Den 14. januar 2024 træder H.M. Dronningen tilbage som Danmarks dronning og overlader tronen til H.K.H. Kronprinsen.
Hvad skete der den 14. januar 2024?
Statsminister Mette Frederiksen proklamerer tronskiftet og udråber den nye konge Frederik 10. fra Christiansborg Slots balkon den 14. januar 2024. Det skete med ordene: "Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2.
Hvad er programmet den 14. januar?
Søndag 14. januar får Danmark en ny konge. Programmet for dagen ser således ud: Klokken 13.35 kører kronprinsparret i bil fra Amalienborg mod Christiansborg Slot.
Hvor mange mennesker i København 14. januar?
14. januar 2024, da tilskuere fra hele kongeriget havde trodset vinterkulden og var mødt op på Christiansborg Slotsplads for at se Danmarks nye konge træde ud på balkonen for at møde folket for første gang. Ca. 174.000 var mødt op på og omkring pladsen for at deltage i fejringen af Kong Frederik 10.
Hvornår foregår tronskifte?
Tronskiftet i 2024
meddelte i sin nytårstale, at hun ville abdicerer 14. januar 2024. Tronskiftet skete efterfølgende i det øjeblik dronningen underskrev abdikationserklæringen i Statsrådet, hvorefter kong Frederik 10. blev udråbt som konge.
Kong Frederik X - Tronskiftefejringen 14. januar 2024
Hvornår skal dronningen køre i karet 2024?
Dronningen meddelte i sin nytårstale den 31. december 2023, at Dronningen den 14. januar 2024 træder tilbage som Danmarks dronning og overlader tronen til H.K.H. Kronprinsen.
Hvem kommer til tronskiftet?
* Klokken 14.00 er der statsråd på Christiansborg Slot. Her vil dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Christian deltage med regeringen og statsrådssekretæren i Statsrådet. Tronskiftet sker under mødet i Statsrådet i det øjeblik, hvor Dronningen har underskrevet en erklæring om sin abdikation.
Hvad står S for i København S?
S'et i København S står netop for Sønderbro, og i dag ligger der da også et Sønderbro Apotek på Amagerbrogade, ligesom man på Islands Brygge finder kolonihaveforeningen Sønderbro og den sikrede institution Sønderbro.
Hvad står K for i København?
februar 1876, at "K" dækker over "Kjøbenhavns Brevpost-kontors Omdelingskreds". "K" er altså det indre af "Kjøbenhavn". Kort og godt: "København K" betyder således "København København"!
Hvorfor hedder det København?
Københavns navn kan spores tilbage til middelalderen hvor byen på gammeldansk hed Køpmannæhafn, et navn der skulle betyde købmændenes havn, et udtryk for den betydning købmændene havde for byen på dette tidspunkt. Den danske stavemåde af navnet blev ændret fra Kjøbenhavn til København i 1906.
Hvornår begyndte tv2 at sende?
Tv-kanalen blev etableret ved en lovændring i 1986 for at bryde DR's monopol. Kanalen begyndte udsendelser 1. oktober 1988, og opnåede hurtig popularitet i befolkningen. Allerede efter tre år overgik kanalen DR i seertal.
Hvornår fik vi TV 2?
For at klare sig i konkurrencen med de nye tv-kanaler, og kunne sende programmer til forskellige målgrupper på samme tid, åbnede DR i 1996 sin anden tv-kanal: DR2 – i første omgang distribueret via satellit og kabler.
Hvad kommer der i TV 2 i dag?
- 15:40. Fiskerne. Sesong 4, Episode 3. ...
- 16:10. Border Security: Australia's Front Line. ...
- 16:35. Border Security: Australia's Front Line. ...
- 17:05. 24 timer på skadestuen. ...
- 17:50. CPH Lufthavnen. ...
- 18:20. CPH Lufthavnen. ...
- 19:00. Nyhederne og Vejret. ...
- 21:00. Nyhederne, Sporten og Vejret.
Er 2014 et skudår?
Årene 2012, 2016 og 2020 var skudår med 29 dage. Både februar 1986 og 2012 var skudår med 29 dage, så måske var det mere rimeligt, at sammenlige med februar 1975.
Hvad sker der den 14 februar?
Valentinsdag er den nye kærestedag
Valentin var en romersk præst der blev henrettet i år 269, eller en biskop der blev henrettet i år 273. De har begge helgendag den 14. februar.
Hvad skete der den 15 januar?
1968 - Sovjetunionen opsendte det bemandede Sojuz 5 luftfartøj. 1968 - En orkanagtig storm over Danmark kostede 9 mennesker livet. 1971 - Officiel åbning af Aswan dæmningen ved Nilen af den ægyptiske præsident Sadat og den sovjetrussiske præsident Podgorny.
Hvad hed København før?
Som navn kan København spores tilbage til middelalderen, hvor byen på det gamle dansk hed Køpmannæhafn, hvilket skulle betyde “Købmændenes Havn”. Købmændene må altså formodes at have haft en stor betydning. I 1906 ændrede man stavemåden fra Kjøbenhavn til at sløjfe j´et og stave det som i dag København.
Hvad hed København indtil 1200 tallet?
Før middelalderen har navnet på byen sandsynligvis været Havn. I middelalderen hed byen på gammeldansk Køpmannæhafn; et navn der oversat til moderne dansk betyder købmændenes havn og er et udtryk for den betydning, købmændene havde for byen på dette tidspunkt.
Hvad betyder København N?
De ikoniske neonskilte ved Søerne, der adskiller 2200 København N (Nørrebro) fra Indre By.
Hvorfor hedder det Østerbro?
Ordet Øster- kommer af, at stenbroen lå lige ud for den gamle byport Østerport, der i middelalderen var placeret for enden af Østergade i det indre København. Under Christian 4. 's store nordlige udvidelse af byen kom den nye Østerport i 1647 til at ligge for enden af Rigensgade.
Hvad betyder Østerbro?
Ordet "Østerbro" er sammensat af det gamle ord for vej, "bro", og af denne vejs placering umiddelbart foran byporten Østerport. Indre Østerbro og Ydre Østerbro betegnes tilsammen som Østerbro.
Hvorfor hedder det på Nørrebro?
Nørrebro var oprindelig navnet på den brolagte landevej – nu kendt som Nørrebrogade – der førte mod nordvest fra byens Nørreport.
Hvad sker der hvis kong Frederik dør?
Hvad sker der med arvefølgen, hvis kronprinsen dør? Så bliver hans søn, prins Christian, ny tronfølger. Hvis både dronning Margrethe og kronprins Frederik skulle dø, bliver Christian udråbt som kong Christian den 11.
Hvor krones kongen?
Kong Charles og dronning Camilla krones begge i Westminster Abbey ved en ceremoni, der forestås af ærkebiskoppen af Canterbury. Ved ceremonien indgår kronregalierne, som ud over et rigsæble og scepter inkluderer to forskellige kroner til kongen.
Hvor skal Margrethe bo?
Alt tyder på, at dronning Margrethe bliver boende i Christian IX's Palæ på Amalienborg Slot, da det er en tradition, at den nye regent bor i et andet palæ end den foregående. Det har derfor hele tiden været meningen, at kronprinsparret bliver boende i Frederik VIII's Palæ som kongepar.