Mere end 8 ud af 10 danskere forventer nemlig brun sovs, brunede og hvide kartofler samt risalamande juleaften. Hele 78 pct. forventer derudover saftig andesteg, mens 64 pct. forventer flæskesteg med sprøde svær.
Hvad bliver der spist mest af juleaften?
Dagen i dag fremstår ande- og flæskesteg som de mest almindelige retter på julebordet. Og så er der jo et væld af andre specialiteter, som det danske julebord kan byde på.
Hvad er mest normalt at spise juleaften?
Blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% får flæskesteg, mens mere beskedne 6% spiser gås. Til kødet hører kartofler og tilsyneladende flere slags: 85% svarer, at de spiser brune kartofler juleaften, 86% spiser hvide.
Hvad spiser man til juleaften?
Tilbehør som brunede kartofler, rødkål og brun sovs hører julemaden til, ligesom nogen serverer en waldorfsalat til. Kold risalamande med varm kirsebærsauce er ofte på menuen som den klassiske juledessert.
Hvad hedder den dessert de fleste spiser juleaften?
Risalamande. En af de faste traditioner er at danskerne spiser risalamande juleaften. Risalamande hører sig til i julen hos de fleste og denne kolde dessert med kirsebærsovs er en klassiker hos nærmest hele Familien Danmark.
Traditionel julemad
Hvad serverer man juleaften?
- Flæskesteg og and.
- Brunede, hvide og franske kartofler.
- Brun sovs.
- Rødkål, ribsgele og syltede asier.
Hvad spiser amerikaner juleaften?
På det traditionelle julebord i USA finder man ofte stegt kalkun med stuffing. Er du træt af den danske flæskesteg eller and, så prøv at arrangere en julemiddag “the american way”.
Hvad spiser man den 25 december?
I England spiser man julemad om eftermiddagen d. 25. december, på ”Christmas Day” og den består typisk af stegt kalkun eller gås, samt postej og julebudding pyntet med kristtjørn. Det er også d.
Hvad er norsk julemad?
Det serveres som regel juleaften. I Norge er der to udfordrere til titlen som årets populæreste julemad - ribbe (flæskesteg) og pinnekjøt (lammeribben). Ribbe har som oftest vundet det slag, men pinnekjøt vinder mere og mere frem for hvert år. I mange hjem serveres begge retter, og slaget ender derfor uafgjort.
Hvad spiser man den 23 december?
Lillejuleaften, 23.
Mange familier har deres egne traditioner for denne aften, såsom at pynte juletræet og lave honningkagehuse, og mange vælger at spise risengrød med sukker, kanel og smør, der smelter i midten. Vi gemmer en mandel i grøden, og den, der finder mandlen i sin portion, vinder en marcipangris!
Hvilke chips spiser man til jul?
I 1960erne, hvor traditionen med at spise chips til julemaden begyndte, var der ikke så mange varianter. Nu er der hundredvis af slags, men stadig er det enten franske kartofler eller de såkaldte Meny Pariser Chips, som spises juleaften. Kilder: Taffel, Landbrug og Fødevarer, Kims.dk.
Hvad spiser danskerne til julefrokost?
- Marinerede sild og stegte sild.
- Fiskefileter, citron og remoulade.
- Æg, rejer og mayonnaise.
- Røget laks og gravad laks med rævesovs.
- Varm leverpostej med bacon.
- Bøffer med stegte løg.
- Frikadeller med agurkesalat og rødbeder.
- Medisterpølse.
Er Flæskesteg en dansk ret?
Flæskesteg er en traditionel dansk ret, der tilberedes med sprød svær og serveres med hvide- og brunede kartofler, lun rødkål, brun sauce samt sødt og surt.
Hvad er mest populært and eller flæskesteg?
Over halvdelen af danskerne - 60,6 procent - spiser and til jul, og det gør retten til den mest populære på de danske juleborde den 24. december. Flæskestegen er også godt med, men når ikke samme popularitet som and. Flæskestegen spises »kun« af 45,9 procent af de adspurgte.
Hvor mange procent spiser andesteg juleaften?
Mens to ud af tre af de adspurgte spiser gris juleaften, er det hele otte ud af ti, der spiser and. Det gør de to dyr til de klart fortrukne på danskernes julebord.
Hvad er traditionel dansk julemad?
Typisk sammensætning. Mange danske familier vælger i dag mellem flæskesteg, andesteg og i mindre grad gåsesteg og kalkun til hovedret. I 2011 blev det fundet at and var det mest populære efterfulgt af flæskesteg, kun omkring 8% og 7% spiste gås og kalkun henholdsvis.
Hvad spiser man i Tyskland til jul?
Den mest almindelige mad juleaften er pølser med kartoffelsalat, måske skyllet ned med en pilsner eller to, og i Nordtyskland er karpe kogt i eddike også en almindelig spise juleaften. Den store julemiddag bliver til gengæld spist juledag, hvor man typisk inviterer familien på besøg til gås, and eller kalkun.
Hvad er den traditionelle julemad i Japan?
Japanerne fejrer ikke jul med en traditionel julemiddag, men i stedet er det blevet normalt at spise på Kentucky Fried Chicken juleaften.
Hvornår spiser englænderne julemad?
I England er den helt store julemiddag ofte at finde i de fleste hjem 1. juledag. Her spænder juleretterne helt fra kalkun og gås til postejer. Derudover er buddingen (Christmas Pudding) også en klassiker i juletiden.
Hvad spiser man i England til jul?
juledag - Christmas Day - samles man til den store julemiddag, som består af kalkun eller gås samt postejer og ikke mindst den berømte - og berygtede - Christmas Pudding, som er en speciel budding bestående af brødkrummer, tørret frugt, sukker, appelsiner m.m. 2.
Hvad spiser man i Rusland til jul?
I Rusland spiser man traditionen tro ikke kød juleaften. Det kan virke mærkeligt nok i sig selv, men det bliver vildere: Juleaften sidder mange russiske familier samlet omkring en skål med grød, kogt på hvede, honning og birkes.
Hvad får svenskerne til jul?
Det svenske julebord
Julbordet består at mange forskellige typiske svenske kolde delikatesser. Lige fra forskellige former for marinerede sild, laks, paté, flæsk, julepølse, sylte, köttbullar, traditionelt knäckebröd, juleskinke, stegt prinskorv og lutfisk.
Hvad spiser man på Færøerne til jul?
På Færøerne er den ældste og mest traditionelle julemad ræstur fiskur, der på dansk er fermenteret fisk. Fisken hænger til tørre i mange måneder op til jul og har en karakteristisk duft, som de fleste færinger forbinder med jul.
Hvem fejre ikke jul?
Det er primært danskere med en anden tro, der ikke deltager i julefesten. Det er både muslimer, jøder, hinduer, Jehovas Vidner og andre trosretninger. Og så er der få ateister, der ikke tror på nogen gud, der også fravælger at fejre jul.
Hvordan holder man jul i Tyskland?
Tyskerne opfandt traditionen med juletræ, men de danser ikke om det, som de fleste gør i Danmark. Den mest almindelige mad juleaften er pølser med kartoffelsalat, måske skyllet ned med en pilsner eller to, og i Nordtyskland er karpe kogt i eddike også en almindelig spise juleaften.