Hvad må man ikke på internettet?

Det er ulovligt at true, krænke eller chikanere andre på nettet. I grundloven og straffeloven står der, at: ingen må fortælle noget om dig, der er usandt – eller krænke dig. ingen må true og sende dig hate-beskeder via nettet, sociale medier, beskeder, emails, apps eller spil.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på boerneportalen.dk

Hvad må man ikke på de sociale medier?

Private oplysninger

eks. være oplysninger om en persons sygdom eller gæld. Det kan også være oplysninger om, at en person har fået en bøde eller er mistænkt for tyveri. Hvis du offentliggør private oplysninger, kan du komme i konflikt med persondataloven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på datatilsynet.dk

Hvad må man skrive på nettet?

Alle borgere kan udtrykke det, de vil. Man kan sige, skrive eller på anden måde udtrykke sine tanker offentligt. Men samtidig må man også tage ansvaret for det, man siger eller skriver. Lovgivningen sætter nemlig nogle grænser for, hvad man kan tillade sig at sige eller skrive offentligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvordan handler man på nettet?

Når du handler på nettet, skal du sikre dig, at din forbindelse er sikker og krypteret, når du indtaster dine følsomme oplysninger som navn, adresse og kortoplysninger. En krypteret og sikker forbindelse kan du genkende ved en hængelås, der dukker op til venstre i adressefeltet i browseren.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fagbladet3f.dk

Hvad er sikrest bankoverførsel eller MobilePay?

Undgå at betale med en bankoverførsel

Betaler du med kort, MobilePay, Google Pay eller Apple Pay kan banken bedre hjælpe dig, hvis du bliver snydt. Vi kan ikke hjælpe dig, hvis du betaler via bankoverførsel eller per efterkrav. Og så er du i øvrigt bedre stillet, hvis du betaler med dit Visa-kort frem for dit Dankort.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyskebank.dk

Are There Really 7 Keys to the Internet?



Er det mere sikkert at betale med MobilePay?

MobilePay er den mest benyttede app til betalinger i Danmark. MobilePay er generelt en meget sikker betalingsform. Her kan dine kortoplysninger aldrig læses fra appen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sikkerdigital.dk

Hvad må man ikke ytre sig om?

Privatliv: Man må ikke krænke andres privatliv, hvilket betyder, at man ikke må videregive personlige informationer om andre mennesker. Man må altså ikke vise andre en anden persons private billeder, breve eller beskeder (§264d). Flag: Man må ikke håne Dannebrog eller andre landes flag (§110e).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvad må man skrive om andre på nettet?

Det er ulovligt at fremsætte eller udbrede injurierende eller ærekrænkende udsagn om andre offentligt. Det betyder, at du hverken må krænke andres navn eller rygte, eller hænge folk ud på de sociale medier og beskylde dem for handlinger, som de ikke har begået. Straffen for injurier blev sat op pr. 1 januar 2019.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Er det ulovligt at logge ind på andres Snapchat?

At gå ind på en andens sociale profil uden lov kaldes også for profilhacking. Personen, der skaffer sig uberettiget adgang, kan enten slette, ændre eller kopiere data eller blot gøre sig bekendt med oplysningerne. Efter straffelovens § 263 stk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på odense.dk

Hvilke sociale medier bruger de unge mest?

personer i aldersgruppen 16-74-årige, som er den population statistikken dækker. Facebook var fortsat det sociale medie, som flest brugte med 84 pct. Det næstmest udbredte sociale medie var Instagram (56 pct.) efterfulgt af Snapchat (45 pct.).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dst.dk

Kan sociale medier give stress?

SoMe kan nemlig have en dybtgående og skadelig indvirkning på vores mentale sundhed. De kan være kilde til stress, angst, depression og selvværdsproblemer, hvilket er meget bekymrende, når man tænker på, hvor mange danskere der bruger denne type medier hver dag!

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på schwarzkropsterapi.dk

Hvad er reglerne for sociale medier?

At sociale medier forpligtes til at overholde straffeloven i Danmark og fjerne ulovligt indhold, så de ikke medvirker til udbrede en forbrydelse, gør dem ikke til politi eller dommere. De sociale medier får ikke mulighed for at pålægge straf som en dommer, eller bruge magtanvendelse eller efterforske som politiet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på digitaltansvar.dk

Hvad må man tage billeder af?

Du må gerne tage billeder i offentligheden

For aldersgruppen 18-34 gælder det 64 %, og tallet er formentlig endnu højere i dag. Ifølge straffeloven må man tage billeder af alle personer, der befinder sig på frit tilgængelige steder, som for eksempel en offentlig park eller på gaden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvad er paragraf 232?

Efter straffelovens § 232 straffes den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, med bøde eller fængsel indtil 2 år eller, hvis forholdet er begået over for et barn under 15 år, med bøde eller fængsel indtil 4 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad er paragraf 264?

Efter straffelovens § 264 a kan den, som uberettiget fotograferer personer, der befinder sig på et ikke frit tilgængeligt sted, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 måneder. Det samme gælder den, der ved hjælp af kikkert eller andet apparat uberettiget iagttager sådanne personer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Er det lovligt at filme andre uden tilladelse?

Hvis man videresender sådan et billede eller en film uden samtykke, kan man blive straffet for krænkelse af privatlivet, hvis personen på billedet melder én til politiet. Den relevante paragraf står i straffelovens afsnit om æreskrænkelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på emu.dk

Er det ulovligt at sende screenshots af samtaler?

Hemmelig aflytning eller optagelse af samtaler mellem andre er forbudt efter straffelovens § 263.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på datatilsynet.dk

Hvornår er noget ulovlig billeddeling?

Ulovlig billeddeling sker, når en person deler private, seksuelle eller krænkende billeder eller videoer af andre uden deres klare samtykke.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mediesundhed.dk

Hvad må man ikke med ytringsfriheden?

Man må ikke udtale sig på en freds- eller æreskrænkende måde, f. eks. ved at fremsætte injurier. Man må ikke udtrykke sig i en urimelig grov form eller frem- sætte åbenbart urigtige oplysninger om væsentlige forhold inden for ens eget arbejdsområde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på justitsministeriet.dk

Kan man blive straffet for at ytre sig?

Efter grundlovens § 77 har danske borgere ret til ytringsfrihed og skal beskyttes mod censur og andre begrænsninger i deres ret til at ytre deres meninger. Borgere kan dog straffes for deres ytringer, hvis de strider mod lovgivningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på menneskeret.dk

Hvilke grænser er der for ytringsfriheden?

Grænser for ytringsfriheden
  • Lovmæssige. Man har ret til at ytre og formulere sig, som man vil, men det sker under ansvar for domstolene, der altså har ret til pådømme udtalelser, som er i strid med forskellige lovbestemmelser. ...
  • Fogedforbud. ...
  • Presseetiske regler. ...
  • Adgang til medier. ...
  • Kommunikationsevne. ...
  • Selvcensur.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Kan man blive scammet på MobilePay?

Hos Mobilepay forsikrer man, at app'en ikke har nogen sikkerhedsbrist, men at man kan blive snydt, hvis man ikke er påpasselig over for fremmede, der mangler penge. - Der er ikke noget her i verden, der er 100 procent sikkert. Det gælder også Mobilepay.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hsfo.dk

Hvor mange penge må jeg modtage på MobilePay?

Du kan maksimalt sende og modtage op til 150.000 kr. om året til og fra andre privatpersoner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mobilepay.dk

Hvornår lukker MobilePay ned?

MobilePay lukker nemlig appen ned fra 1. februar 2023.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på meremobil.dk

Hvilke billeder må man bruge fra nettet?

Hvilke billeder på nettet må jeg bruge? Du må ikke bruge en andens billede, uden at du får lov til det. Fotografen eller kunstneren har rettighederne til deres egne billeder, og alt efter hvad du ønsker at bruge deres billede til, kan du få eller købe dig til brugsret, hvis de indvilliger i det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på komputer.dk