Der er to undervandstunneller på Færøerne. Ved begge tunneller skal du betale for at køre igennem. En returbillet koster ca. 100 kr.
Hvad koster tunneller på Færøerne?
På Færøerne har vi fire undersøiske tunneler: Vágatunnelen – DKK 100 (retur) Norðoyatunnelen – DKK 100 (retur) Eysturoyartunnelen – DKK 500 (retur)
Hvad er billigt på Færøerne?
Fisk og skaldyr er ofte billigere, da Færøerne her er selvforsynende. Prisniveauet på diverse aktiviteter, oplevelser og besøg på restaurant er nogenlunde det samme som i Danmark.
Kan man komme rundt på Færøerne uden bil?
Færøerne er et lille land, og det er nemt at komme rundt. Alle øerne er forbundet med et offentlig transportsystem af bus- og færgeforbindelse. De fleste øer på Færøerne er forbundet med tunneller og broer, hvilket gør det nemt at rejse med bil til alle hjørner af landet.
Hvor mange tunneller er der på Færøerne?
Færinger bygger tunneler som ingen andre. Øriget med 52.000 indbyggere har nu 20 tunneler, heraf tre lange tunneler under havet.
Færøernes Tunnel Road Trip
Hvem betaler for tunneller på Færøerne?
Den ene tunnel skal løbe mellem Eysturoy og Streymoy og vil blive kaldt Eysturoyartunnelen, mens den anden tunnel skal løbe mellem Streymoy og Sandoy og vil blive kaldt Sandoyartunnelen. De to tunneler vil koste henholdsvis 1.050 og 860 millioner kroner. Tunnelerne skal finansieres med brugerbetaling.
Kan man tale dansk på Færøerne?
Færøerne er et yndet turistmål for danskere med den store fordel, at den færøske befolkning taler dansk, så landet er let at gå til.
Kan man bruge Visa Dankort på Færøerne?
Valuta og kreditkort
Danske kroner kan benyttes på Færøerne, men de har også deres egen valuta som hedder færøske kroner. Pengesedlerne er de samme som de danske, men med færøske motiver. I pengeautomater, der findes hæveautomater i alle byer. Her kan du hæve kontanter på Dankort, VISA og Eurocard/Mastercard.
Kan man betale med danske kroner på Færøerne?
Den færøske regering trykker færøske pengesedler, men der anvendes kun danske mønter. Det er dog muligt at betale med danske pengesedler på lige fod med de færøske overalt i landet.
Er alkohol dyrt på Færøerne?
Færøernes system for alkohol minder en del om Sveriges, da al alkohol forhandles i monopolhandler og derfor også er forholdsvist dyrt. Det kan svarer sig at man, når man lander i Vagár, handler lidt ind i Duty Free shoppen, inden man henter sin bagage, så sparer man en del af merudgiften.
Kan man drikke vandet på Færøerne?
Du kan sagtens spise lokal mad og drikke vand lige fra hanen. Faktisk er vandet fra hanen helt friskt og smager vidunderligt. Husk at bruge din sunde fornuft, når du vandrer i det færøske landskab eller tager ud at sejle.
Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Færøerne?
Hvornår er det bedst at besøge Færøerne? Vi anbefaler typisk en rejse til Færøerne fra maj til september. Om sommeren bliver der aldrig helt bliver mørkt og vejret viser sig fra sin bedste side, men det kan stadig være meget omskiftelig. På grund af Golfstrømmen er vinteren mild.
Hvor mange dage skal man have på Færøerne?
Hvor mange dage du skal bruge på Færøerne, afhænger helt af hvad det er du vil opleve på Færøerne. Vil du tage en forlænget weekend i Tórshavn eller have mulighed for at udforske hele øen og få mange muligheder for fantastiske vandreture. Skal du opleve Færøerne for første gang, så vil vi anbefale en 6-8 dages tur.
Kan man bruge euro på Færøerne?
Der findes to forskellige valutaer på Færøerne; den færøske krone og den danske krone. Den færøske regering trykker færøske pengesedler, men der anvendes kun danske mønter.
Kan man bruge rejsekort på Færøerne?
Du kan også købe et rejsekort, der kan bruges i alle busser og på færger, med undtagelse af Myggenæs. Rejsekortet koster 500 kr. for 4 dage. Derudover kan du tage en bus, der kører rundt i Thorshavn og til den historiske by Kirkebø.
Hvad koster busser på Færøerne?
Med busser og færger kan du i øvrigt komme til næsten alle steder på Færøerne. Busserne i Thórshavn er gratis, men du skal betale for busser til resten af øen. Du kan også købe et Travel Card på enten 4 eller 7 dage. 4 dage koster 500 kr.
Hvad skal jeg have med til Færøerne?
Vejret på Færøerne er uforudsigeligt og omskifteligt. Det er derfor en god idé at pakke tøj, der passer til alt slags vejr (for det meste køligt vejr). Det vigtigste, du skal huske, er en sweater, en regnjakke og nogle gode sko at gå i. Handsker eller vanter er også en god idé.
Hvordan er det at køre på Færøerne?
At køre bil på Færøerne er både let og komfortabelt. Der er næsten ingen trafik (med undtagelse af fårene selvfølgelig). Når du kører rundt på Færøerne, støder du med garanti på smalle veje og tunneller, men der er altid ekstra plads til at trække ind til siden, hvis der kommer en modkørende.
Hvad skal man have med hjem fra Færøerne?
Hvis du rejser fra Færøerne eller Grønland, har du lov til at medbringe små mængder kød og mejeriprodukter til eget forbrug.
Kan man bruge Mastercard på Færøerne?
Fakta om Færøerne - godt at vide
Lige så smukt, som det kan være, lige så lunefuldt kan det være. I de større byer og i lufthavnen er der pengeautomater, hvor man kan hæve penge med følgende kreditkort: VISA, Eurocard og Mastercard.
Hvor kan man veksle færøske penge?
De færøske sedler er ikke gyldige som betalingsmiddel i Danmark. Privatpersoner kan ombytte de færøske sedler til danske sedler i banker, på samme måde som udenlandske valutaer.
Hvad er hovedsproget på Færøerne?
Færøsk er hovedsprog på Færøerne og tales som modersmål af mere end 90% af befolkningen. Landets andet officielle sprog er dansk, der tales som modersmål af en minoritetsgruppe.
Hvordan siger man Færøerne på færøsk?
Færøerne (færøsk: Føroyar) er en gruppe på 18 øer af vulkansk oprindelse i den nordlige del af Atlanterhavet mellem Storbritannien, Island og Norge.
Hvilke love gælder på Færøerne?
Dansk lovgivning, der gælder direkte for både Danmark og Færøerne, kan findes på Retsinformation og i Lovtidende. Dansk lovgivning, der alene gælder for Færøerne, kan findes i Lovtidende. Dansk lovgivning for Færøerne, som er kundgjort den 1. januar 2008 eller senere, kan findes elektronisk på www.lovtidende.dk.