Hvad kræver det at blive Flextrafik chauffør?

For at køre flextrafik skal du tage et BAB 1+2+3 kursus som har varighed på 5 dage. På et BAB kursus får du blandt andet viden om sygdom, fastspænding af kørestole og brug af trappe- og liftmaskine.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på trafikskolen.dk

Hvordan bliver man vognmand for flextrafik?

Der er krav til vognmænd i flextrafik som kører for et trafikselskab. Det betyder, at alle flextrafik-vognmænd, underleverandører og daglige ledere i flextrafik skal tage Trafikselskabernes Entreprenøruddannelse. Trafikselskabernes Entreprenøruddannelse tager 20 dage og indeholder 4 forløb.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på amujuul.dk

Hvor meget tjener man som flextrafik?

Generelt kan du forvente at tjene mellem 150 og 250 kroner i timen. Nogle taxaselskaber betaler også chauffører en fast løn, som kan variere mellem 15.000 og 25.000 kroner om måneden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på transport.ucplus.dk

Hvordan bliver jeg visiteret til flextrafik?

Du bliver medlem af kørselsordningen flexhandicap, ved at henvende dig til din bopælskommune, der visiterer dig til ordningen. Du kan finde Movias ansøgningsskema til flexhandicap nederst på denne side, der skal godkendes af din bopælskommune inden det indsendes til Movia.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på moviatrafik.dk

Hvem er berettiget til at køre med flextrafik?

Alle kan benytte sig af Flextur. Du skal blot kunne komme til og fra bilen ved egen hjælp. Er du kørestolsbruger og skal sidde i kørestolen under turen, kan du benytte Flextur, hvis den eneste hjælp, du har brug for, er at blive liftet ind og ud af bilen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sydtrafik.dk

En dag som BAB/Flex chauffør



Hvordan opretter jeg mig på flextrafik?

Du opretter dig som bruger ved at gå ind på movia.flextrafik.dk, her skal du trykke på feltet ”Opret bruger”. Har du brug for hjælp til oprettelse, kan du finde en manual og videoguide her. For at oprette dig skal følgende betingelser være opfyldt: Du skal være fyldt 15 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på moviatrafik.dk

Hvad er forskellen på Plustur og Flextur?

Flextur er et alternativ til bus og tog, og derfor kan du ikke benytte dit pendlerkort. Du skal i stedet betale for turene enkeltvis. Plustur forlænger rækkevidden af den kollektive trafik, og derfor kan du benytte dit pendlerkort, Ungdomskort eller en togbillet som betaling for Plustur.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fynbus.dk

Kan førtidspensionister få flextrafik?

Hvis du er pensionist og kan bruge bus eller tog, så er rejsekortet en god mulighed. Flextrafik er kollektiv trafik på tidspunkter og i områder, der ikke er dækket af almindelig bustrafik. Her kan du bruge Flextur eller Flexbus.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Er flextrafik gratis for pensionister?

Du har ret til befordring eller befordringsgodtgørelse, hvis du opfylder én af følgende betingelser: Hvis du er pensionist, og din udgift er over 45 kr. (2023-takst). Hvis din tilstand udelukker, at du kan tage offentlige transportmidler, og din udgift er over 108 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvad er forskellen på flextrafik og Flexhandicap?

I Movia flextrafik kan flere køre med på samme tur. Du kan derfor ikke regne med at blive kørt den direkte vej, når du bruger flexhandicap. Men prisen for din tur vil altid blive beregnet ud fra korteste vej. Det kan du køre til Du kan bruge flexhandicap til alle formål.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på moviatrafik.dk

Hvor sent kører flextrafik?

Med flextur vælger du selv, hvor du vil køres fra og til, og hvornår du vil afsted. Du skal bare bestille turen senest en time før, du skal afsted. Du kan blive kørt alle ugens dage kl. 6.00 – 24.00.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på midttrafik.dk

Hvad får en chauffør i timen?

Timelønnen for en nyansat ufaglært lastbilchauffør i 2023 er 158,65 kr. Efter 9 måneders ansættelse gives et anciennitetstillæg og lønnen er herefter 166,80 kr. Ved “timen før og 1. - 3.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på amujuul.dk

Hvad skal der til for at blive taxachauffør?

For at få udstedt et chaufførkort skal du opfylde følgende betingelser:
  • Du skal mindst være 21 år.
  • Du skal have haft kørekort til bil i mindst 3 år.
  • Du må ikke være dømt for et strafbart forhold.
  • Du skal opfylde kravene til helbred.
  • Du skal gennemføre og bestå et kvalifikationskursus.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ug.dk

Hvad koster et BAB kursus?

Hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse, koster et 7 dages BAB kursus mellem 208-624 kr. Hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse, kan din arbejdsgiver søge om løntabsgodtgørelse på op til 911 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dekra.dk

Hvad tjener en selvstændig taxachauffør?

Hvad tjener en taxachauffør? En gennemsnitlig indkomst pr. måned for nye taxachauffører er 25.861 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på transport.ucplus.dk

Hvor kan man tage BAB kursus?

Du kan tage et BAB-bevis på et 5 dages kursus hos AMU JUUL. Med et kursus i BAB 1-2-3A, kan du give dine passagerer en sikker og behagelig tur i taxi, minibus og handicaptransport. Du lærer også om førstehjælp samt fastspænding af kørestole og andre hjælpemidler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på amujuul.dk

Hvem kan køre med patientbefordring?

Du kan få transport eller få udgifterne til transport betalt, hvis du er i sikringsgruppe 1 og opfylder et eller flere af disse krav: din tilstand kræver transport med ambulance eller sygekøretøj til akut skadebehandling, eller. du skal til speciallæge, som er mere end 50 km fra, hvor du bor, eller. du er pensionist.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad koster Flextrafik abonnement?

Kommunerne vælger selv om prisen skal være 27, 41, 54 eller 68 kr. for ture i kommunen. Hvis du krydser en kommunegrænse, er prisen altid 41 kr. Du vil altid blive oplyst prisen for din flextur inden du godkender din bestilling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på moviatrafik.dk

Kan man få kørsel til tandlæge?

Kan man få tilskud til transport, så man kan komme hen til sin egen tandlæge? Ole P. Nej, kommunen kan kun bevillige kørsel til egen læge eller speciallæge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på omsorgstandpleje.org

Er der tilskud til førtidspensionister?

Er du folkepensionist eller førtidspensionist med pension fra før 2003, kan du søge om helbredstillæg og personligt tillæg. Udbetaling Danmark udbetaler pension, varmetillæg (varmetilskud) og boligstøtte til dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på odense.dk

Hvilke kommuner er med i Flex?

Du kan køre med Flextur i følgende kommuner: Favrskov, Hedensted, Herning, Holstebro, Horsens, Ikast-Brande, Lemvig, Norddjurs, Odder, Randers, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Struer, Syddjurs, Viborg og Aarhus Kommune.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk

Hvem betaler for Flextrafik?

Flextrafikken er behovsstyret. Det betyder, at kørslen er tilrettelagt efter dit behov for kørsel og ikke efter en fast ruteplan. Flextrafik er helt eller delvis betalt af det offentlige. De enkelte kommuner fastsætter priser og betingelser for flextrafik.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på seniorhaandbogen.dk

Hvad er en flextur teletaxi?

Flextur er kollektiv trafik, som du skal bestille - og det er for alle. Med Flextur bliver du kørt fra adresse til adresse. Flextur er en samkørselsordning, så du kan blive kørt sammen med andre, og I kører muligvis en omvej for at hente eller aflevere nogle af dem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nordjyllandstrafikselskab.dk

Hvordan bestiller jeg en flextaxa?

Du kan bestille din flextur på tlf. 87 40 83 00 (tast 2) alle ugens 7 dage kl. 8.00 - 16.00.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på midttrafik.dk

Hvordan foregår Plustur?

Når du kører med plustur, rejser du sammen med andre passagerer – ligesom bus og tog. Med plustur kan man blive kørt de steder hen, hvor bus eller tog ikke rækker. Da der er tale om samkørsel, kan der være andre passagerer med i bilen på hele eller dele af rejsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på moviatrafik.dk