DHO står for Dansk og Historie Opgave og er en opgave, der skal skrives i dansk og historie sammen. Det er på den måde en tværfaglig opgave, og formålet er blandt andet at give mulighed for en refleksion over fagenes forskelligheder, og hvordan de to fag arbejder videnskabeligt.
Hvordan skriver jeg en DHO?
DHO skrives i fagene dansk og historie og skal fylde 6-8 sider. Her skal du vælge imellem 2 forskellige problemstillinger. Der anvendes 2 moduler, hvor eleverne lærer at bruge Word til opgaveskrivning og at indsætte noter i skolens IT-lokale. Efter afleveringen arbejdes der i undervisningen med at skrive et resumè.
Hvordan starter man en indledning DHO?
Først skal du præsentere dit emne og vise, hvorfor det er fagligt relevant at arbejde med. Dernæst skal du præsentere din problemformulering, som jo handler om, hvad du helt præcist vil undersøge om emnet og hvorda... Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.
Hvordan bygger man en DHO op?
en indledning, en kort redegørelse, en kort analyse, eller en kort diskussion. Efter vinterferien starter opgaveperioden, og først skal du vælge fag, og normalt skriver man DHO i enten dansk eller historie, men i særlige tilfælde gives der dispensation til at skrive i begge fag.
Hvad skal en redegørelse indeholde DHO?
Formålet med en redegørelse er at give et godt overblik over et emne. Du skal altid skrive din redegørelse i dine egne ord og et neutralt sprog. Du må ikke inddrage dine egne holdninger eller meninger. Du må til gængæld godt bruge fagbegreber og centrale begreber fra teksterne.
Sådan skriver du en god indledning
Hvad skal der stå i redegørelsen?
Redegørelsen skal give modtageren overblik over det, der redegøres for, og man redegør altid for det vigtigste først. En redegørelse kræver derfor, at man analyserer sagen. Man skal danne sig en samlet forståelse af sagen, så man på den baggrund kan sortere i stoffet og udvælge sagens væsentligste elementer.
Hvad kan man skrive i en redegørelse?
En redegørelse er en loyal og præcis gengivelse af fx et tema, et emne, en teori, en problematik eller de synspunkter, der kommer til udtryk i en tekst. En redegørelse skal holdes i et neutralt og præcist sprog, uden at du skriver, hvad du mener om emnet, teorien, teksten eller måske skribenten.
Hvad tæller med i DHO?
Din DHO skal fylde 6-‐8 normalsider, eksklusive forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste og bilag. En normalside tæller 2400 anslag, inklusive mellemrum, kommaer osv.
Hvordan skriver man et resume i DHO?
- indeholder en beskrivelse af opgavens: formål/problemstilling. anvendte metoder. resultater og konklusioner.
- indeholder ikke citater eller kildehenvisninger.
- skrives i ét afsnit.
- laves efter opgaven er skrevet (når du ved hvad opgaven reelt har indholdt)
- placeres umiddelbart før indholdsfortegnelsen.
Hvordan skriver man et resume til DHO?
- formål/problemstilling.
- anvendte metoder.
- resultater og konklusioner.
Hvor lang tid tager det at skrive en DHO?
at det er en tværfaglig opgave. Vi hjælper dig selvfølgelig på vej - du får tre skrivedage og vejledning fra dine lærere, samt et feedback-ark, som du kan bruge, når du skal skrive andre opgaver. DHO skrives i slutningen af 1g og skal være 5-8 sider lang.
Hvordan skriver man en konklusion i en DHO?
Din opgave skal ende ud i en konklusion. I konklusionen skal du sammenfatte de vigtigste pointer fra din analyse, tolkning og diskussion. Det er vigtigt, at du kommer ind på begge fag. Derefter skal du lave den egentlige konklusion på din problemformulering, hvor du klart, præcist og kort besvarer spørgsmålene.
Hvordan laver man en forside til DHO?
- Opgavens titel (fx ”Ungdomsoprøret i 1960'erne”)
- Evt. en undertitel (fx ”En undersøgelse af årsagerne til ungdomsoprøret”)
- Dit navn.
- Navnet på din skole.
- Navnet på din klasse.
- Navnet på dine vejledere.
- Dato for aflevering.
Hvad er en DHO opgave?
Hvad er en DHO? DHO er forkortelsen for dansk-historieopgaven, som er den første større skriftlige formidlingsopgave, som du skriver i gymnasiet. Opgaven er flerfaglig og individuel, og det valgte område har tilknytning til undervisningen, men dele af materialet ligger udenfor gennemgået stof.
Hvornår skriver man en DHO?
DHO - Dansk/historieopgaven (1.
DHO er en opgave, hvor du skal skrive i Dansk og Historie. Den ligger typisk i slutningen af 1. g. De to fag samarbejder om et undervisningsforløb, som gør dig parat til at skrive opgaven.
Hvordan skriver man en god indledning til DHO?
Det er meget vigtigt, at de overskrifter, der optræder i indholdsfortegnelsen, også er inde i opgaven. En indledning består af to dele. Første del handler om at fange læserens opmærksomhed med en appetitvækker, hvor du præsenterer nogle generelle overvejelser, som introducerer opgavens centrale tema eller problematik.
Hvor langt skal et resumé være i DHO?
Et resumé fylder typisk 10-20 linjer og indeholder som regel en præsentation af projektets problemstilling, de anvendte metoder/fremgangsmåder, og endelig de væsentligste resultater og konklusioner. Du skal derfor også først skrive resuméet, når du har skrevet selve opgaven.
Hvordan skriver man en god indledning?
- Vække interesse for opgaven, så din læser får lyst til at læse den.
- Præsentere dit emne og din vinkel, så din læser får en idé om, hvad din opgave kommer til at handle om.
- Præsentere teksterne, som du skriver om i opgaven.
Er DHO på eksamensbevis?
DHO og SRO bedømmes internt, og der gives en karakter, som indgår i årskarakteren i de involverede fag. DHO og SRO er en forberedelse til det afsluttende SRP, hvor karakteren vil stå særskilt på dit eksamensbevis.
Er DHO mundtlig?
DHO'en er samtidig en årsprøve, og du får én samlet karakter for den skriftlige opgave og den mundtlige prøve. Du får både en karakter, et retteark og en kortere mundtlig respons.
Hvornår skriver man DHO i 1g?
Dansk- og historieopgaven (DHO) skrives i forbindelse med et tværfagligt forløb i fagene, som ligger i slutningen af forårssemestret i 1g.
Hvordan laver man en god redegørelse?
- at uddrage det centrale i artiklen og ikke medtage for mange detaljer.
- at skrive formelt, objektivt og med brug af fagbegreber.
- ikke at overtage tekstens måde at formulere et stof på
- at bruge sprogmarkører, der markerer hvis holdninger, der redegøres for.
- at skabe sproglig sammenhæng.
Er Indledning og redegørelse det samme?
Indledningen skriver du for at give læseren en "forsmag" på, hvad der skal ske i din opgave eller den hovedtekst du har fået din lærer (hvis det fx er en redegørelse og diskussions opgave i dansk). Redegørelse: fremstille og forklare i detaljer hvordan noget er forløbet, el.
Hvad er forskellen på redegørelse og referat?
At lave en redegørelse er ikke det samme som et referat eller et resumé. I et referat går du igennem en tekst fra start til slut og gengiver indholdet forholdsvis slavisk. I en redegørelse hæver du dig derimod op over teksten og sammenfatter indholdet med dine egne ord og uden at følge tekstens rækkefølge.
Hvor lang må en redegørelse være i DHO?
Det betyder, at du skal samle en viden om emnet sammen. En redegørelse er oftest knyttet til historiefaget, men den kan også indeholde baggrundsviden fra danskfaget. Typisk er en redegørelse i en DHO 1 til 1½ side, men spørg din lærer. Med analyse og fortolkning kommer danskfaget oftest for alvor i gang.