Hvis du ønsker at skifte læge skal du gøre det på borger.dk. Det er gratis at skifte læge i forbindelse med flytning. Bemærk: Denne mail er ikke sikker. Din mail må derfor ikke indeholde CPR-nummer eller oplysninger om helbredsforhold.
Hvad gør man hvis man vil skifte læge?
Hvordan vælger jeg læge? Du vælger læge på borger.dk. Du kan vælge læge for dine børn digitalt på borger.dk, indtil de fylder 15 år. Når dine børn fylder 15 år, har de mulighed for selv at vælge læge på borger.dk.
Hvor meget koster det at skifte læge?
Ellers koster det 225 kr. (2024) at skifte læge. Gratis lægeskift er først gennemført, når du har fået information via eBoks eller fysisk brev fra region eller kommune om lægeskiftet.
Hvad gør man hvis man er utilfreds med sin læge?
- Hvis du klager over behandlingsstedet, afgøres din sag af Styrelsen for Patientklager.
- Hvis du klager over en eller flere konkrete sundhedspersoner, afgøres din sag af Sundhedsvæsnets Disciplinærnævn. Du behøver ikke at kende navnene på sundhedspersonerne.
Hvor hurtigt træder et lægeskift i kraft?
Lægeskiftet sker med det samme. Du får dit nye sundhedskort (sygesikringskort) med posten inden for tre uger. Husk, at dit efternavn skal stå på postkassen.
Hvad sker der, hvis børn ikke får mad i skolen?
Hvad sker der med min journal når jeg skifter læge?
Hvis du skifter læge, fordi din tidligere læge har lukket eller overdraget sin praksis, bliver din journal overført til Sundhedsstyrelsen ved embedslægeinstitutionen i regionen til fortsat opbevaring, hvis du har valgt, at din journal ikke skal overdrages til din nye læge.
Er det gratis at skifte læge når man flytter?
Forskellen er blot, at hvis du står foran et adresseskift, som er mere end 15 kilometer væk fra din nuværende bopæl (eller i enkelte tilfælde mere end fem kilometer), kan du skifte læge helt gratis, hvor det normalt koster et gebyr.
Hvad må en læge ikke?
En sundhedsperson må således ikke videregive oplysninger om en patients helbred og andre fortrolige oplysninger uden patientens samtykke. Tavshedspligten omfatter for eksempel oplysninger om diagnoser, undersøgelser, indlæggelser, behandling, psykiske eller sociale problemer. Alle oplysninger er fortrolige.
Hvis man ikke kan komme til egen læge?
Hvis du ikke kan komme igennem
Hvis man ikke kan opnå kontakt med egen læge, svarer 70 11 31 31 døgnet rundt. Hvis der er tale om alvorlig ulykke eller livstruende sygdom, skal du ringe 1-1-2.
Kan man godt tage til lægen uden sygesikring?
Du skal have dit sundhedskort med til lægen.
Kan jeg frit vælge læge?
Du kan skifte læge, når du ønsker det. Du søger digitalt via selvbetjening og du kan skifte læge for dine børn, indtil de fylder 15 år. Du kan frit vælge blandt de læger, der har åbent for tilgang. Hvis din bopæl ligger uden for lægens område, kan du dog ikke få sygebesøg af lægen.
Hvilken læge kan jeg vælge?
Din bopælskommune har en lægevalgsliste med oplysninger om de læger, du kan vælge imellem. På sundhed.dk kan du se, hvilke læger der har åbent for nye patienter. Hvis du vælger at være gruppe 2-sikret, kan du frit vælge mellem alle læger.
Er det gratis at skifte læge i august?
Det er muligt at vælge en ny læge indenfor en radius af 5 km fra din bopæl. Det er gratis at skifte læge, hvis du flytter, og du skal sørge for at registrere det i forbindelse med flytningen. Lægeskift er også gratis, hvis din læge holder op.
Hvor længe tager lægeskift?
Det er gratis at skifte læge, hvis du flytter adresse, ellers koster det 190kr. Lægeskiftet har virkning, fra du har betalt gebyret. Du modtager et nyt sundhedskort i løbet af 14 dage. Du kan vælge blandt alle alment praktiserende læger i Danmark, når lægen har åbent for tilgang af nye patienter.
Hvor langt må man bo fra sin læge?
Du har som udgangspunkt ret til igen at blive tilknyttet din hidtidige læge. Hvis din nye adresse ligger mere end 15 km væk fra lægen – eller 5 km i hovedstadsområdet – forudsætter det dog, at du giver afkald på ret til at få hjemmebesøg af lægen i tilfælde af sygdom.
Hvor meget koster en privat læge?
Priserne for et besøg af Privatlægen ligger mellem kr. 1.800 og kr. 3.200 afhængig af postnummer.
Kan en læge nægte at udskrive medicin?
Lægen kan evt. undlade at udskrive lægemidlet, medmindre manglende ordination vil være til nærliggende risiko for patienten, fx på grund af risiko for udvikling af livstruende abstinenstilstand.
Hvordan bestiller man en tid til lægen?
Med Min Læge-appen kan borgeren skrive til egen læge, forny en recept på medicin, tjekke henvisninger til andre dele af sundhedsvæsenet og holde styr på aftaler hos egen læge. Appen giver også den enkelte patient adgang til egne oplysninger om vaccinationer og kroniske diagnoser.
Kan man bare møde op hos lægevagten?
Du kan ikke møde op hos lægevagten uden at have en aftale i forvejen. Når du ringer på telefon 70 11 07 07 har du to muligheder: Tryk 1, hvis du pludselig er blevet syg eller din sygdom er blevet forværret, og du har brug for at tale med lægevagten.
Hvor gammel må en praktiserende læge være?
Retten til selvstændigt virksomhed bortfalder, når du fylder 75 år. Det gælder, uanset hvilken sundhedsfaglig autorisation du har. Du kan dog søge om tilladelse til at fortsætte selvstændigt virksomhed.
Hvad må man udskrive til sig selv læge?
Når man er uddannet læge, kan man udskrive recepter til medicin for sig selv og sine nærmeste. Men tilsyn forhindrer misbrug, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Arkivfoto.
Hvor mange gange går man til lægen?
I gennemsnit konsulterer danskere i aldersgruppen 30-64 år lægen 6,6 gange om året. Kvinder gør det mest. De kontakter lægen lidt over otte gange om året, mens mænd gør det fem gange pr. år.
Hvor kan man se hvilke læger der har åbent for tilgang?
Når du skifter læge kan du vælge mellem alle de praktiserende læger, der er åbne for tilgang af nye patienter. Du kan se en oversigt over, hvilke læger der er "ledige" på sundhed.dk. Du skal dog selv foretage søgningen.
Kan ægtefæller få samme læge?
En person kan i nogle tilfælde vælge en læge med lukket for tilgang. Det gælder fx hvis ens ægtefælle eller den man bor med, er tilmeldt lægen, eller hvis man har været hvilende sikret. Det afgørende i forhold til betingelsen ”samboende” er, at man har samme folkeregistreradresse.
Hvad er gruppe 2 patienter?
Gruppe 2-sikrede er ikke tilknyttet en praktiserende læge eller klinik, men har frit valg og kan henvende sig hos enhver praktiserende læge. Praktiserende læger har ikke pligt til at yde behandling til gruppe 2-sikrede, men kan acceptere konsultation ved henvendelse.