Fra den 1. januar 2024 vil det koste minimum 25 kroner at sende et brev i Danmark. Det oplyser PostNord i en pressemeddelelse, efter at et flertal i Folketinget torsdag har vedtaget en ny postlov.
Hvad koster porto på brev 2024?
Danmark breve:
Højst 100 g = 25,00 kr. Højst 250 g = 50,00 kr. Højst 2.000 g = 75,00 kr.
Kan man sende breve i 2024?
Ændringer i Postmarkedet fra 1. januar 2024. Et politisk flertal har besluttet at ophæve befordringspligten for breve og pakker og sætter postmarkedet frit.
Hvor køber man frimærker i 2024?
januar 2024. De nye mærker kan købes fra starten af det nye år og vil kunne bestilles her i netbutikken og hos posthuse og forhandlere.
Kan man bruge frimærker efter 1 januar 2024?
1. januar 2024. Den nye postlov betyder, at man ikke længere kan anvende eksisterende frimærker på nationale breve, da brevene fra årsskiftet bliver pålagt moms.
Forever Stamps koster nu 3 cents mere
Hvor meget stiger portoen i 2024?
2024 lægger hårdt fra land med massiv nedbør og regentskifte. Og så markerer det nye år sig med en prisstigning på 110 % på en snart uddøende kommunikationsform: Det fysiske brev. Portoen for en papirhilsen lå indtil den 31. december på 12 kr.
Hvad koster frimærker i 2024?
juni 2024 kan du mod et gebyr på 50 kr. ombytte dine 12 kr. og 36 kr. frimærker fra 2022 og 2023 til de nye postmærker.
Hvordan Frankerer man et brev i 2024?
Alle indenlandske breve skal frankeres med frimærker hvor man har betalt MOMS da man købte dem – sagt på en anden måde, fra 1. januar 2024 er alle tidligere udgivelse ikke gyldige som frankering på et indenlandsk brev. Man må kun bruge frimærker som har betegnelsen INDLAND i værdien.
Kan man ikke bruge gamle frimærker?
Fra 1. januar 2024 kan man nemlig ikke længere bruge gamle frimærker, meddeler PostNord.
Hvor længe kan man bruge frimærker?
Det er med at få banket frimærkerne i skuffen af på julekort og pakker i december, fra 1. januar 2024 vil eksisterende frimærker ikke længere kunne bruges på nationale breve på baggrund af nyt momskrav. Fra årsskiftet ophæves den danske befordringspligt, som Post Danmark historisk har varetaget.
Hvem deler breve ud i 2024?
Regeringen lander postaftale: PostNord mister sin særlige rolle fra årsskiftet. Postmarkedet ændres grundlæggende fra årsskiftet, hvor PostNord ikke længere skal modtage betaling fra staten for at levere breve til danskerne. I stedet vil et politisk flertal lade det være op til det frie marked at løse opgaven.
Kan man købe fysiske frimærker?
Du har flere muligheder for at købe porto: Køb et postmærke i vores Netbutik eller på et posthus og sæt det på brevet; køb en portokode her i Online Porto eller brug PostNord appen. Quickbreve er fremme næste hverdag og skal altid afleveres på et posthus.
Hvad koster et frimærke i dag?
I dag koster det ifølge PostNords hjemmeside 12 kroner at sende et brev på 0-50 gram og 24 kroner for et brev på højst 100 gram.
Hvad koster det at sende et brev under 50 gram?
Lige nu koster det 12 kroner at sende et brev på op til 50 gram, mens det koster 24 kroner at sende et brev mellem 50 og 100 gram.
Hvordan ombyttes frimærker?
Sådan gør du
I øverste højre hjørne på din forsendelse skriver du ”Ombytning 2024”, og forsendelsen er gratis. Hvis du sender større værdier, anbefaler vi, at du enten sender som rekommanderet brev eller som værdipakke (begge er egen betaling). PostNord sender omkostningsfrit dine nye postmærker retur.
Hvad er forskellen på A og B post?
Uanset hvor i Danmark modtageren befinder sig, vil brevet være fremme hos ham eller hende dagen efter. Det er det, Post Danmark kalder et A-brev. Og så er der de andre breve - økonomibrevene eller B-brevene.
Hvad gør man med gamle frimærker?
Fra årsskiftet, er det muligt at ombytte tidligere indkøbte frimærker. Med den ny ombytningsordning, der trådte i kraft den 8. januar 2024 og er gældende til den 30. januar 2024, kan gamle frimærker købt i 2022 og 2023 med en samlet værdi på mindst 120 kr., nu ombyttes mod et gebyr på 50 kr.
Hvorfor bliver frimærker ugyldige?
Årsagen er nye momsregler, der træder i kraft den 1. januar, efter at et flertal i Folketinget har vedtaget en ny postlov. Som reglerne er i dag, er frimærker fritaget for moms. Men med den nye postlov skal der betales moms af mærkerne.
Kan man indløse gamle frimærker?
Tilsvarende har indløsning af gamle ubrugte frimærker mod kontanter været afskaffet af postvæsenet allerede for mange år siden, så den løsning er heller ikke mulig. Det skal bemærkes at udlandspost ikke er pålagt moms, hvorfor man indtil videre fortsat kan bruge gamle frimærker til disse breve.
Hvor meget må et almindeligt brev veje?
I praksis ligger leveringskvaliteten for både almindelige breve og Quickbreve generelt over 95%. PostNords eget mål er 95%. Maksimum: 23 x 17 x 0,5 cm (lidt større end C5). Vejer brevet over 50 g, eller er det mere end 0,5 cm tykt, frankeres det som et storbrev eller et maxibrev.
Kan man købe frimærker i Kvickly?
Kvickly har postbutik ved siden af kiosken
Du kan hente og sende pakker samt købe frimærker i kiosken.
Hvad koster det at sende Quickbrev?
Quickbrev: Levering indenfor 1 - 2 hverdage. (97 % sikkerhed.) Det koster som udgangspunkt fra 27 kroner + moms.
Kan man få penge tilbage for ubrugte frimærker?
Du kan få godtgjort fejlfrankeret beløb, der er op til 12 måneder gamle. Du kan også få godtgjort for meget påsat porto på breve, som du gerne vil have afsendt. Ved godtgørelsen beregner vi os et gebyr på 50 kr. Du kan udfylde blanketten direkte på skærmen og printe ud.
Hvad koster det at sende et brev med posten?
Hvad koster det at sende et brev med PostNord? Svar: Prisen for at sende et brev med PostNord afhænger af størrelsen og vægten på brevet. Priserne starter fra 15 kr. for et almindeligt brev.
Hvor kan man aflevere gamle frimærker?
Som noget særligt er vi hos Frim-indsamling.dk i stand til at omdanne de små frimærker til kontante værdier, der kan få enorm betydning for foreninger og organisationer i Danmark. Du behøver ikke overføre penge til de velgørende formål, når du i stedet kan samle dine brugte frimærker og sende dem til os.