Det er en frivillig telefonrådgivning specielt til mennesker med selvmordstanker. Man kan også skrive til eller chatte med Livslinien på www.livslinien.dk. Om aftenen og natten eller i weekenden kan man ringe til Lægevagten på 7011 3131. Hvis din pårørende er akut selvmordstruet, skal du ringe 112.
Hvad skal man gøre hvis man ikke har lyst til at leve mere?
- Det gør ondt indeni. Hvis man har det rigtigt svært, så kan man godt få den her følelse af ikke at have lyst til at leve mere. ...
- Snak med dine forældre. ...
- Du kan altid tage fat i Livslinien. ...
- Tag fat i din læge.
Hvordan kan jeg tage mit liv?
Ved aktivt at fokusere på gode ting i dit liv, kan du øge dine positive følelser. Prøv at slutte dagen af med at skrive tre gode ting ned og bliv dermed mere bevidst om det, der fungerer i dit liv. Omgiv dig selv med positive mennesker eller påvirk dine venner, familie og kollegaer til at være positive.
Hvorfor føler jeg mig ikke til stede?
Lider man af depersonalisation har man en distance til sig selv. Man kan fx føle sig frakoblet fra dele af sig selv eller føle, at man ikke har nogen identitet. Ved derealisation er det omgivelserne der synes uvirkelige eller ukendte. Verden omkring personen kan fx føles sløret eller distanceret.
Hvordan kan det være at nogen synes man er håbløs?
Når du føler dig håbløs, så har du måske en fornemmelse af, at tingene ikke bliver bedre, du bliver aldrig glad eller at du sidder fast i livet. At føle sig håbløs kan også føles som hjælpeløshed, tristhed, apati eller fortvivlelse. Du kunne føle dig tom, men ved ikke helt hvorfor…!
When It Hurts Too Much to Live
Kan man tænke sig syg?
Helbredsangst er overdreven angst for sygdom. Det vigtigste kendetegn er, at man hele tiden er optaget af muligheden for at have en eller flere alvorlige og fremadskridende fysiske sygdomme. Selv normale eller banale fornemmelser i kroppen bliver tolket som unormale eller foruroligende.
Er man psykisk syg når man har angst?
Angst er en af de mest udbredte psykiske sygdomme. Vi kender alle til angst i en eller anden grad. Men for nogle bliver angsten langvarig og så intens, at de oplever en lammende fornemmelse, der hæmmer dem i at gøre almindelige dagligdags ting.
Er vrede et tegn på depression?
Tag toppen af din vrede
De fleste af os forbinder en depression med tristhed. Men hvis du har en depression, kan du også opleve, at dine følelser af vrede og irritation vokser, så du fx hurtigere går i forsvarsposition over for andre. Det kan føre til konflikter med omgivelserne og gøre dig frustreret over dig selv.
Hvorfor er jeg så deprimeret?
Hvorfor får man depression? Depression opstår i et samspil mellem medfødt arvelig sårbarhed og andre, ofte ydre belastende forhold. Man regner med, at arvelige forhold forklarer cirka halvdelen af den variation, der er i, om man får depression eller ej. Andre, ofte ydre forhold, forklarer den anden halvdel.
Hvordan ser et angstanfald ud?
Man bliver tør i munden, har måske fornemmelse af åndenød eller ligefrem kvælningsfornemmelse, og ofte er der smerter eller trykken i brystet. Man kan føle sig voldsomt svimmel og have kvalme eller uro i maven. Samtidig kan man have dødhedsfølelse eller snurrende fornemmelser i hænder og fødder eller omkring munden.
Hvad gør jeg hvis jeg har lyst til at begå selvmord?
Hvis du har tanker om at forsøge at tage livet af dig, bør du ubetinget snarest muligt tage kontakt med mennesker, som er parate til at hjælpe dig. Kontakt Livsliniens chatrådgivning mandag og torsdag klokken 17-21 samt lørdag og søndag klokken 13-17.
Hvad er den hyppigste årsag til selvmord?
De hyppigste årsager
Undersøgelser af blodprøver fra mennesker, der har begået selvmord viser, at de færreste har været i fx antidepressiv behandling. Så den hyppigste årsag til selvmord er ubehandlet depression.
Kan man få hjælp til selvmord?
Hvem kan du kontakte, hvis du har tanker om selvmord? Den Psykiatriske Rådgivningstelefon tlf. 7847 0470. Telefonen er åben døgnet rundt.
Hvad er de første tegn på depression?
Man føler sig trist, nedtrykt og træt. Alting føles håbløst og meningsløst, og man mangler sin sædvanlige energi og interesse for de ting, man plejer at gå op i. Man føler, at man ikke slår til og er overvældet af negative tanker om, at man ingenting kan, og at man er uden betydning.
Kan stress føre til depression?
Stressfyldte hændelser øger risikoen for depressive symptomer og alvorlige depressionstilstande. 50-80 % af personer med første depression har i løbet af de foregående 6 måneder oplevet større stressfyldte hændelser, sammenlignet med kun 20-30 % blandt ikke-deprimerede over samme periode.
Hvordan bliver jeg hel igen?
- Giv dig selv lov til at være trist. Mange af os begynder at gruble, når vi er triste. ...
- Græd. ...
- Snak med andre om, hvordan du har det. ...
- Skriv dine tanker og følelser ned. ...
- Få tankerne over på noget andet. ...
- Skriv 3 gode ting fra dagen. ...
- Smil – og gør noget godt for andre. ...
- Løft humøret med lidt motion.
Kan hjernen tage skade af depression?
»En ubehandlet depression medfører over tid forøgede mængder stresshormoner i hjernen, og det kan få ret så alvorlige konsekvenser. Hjernen tager skade på den måde, at dele af den skrumper, og det kan give sig udtryk i manglende koncentration, patienten husker dårligere, og risikoen for udvikling af demens forøges.
Hvor lang tid varer en depression?
HVOR LANG TID VARER EN DEPRESSION? Hvis man bliver behandlet for sin depression, varer den ty pisk fra to til fire måneder. Der er dog tilfælde, hvor depres sionen trods behandling varer mere end et år. Hvis en depression ikke behandles, varer den normalt fra seks til tolv måneder.
Hvad er de første tegn på stress?
- Svimmelhed.
- Anspændthed i kroppen, muskelspændinger.
- Ændring i appetit, du enten spiser mere eller mindre end du plejer.
- Høj puls, hjertebanken.
- Forhøjet blodtryk.
- Hovedpiner.
- Pludselige temperaturstigninger.
- Kropslig uro.
Hvem får oftest en depression?
Tidligere mente man, at langt flere kvinder end mænd havde depressioner, men i dag mener nogle forskere, at ligeså mange mænd som kvinder udvikler depressioner, men at de blot viser sig anderledes hos mænd. Depressioner kan opstå i alle aldre, men der er en let øget risiko for kvinder mellem 40 og 50 år.
Hvordan får jeg det bedre psykisk?
- Tal med familien og vennerne om, hvordan du har det. ...
- Skriv ned, hvad der giver dig energi – og gør mere af dét. ...
- Hold balancen. ...
- Skriv dagens gode oplevelse ned. ...
- Afled dig selv, når tankerne kører i ring. ...
- Øv dig i at stoppe dine bekymringer og grublerier. ...
- Udfordr negative tanker om dig selv.
Kan man arbejde når man har en depression?
Vurderingen af depressionens forløb og varighed bør ske i samråd med den behandler, som varetager ens behandling. Mange depressionsramte har glæde af at arbejde nogle få timer om ugen, indtil de får det bedre. Det er en meget stor fordel, at man på denne måde bevarer tilknytningen til sin arbejdsplads.
Kan man pludselig blive psykisk syg?
Akutte og forbigående psykoser er psykiske sygdomme, hvor man pludselig får psykotiske symptomer og opfører sig unormalt. Det kan fx være, at man får vrangforestillinger eller sansebedrag, hvor man hører stemmer eller ser syner.
Kan man melde sig syg hvis man har det psykisk dårligt?
Stress kan være sygdomsfremkaldende, da det kan medføre mange forskellige kropslige reaktioner, men det er ikke stressen i sig selv, der er sygdommen. Det er længerevarende stress belastninger, der kan føre til sygdomme af både fysisk (især hjerte/kar/muskulære) og mental karakter (især angst og depression).
Hvad er typiske tegn på angst?
Man føler sig stresset. Det fører til spændinger i musklerne, øget træthed, rysten og uro. Det giver også hyppigt symptomer som sved, kortåndethed, hjertebanken, tør mund, kolde hænder, svimmelhed, ubehag i maven - men ikke egentlige panikanfald. Angsten gør, at du hele tiden overvåger omgivelserne.