Ordet religion kommer af det latinske religare, der betyder "at binde", "fortøje", "forpligte". Religion kan dermed siges at være systematiserede tanker over, hvad man som menneske er forpligtet på og bundet af.
Hvad er en religion?
Ordet religion stammere sandsynligvis fra det latinske religare, der betyder at binde eller knytte forbindelse. Det drejer sig her specielt om forholdet til formodede højere magter eller guder. Ikke alle religion opererer med specielle guder, selv om det er det mest almindelige.
Hvor stammer ordet religion fra?
Ordet religion kommer af latin religio 'gudsfrygt, fromhed', genitiv religionis, vist af re- og afledning af ligare 'binde'.
Hvad er dansk religion?
Blandt trossamfundene dominerer folkekirken (pr. 1. januar 2016 76,9% af befolkningen). Ved siden af folkekirken er en række andre kristne kirker repræsenteret i Danmark med status af offentligt anerkendte trossamfund.
Hvornår er noget religiøst?
Tro, grundholdning af tillid, i religiøs forstand menneskets hengivelse til Gud eller til guddommelige, transcendente magter, hvis eksistens man er sikker på, uden at de kan bevises. Det er den religiøse dimension eller totale livsopfattelse, der vil være i centrum i det følgende.
Hvad er religion?
Hvad er forskellen på tro og religion?
Religion er nemlig mere end tro. Tro er blot en del af de tanker og handlinger, der sammen med værdier, ritualer og genstande (tænk på næstekærlighed, dåb og bedekranse) udgør religion, forklarer Caroline Schaffalitzky de Muckadell.
Hvad er den første religion?
Hinduismen er den ældste, mest vidtfavnende og 3. største af de store verdensreligioner.
Hvilken religion har vi i Danmark?
Kristne trossamfund er langt det mest udbredte, med katolikker som det største efter folkekirken med over 47.000. Herefter følger blandt ikke-kristne islam med 250.00-300.000 muslimer. Dernæst kommer de østlige religioner med hhv. op mod 35.000 buddhister og 23.000- 25.000 hinduer.
Hvilken religion har vi i Danmark i dag?
Folkekirken er Danmarks største trossamfund og tilhører den evangelisk-lutherske tro. Dette trosgrundlag refererer til den tyske præst Martin Luthers oprør mod den katolske kirke, hvor den danske kirke i 1536 gik fra at være katolsk til at blive protestantisk.
Hvilke religioner er der?
- Kristendom.
- Jødedom.
- Islam.
- Hinduisme.
- Buddhisme.
- Konfucianisme.
- Taoisme.
Hvad er den mest kendte religion?
Der er flere muslimer i verden, end der er katolikker, og dermed er Islam nu verdens største religion.
Hvornår kom religion til Danmark?
Allerede i 800-årene var dele af befolkningen kristnet. Da kong Harald proklamerede kristendommens indførelse i anden halvdel af 900-årene, havde asatro og kristendom længe levet side om side. Herom vidner forskellige genstande fra vikingetiden, som for eksempel en støbeform af fedtsten, fundet ved Trend i Himmerland.
Hvad er tabu i religion?
Tabu er oprindelig et polynesisk religiøst begreb, der betegner et forbud udstedt af nogen, som er mægtigere end en selv, fx guder, høvdinge, forfædre eller forældre.
Hvilke genre er der i religion?
- De kanoniske tekster. Religionernes egne helligskrifter, de tekster, man som troende skal kende/ kunne udenad etc. ...
- Erfaringstekster. ...
- Argumenterende tekster. ...
- Informerende tekster.
Hvad er de 5 verdensreligioner?
Verdensreligioner, religioner med så stor geografisk eller folketalsmæssig udbredelse, at de hver især har global betydning. Til disse hører jødedom, kristendom, islam, hinduisme, buddhisme og kinesisk religion.
Hvilken religion er kristendommen?
Kristendom er en monoteistisk religion centreret om Jesus af Nazareth som han fremstilles i Det Nye Testamente. Det Gamle Testamente (Tanakh) medtages i Bibelen, men Tanakh er i sin opbygning ikke helt identisk med Det Gamle Testamente, selvom det indeholder det samme stof.
Er Danmark kristne?
Danmark er et kristent land, og den evangelisk-lutherske kirke indtager en særstatus som folkekirke.
Hvilke religioner er godkendt i Danmark?
- Den romersk-katolske kirke (1682)
- Den fransk-reformerte kirke (1682)
- Den tysk-reformerte kirke (1682)
- Den reformerte menighed i Fredericia (1682)
- Metodistkirken (1865)
- Svenska Gustavskyrkan (1913)
- Den russisk-ortodokse kirke (1915)
- Den anglikanske kirke (1948)
Hvad betyder kristen?
En kristen tror på Herren Jesus Kristus. En kristen tror på, at vi gennem Gud Faderens og hans Søns Jesu Kristi nåde kan omvende os. Ordet kristen betyder, at vi påtager os Kristi navn. Det gør vi ved at blive døbt og modtage Helligånden.
Er der Hinduisme i Danmark?
Hinduismen i Danmark
I Danmark bor der omkring 22-25.000 hinduer (2023).
Hvad tror man på i Jehovas Vidner?
Jehovas Vidner anerkender ikke læren om den treenige Gud, men tror at Jehova er den højeste Gud og skaberen af alle ting. De anser Jesus Kristus som en person der er underordnet den højeste Gud og er Guds søn. Helligånden er alene "Guds skabende kraft", og har ingen guddommelig status.
Er hinduisme en religion?
Størstedelen af den indiske befolkning er hinduer. Hinduismen er imidlertid langt mere sammensat end nogen af de andre store verdensreligioner og omfatter en myriade af forskellige guder, trosretninger og religiøse praksisser, som er udviklet på det indiske subkontinent gennem mere end 3000 år.
Hvem opfandt kristendommen?
Jesus var kristendommens første grundlægger.
Hvad hedder det når man skifter religion?
Konversion betyder, at man skifter religion og derved antager en ny identitet. Der kan både være tale om personer, der ikke tidligere har været religiøse, og om personer, der går fra en religion til en anden.