Sangiovese er kendetegnet ved smag af mørke bær og krydderier. Modnet på egefade giver det ofte yderligere smagsnoter af blommer og hindbær. Druen passer godt til kødretter generelt og pga. det høje syreindhold kan den også bruges til kød med relativt højt fedtindhold som andebryst og flæsk.
Hvad smager vinen af?
Vin er duft, mundfølelse og smag
Bær, frugt og blomster. Lakrids, tobak og chokolade. Stald, flint og urter, og utallige andre nuancer. Dertil kommer følelsen på tungen af den snerpende garvesyre, den fyrige alkohol og naturligvis grundsmagene, hvor sur, bitter og sød er de dominerende i rødvin.
Hvilken drue er Brunello lavet på?
Brunello fremstilles som sagt på druesorten Sangiovese, som er en af de mest benyttede og udplantede blå druesorter i Italien. En druesort, som er leveringsdygtig i både verdensstjerner og meget ordinære vintyper.
Hvor dyrkes Sangiovese?
Sangiovese er en rød druesort, der primært dyrkes i Italien, især i Toscana, hvor den er den mest plantede drue. Den giver frugtbare og komplekse vine med høje tanniner og en høj syre. Den kan have en række forskellige smagsprofiler, afhængigt af hvor den er dyrket og hvordan den er blevet forarbejdet.
Hvilke druer er der i Amarone?
Såvel Amarone som Recioto laves på især Corvina-druen, men gerne i et blend med Corvinone, Rondinella eller Molinara. Loven siger, at der skal bruges Corvina og Rondinella, mens de andre er valgfrie. Efter gæring og filtrering lagres vinen på store eller små fade alt efter producent.
Vindruer 101: SANGIOVESE
Hvad er forskellen på Amarone og Ripasso?
Groft sagt er Ripasso er en slags lettere udgave af Amarone. Du får stadig en kraftfuld sødme og flot fylde, men Ripasso er en tand lysere og lettere i udtrykket.
Hvad er bedst Ripasso eller Amarone?
Amarone er helt klart i den mere intense ende, hvor der er masser af sødme, kraft men også bitterhed, som kommer fra skallerne, efter de er udtørret. Noterne er naturligvis meget varierende. Ripasso er mere frisk, let og frugtig, men igen kan det variere utrolig meget, så det er blot i “store penselstrøg”.
Hvad betyder Sangiovese?
Sangiovese er en italiensk druesort, der primært dyrkes i Toscana. Navnet stammer fra det latinske udtryk 'Sanguis Iovis', som betyder Jupiters blod.
Er Primitivo og Zinfandel det samme?
Primitivo og Zinfandel er én og samme drue. Det første navn bruges i Syditalien, det andet i Californien. Navnet Primitivo kommer af, at druen modner meget tidligt: Primo = første. Italienske udvandrere tog den med til Californien, og som Zinfandel optræder den her som en ren kamæleon.
Hvad hedder Zinfandel i Europa?
Zinfandel, også kaldet Primitivo i Italien, Er på kort tid blevet meget populær i Danmark. Druen menes at have Kroatisk afstamning, og er så blevet udbredt i, hovedsageligt, Californien og Apulien i Italien.
Hvilken drue er Valpolicella?
Valpolicella er en vinregion i Verona-provinsen, som er en del af Veneto-området, og ligger øst for Garda-søen. Røde vine med navnet Valpolicella, er oftest lavet på druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara.
Hvilken drue er Barbera?
Barbera-druen er mindre gammel end andre druesorter, der dyrkes i Piemonte, såsom Moscati, Grignolino og Nebbiolo. De første sikre skriftlige optegnelser går tilbage til slutningen af det 18. århundrede, selv om det er sandsynligt, at den grisa eller grisola, som Pier de Crescenzi beskrev i 1495, faktisk var Barbera.
Hvad betyder Barolo?
Barolo har sit velklingende navn fra landsbyen Barolo, der ligger i Langhe. Barolo har en kendt lillebror, Barbaresco, som den ofte sammenlignes med. Fællestrækkene er, at Barolo og Barbaresco altid laves 100% på Nebbiolo. Nebbiolo er den kvalitetsmæssige bedste blå sort i Piemonte.
Hvad er sundest øl eller rødvin?
Så i dag er der bred enighed blandt forskerne: Vin er ikke sundere end øl, men et moderat forbrug af øl og vin er forbundet med samme reduktion i risiko for diabetes og hjerte-kar-sygdomme.
Hvad betyder det at en vin har gardiner?
Ser du spor fra vinen løbe ned af glassets inderside, så har din vin 'gardiner'. Det fortæller dig, at alkoholindholdet er forholdsvis højt, eller at der er restsukker i vinen.
Hvad feder mest af rødvin eller hvidvin?
Generelt set siger man, at et stort glas rødvin svarer til 100 kalorier, mens det ligger på cirka 90 kalorier for et stort glas hvidvin. Ergo: Du kan ikke bare hælde vin i dig og forvente, at det ikke vejer (tungt) i kalorieregnskabet.
Hvad hedder Zinfandel i Italien?
Primitivo. Læsetid: 2 min. I USA er det den californiske nationaldrue (Zinfandel), i Italien Puglias stolthed (Primitivo) - men er det overhovedet den samme drue - og hvorfor hedder den noget forskelligt alt efter hvor den kommer fra?
Hvad betyder Tempranillo?
Hvad betyder Tempranillo? Navnet Tempranillo kommer fra det spanske ord "temprano", der betyder "tidlig". Det er velvalgt, da druen modnes tidligere end andre druer spanske druesorter. Tempranillo er en meget gammel druesort.
Hvad betyder Merlot?
Merlot, (fr., afledt af merle 'solsort', måske fordi druen er yndet af solsorte eller pga. farven), klassisk, blå druesort, den mest plantede i Bordeaux, hvor den dominerer vinene fra Pomerol og Saint-Émilion. Den giver vine med fylde og saft, men mindre garvesyre end cabernet sauvignon, som den ofte blandes med.
Hvad betyder Chianti?
Chianti er navnet på den verdenskendte vin fra den godt 60.000 hektar store vinregion af samme navn i Toscana i Italien. Chianti vin bliver primært fremstillet af druen Sangiovese, som også bruges til mange andre kendte typer vin - eks. den anden kendte toscanske vin, Brunello di Montalcino.
Hvad betyder Lambrusco?
Lambrusco er en meget gammel, rød druefamilie, der er hjemmehørende i Italien. Det menes, at denne rødvin allerede blev dyrket i etruskiske tider. Lambrusco vinfamilien omfatter over 60 sorter, hvoraf de bedst kendte repræsentanter er Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa og Lambrusco Sorbara.
Hvad betyder Nebbiolo?
Nebbiolo, rødvinsdrue fra Italien, hvor den især dyrkes på kalkholdige jorder ved Barbaresco og Barolo i Piemonte. Druen giver kraftige, holdbare og garvesyrerige vine med duft af tjære og roser. Den er også kendt som spanna. Se også barbaresco og barolo.
Hvad betyder Valpolicella Ripasso?
Ripasso dækker over en særlig produktionsmetode fra området Veneto i Italien. Metoden går kort sagt ud på, at man hælder rødvin fra Valpolicella over resterne (kvaset) fra druerne, som er benyttet til produktionen af den mere kendte Amarone-vin eller dessertvinen Recioto.
Hvordan smager Brunello?
Hvordan smager Brunello? Typisk er Sangiovese herfra mere kødfulde i teksturen med smag og aroma af kirsebær, brombær, hindbær, chokolade, læder og violer. Høstudbyttet må ikke overstige 56 hl/ha. En almindelig Brunello skal ligge i mindst fire år, mens mindst fem år er et krav for en Riserva.
Hvad er bedst Brunello eller Barolo?
Hvad er bedst Barolo eller Brunello? Barolo og Brunello er to af de mest kendte rødvine fra Italien. Begge vine er kendt for deres stærke smag og aroma. Barolo er lavet af Nebbiolo druer og kommer fra Piemonte regionen, mens Brunello er lavet af Sangiovese druer og kommer fra Toscana regionen.