På tværs af mange forskellige smagsnuancer og -oplevelser, vil markedets mange slags gin altså alle have én fællesnævner; den tørre fyrenålesmag fra enebær. Udover enebær er citrusfrugt også en af ginnens typiske smags-komponenter.
Hvordan smager gin?
Al gin har en grundsmag af enebær, men i nogle ginner dominerer smagen af enebær mere end i andre. Både mængden og produktionsmetoden kan frembringe den stærkere enebærsmag. Ud over enebær er gin under produktionen tilsat krydderier, urter og frugter, som under en fælles betegnelse kaldes botanicals.
Hvad giver gin smag?
4) Hvorfor Gin kan smage SÅ forskelligt
Dog skal opskriften som hoved ingrediens have Enebær, og herefter har Master destilleren frie hænder til at eksperimentere med smag og aroma. De mest almindelige botanicals til at forstærke smage og aromaer er : Citron, Appelsin, Kvanrod, Lakrids og andre.
Hvorfor smager gin af Gran?
Gin smager af gran, fordi den primære smagskomponent er enebær. Enebær kommer fra en slægt af nåletræer. Dette giver den karakteristiske og tørre smag, som man kender fra gran.
Er det sundt at drikke gin?
De sunde fordele ved gin
En af de sundeste ingredienser i gin er enebærrene, da de små bær er fyldt med vitaminer og sunde næringstoffer, som blandt andet er med til at afhjælpe træthed, reducere væskeophobninger og sygdomme i maven og tarmen.
Hvordan smager gin?
Hvor stærk er gin?
Gin er spiritus med en alkoholprocent på minimum 37,5%, hvor den mest fremtrædende smag er af enebær. Gin er sammensat af det franske ord for enebær, geniévre. Gin er destilleret på korn og er blevet tilført smag fra planteekstrakter og olier, som gør gin til en meget aromatisk spiritus.
Hvornår drikker man gin?
Gin anvendes traditionelt i aperitif-drinks som gin og tonic, dry martini og Tom Collins. Navnet "gin" stammer fra det nederlandske navn genever, som igen har oprindelse i det franske ord for enebær genièvre, der igen kommer fra latin juniperus, der er det latinske navn for ene-slægten, juniperus communis.
Hvorfor hedder det London Dry Gin?
Grunden til, at det hedder London Dry Gin, er, fordi de første destillerier, der lavede denne slags, lå i London. Den dag i dag behøver destilleriet ikke at ligge i London for, at en gin kan betegnes som en London Dry Gin.
Hvad er den bedste gin?
- Malfy Con Arancia 41% 70 cl. ...
- Brighton Seaside Gin. ...
- Scapegrace Gin Black. ...
- Amuerte Coca Leaf Gin Blue Edition. ...
- Hendrick's Gin FL 70. ...
- Tanqueray Dry Gin FL 70. ...
- TMD London Dry Gin Trinity. ...
- Ukiyo Yuzu Gin.
Hvordan skal man drikke gin?
Vælger du den metode, så er det anbefalelsesværdigt, at du sørger for, at din gin er kold, samt at du lige "krydrer" den med et par isterninger. I dag er den klassiske drink med gin uden tvivl en gin og tonic, hvor et par cl gin blandes sammen med noget tonic - og måske et par skiver agurk som pynt og smagsgivende.
Hvilket land er kendt for gin?
England: England er et af de mest anerkendte og respekterede lande inden for produktion af gin. Nogle af de mest populære gin-mærker fra England inkluderer Tanqueray, Beefeater, Bombay Sapphire og Sipsmith. Tyskland: Tyskland har en lang tradition for produktion af gin og har vundet mange priser for sin høje kvalitet.
Hvad er forskellen på gin og vodka?
Gin er ligesom vodka produceret på en neutral spiritus af korn for eksempel rug, byg, hvede eller majs. Ved gen-destillering kommer alle de botaniske ingredienser med i samlet flok, og det er her gin for alvor adskiller sig fra vodka.
Hvilken frugt er der i gin?
Kort fortalt defineres gin som en destilleret alkoholisk drik baseret på enebær. Dog fortjener den folkekære spiritus en lidt dybere forklaring - for med et bugnende marked af forskellige slags gin, er der selvsagt en række processer og parametre, hvor gin-producenterne adskiller sig fra hinanden.
Hvad drikker man gin af?
Gin anvendes traditionelt i aperitif-drinks som gin og tonic, dry martini og Tom Collins.
Hvad er gin lavet ud af?
Reglerne for, hvad der kvalificerer en spiritus som gin, er ret specifikke. I henhold til EU-lovgivningen skal gin være en spiritus, der er destilleret med enebær og andre botanicals, med enebærret som den dominerende smag. Det skal have en minimum alkoholstyrke på 37,5% ABV i den færdige spiritus.
Hvilke glas drikker man gin af?
Det høje glas på mellem 240 og 350 ml – også kaldet highball glasset – er perfekt, hvis du vil blande gin og tonic direkte i glasset. Der er nemlig god plads – og vælger du det helt høje glas kan du jo snuppe en dobbelt. Til blandt de høje glas hører også champagneglasset. Det gør sig godt til gin, når du har gæster.
Hvor meget feder gin?
100 gram gin indeholder 265 kcal fordelt på 0 gram protein, 0 gram fedt, 0 gram kulhydrat og 37,9 gram alkohol - se kilde. Se også kalorieindhold i forskellige mængder gin.
Hvad er forskellen på gin og Dry gin?
Der må altså, i modsætning til destilleret gin, ikke efterfølgende tilsættes aromaer, farvestoffer eller lignende. For at kunne gå under betegnelsen Dry må ginnen desuden ikke indeholde mere end 0,1 gram sukker pr. liter.
Er Bombay gin god?
Bombay Sapphire er velsagtens en af de mest populære gin i verden, og det er der en god grund til. Det er en delikat, nuanceret gin, der passer til de fleste formål; den kan drikkes over is, i en G&T eller i alt fra simple cocktails som en Martini til de mere komplicerede sager.
Hvad betyder Tanqueray?
Tanqueray er opkaldt efter dets grundlægger, hvis borgerlige navn er Charles. Charles Tanqueray lancerede ginnen i 1830 i Bloomsbury-distriktet i London. Her blev ginnen fremstillet indtil 1941, hvor destilleriet blev bombet og tilintetgjort af tyskerne under 2. verdenskrig.
Hvornår må man kalde det gin?
I EU skal gin, destilleret gin (distilled gin) og London gin aftappes ved minimum 37,5% ABV. I andre områder af verden, f. eks. USA, er grænsen 40% ABV.
Hvad er forskellen på gin?
Og der findes en gin til alle. Lige så mange forskellige slags gin du kan finde, lige så mange forskellige smagsvariationer vil du kunne opleve. Kun fantasien sætter grænser. Derfor bidrager gin-producenterne, store som små, også løbende med nye og unikke smage.
Hvorfor agurk i gin?
En af grundene til, at man ville sætte agurk i en gin som pynt, kan være de duft- og smagsaner, det kan skabe. En agurk kan dufte sødelig eller mere sur, og netop disse dufte spiller godt sammen med den friske ginsmag. Og så kan en agurk jo også være ganske flot som pynt.
Kan man drikke gin rent?
Ginnen dufter af sommerfrugter, frisk citrus og et hint af koriander og peber. Smagen er sprød med fremtrædende noter af enebær, som følges af søde blomster, kanel og tropiske frugter. Drikkes den rent, vil man opleve en lang, sød og let bitter finish med noter af eg og vanilje.
Hvad kan man spise til gin?
Du kan drikke G&T om eftermiddagen på terrassen uden mad. Du kan nyde en before dinner G&T med salte mandler, oliven og godt brød til. Du kan drikke G&T til maden – især hvis du har kastet dig ud i en større tapasanretning med ost og pølser, skinker, dadler, artiskok, og hvad der ellers hører med.