Sortering i miljøkassen I miljøkassen skal du aflevere farligt affald, småt elektronik, batterier og lyskilder. Det er vigtigt, at du bruger din miljøkasse med miljømæssig omhu. Det vil sige, at der gerne skal være mere end et par batterier og en elsparepære i den inden ombytning.
Hvad må man komme i Miljøkassen?
I kassen kan du komme små bøtter og flasker med farligt affald, batterier (i en pose), elsparepærer, småt elektronikaffald mv. Affaldet skal være forsvarligt emballeret. Har du ikke mere den originale emballage, kan du i stedet sætte en mærkat på, der tydeligt fortæller, hvilke type affald det er.
Hvad må komme i den røde spand?
For den røde kasse er nemlig til farligt affald som eksempelvis kan være spraydåser fra fx barberskum, hårlak og deodoranter, rengøringsmidler, maling, olierester og sprøjegift.
Hvad kan jeg aflevere på genbrugspladsen?
Genbrugspladsen. En genbrugsplads kaldes også for genbrugsstation eller containerplads, hvor man kan aflevere det meste af det affald, en familie har – dog ikke madaffald eller dagrenovation. Der findes genbrugspladser rundt om i landet, som enten kommunen eller private virksomheder står for.
Hvad skal stof sorteres som?
Tøj, andre tekstiler, sko, bælter, tasker, der stadig kan bruges, skal afleveres til genbrug. Udtjente eller ødelagte sko, bælter, tasker samt lædertøj skal i restaffald. Vådt, fugtigt eller jordslået tøj skal i restaffald. Tøj og tekstiler med olie-, kemi- og malingpletter skal i restaffald.
Hvad må der komme i miljøkassen?
Er æggebakker restaffald?
Pap i alle størrelser kan afleveres på genbrugsstationen i containeren til 'Pap'. Husk at fjerne de værste taperester og at folde eller trykke pappet fladt, så der er plads til så meget som muligt. Pappet skal være rent og tørt for at kunne genanvendes. Vådt og beskidt pap skal til restaffald.
Er staniol restaffald?
Rent stanniol afleverer du sammenkrøllet i beholderen til 'Metal' derhjemme. Er det beskidt, skal det til restaffald. Det rene stanniol kan også afleveres på genbrugsstationen i containeren til 'Jern & metal'.
Kan man plante i kompost fra genbrugspladsen?
Ja, du kan godt bruge kompost fra genbrugsstationen i fx blomsterbed, på græsplænen eller som fyldjord i bunden af større huller eller højbede.
Hvilke typer affald kommer ikke på genbrugspladsen?
Hør mere på genbrugspladsen. Betonbrokker og andet affald mærket med gul advarselstape påtrykt PCB eller ASBEST må ikke komme i containeren. Der må gerne afleveres små mængder af strå og hønsenet sammen med betonen. Glasservice og drikkeglas skal afleveres til 'Glas'.
Er kattegrus restaffald?
Kattegrus sorterer du som restaffald hjemme, hvor du bor.
Hvad skal i den røde kasse?
- Hårlak og spraydåser.
- Rengøringsmidler.
- Medicin.
- Neglelak.
- Småt elektronik.
- Batterier og elpærer.
- Maling, lim og olierester.
- Sprøjtegift og benzin.
Hvilken skraldespand skal batterier i?
Udtjente batterier skal afleveres i en genbrugsbeholder til batterier og må ikke smides ud i skraldespanden. Dette er for at sikre, at de værdifulde ressourcer i batterierne kan genanvendes samt sikre den rette håndtering af batterierne, så man hindrer miljø- og sundhedsmæssige risici.
Hvor skal man smide deodoranter ud?
Deosprays og andre beholdere under tryk kan eksplodere eller bryde i brand, hvis de bliver udsat for høj varme eller tryk. Det kan ske, hvis de bliver afleveret som restaffald og bliver presset sammen i skraldebilen. Derfor skal du aflevere din brugte deospray som farligt affald.
Hvornår tømmes Miljøkasse?
Hvornår og hvordan bliver miljøkassen afhentet? Vi tilbyder tømning af miljøkassen to gange om året samtidig med afhentning af storskrald, det vil sige forår og efterår. Husk, at du skal bestille storskrald/afhentning af miljøkasse senest onsdag i ugen før afhentningsugen.
Hvordan kommer man af med farligt affald?
Du må ikke hælde olie- og kemikalieaffald i kloakken eller smide det ud sammen med husholdningsaffaldet. Kemikalierne er giftige og kan blandt andet ødelægge rensningsanlægget. Du skal i stedet aflevere de miljøskadelige stoffer. Kommunen sørger for, at det farlige affald bliver sendt til destruktion.
Hvad er et Miljøskab?
Din ejendom har fået sit eget miljøskab, hvor du kan komme af med dit farlige affald. Københavns Kommune sørger for at tømme skabet og køre affaldet til specialbehandling. HVAD ER FARLIGT AFFALD?
Hvor skal tomme shampoo flasker kastes?
Tomme plastflasker, der har indeholdt sæbe, shampoo el. lign., kan du smide i din genbrugsbeholder. Flaskerne behøver ikke være helt rene – en lille rest af sæbe gør ikke noget.
Hvilke 10 ting skal sorteres?
En række af Folketingets partier besluttede i 2020, at alle danskere skal sortere de samme ti affaldsfraktioner hjemme ved husstandene: Madaffald, glas, papir, mad- og drikkekartoner, pap, metal, plast, tekstilaffald, farligt affald og restaffald.
Hvordan smider man en toiletbørste ud?
Toiletbørster sorterer du som restaffald hjemme, hvor du bor.
Kan man putte æggeskaller i kompost?
Smid ikke ukogte æggeskaller på komposten, da de kan give anledning til smitte med salmonella. Mejeriprodukter, kød, fisk, skaldyr og andre rester af tilberedt mad, der indeholder animalske produkter, må ikke komposteres. Animalske produkter kan give lugtgener og kan tiltrække skadedyr som ræve og rotter.
Hvad må man ikke putte i komposten?
- Velegnet til kompostering: Alt vegetabilsk køkkenaffald - frugt, grønsager, skræller, urter osv. ...
- Må ikke komposteres: Alle animalske produkter - mejeriprodukter, kød, fisk, skaldyr, sovs/fedt. ...
- Gør det nemt at sortere køkkenaffaldet.
Kan man hente jord gratis?
På genbrugspladserne i langt de fleste kommuner kan du hente gratis kompost til din have. Se, hvor og hvornår du kan hente kompost i din kommune. Du kan selv kompostere køkken- og haveaffald derhjemme, men har du brug for ekstra kompost, kan du gratis afhente det på genbrugsplader i de fleste kommuner.
Er mælkekartoner restaffald?
Mad- og drikkekartoner kender du blandt andet fra morgenbordet. Det er fx juice-, yoghurt- og mælkekartonerne. I Danmark har vi smidt dem i restaffald og sendt dem til energiudnyttelse, men det er slut nu. Fra og med juli 2021 skal de sorteres og sendes til genanvendelse.
Hvor skal man kaste kaffekapsler?
Brugte kaffekapsler kan du i nogle kommuner smide ud i metalbeholderen, fordi kapslerne ofte er lavet af aluminium. I andre kommuner hører kaffekapsler til i beholderen til restaffald eller dagrenovation på grund af kafferester i kapslerne. Plastkapsler kan du i nogle kommuner smide ud i plastikbeholderen.
Hvor skal kaffefilter smides ud?
Kaffefiltre i papir afleveres som madaffald. Der må gerne være kaffegrums i. Madaffald afleverer du i en pose i beholderen til 'Madaffald' derhjemme.