirker i gennemsnit i fire retssager om året. Hvis du er blevet udtaget som lægdommer, kan du som udgangspunkt ikke frasige dig hvervet. Det er en borgerpligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Er der lægdommere i Højesteret?

Højesteret kan ikke tage stilling til om den anklagede er skyldig eller ej, men kun til straffens art og længde. Der medvirker ikke lægdommere, dvs. domsmænd eller nævninge, i Højesteret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk