I Storbritannien og USA spises kalkun juledag, i England ledsaget af christmas pudding. Tidligere tiders mange højtidstraditioner inden for bagning er nu kun bevaret i julen, hvor det fine hvedebrød og en lang række kager stadig hører hjemme.
Hvad spiser man til juleaften i England?
I England spiser de ofte flæskesteg til jul. Der ligger tit jule-knallerter på julebordet.
Hvad spiser tyskere juleaften?
Det kan både være den helt traditionelle julegås, and eller kalkun. Ifølge en repræsentativ meningsmåling fra Civey fra slutningen af november har 13,4 procent af tyskerne planer om at servere fjerkræ juleaften, mens 8,8 procent spiser flæskesteg og 8,6 procent spiser fisk.
Hvilken fugl spiser man juleaften i England?
I Storbritannien og områder, som har været under indflydelse af dette land, består julemiddagen typisk af kalkun, gås eller andre store fugle, sovs, kartofler, grøntsager og nogle gange brød og cider.
Hvad spiser amerikanerne til jul?
Christmas Day består den amerikanske julemiddag ofte af enten kalkun, gås eller bagt skinke. Græskarpostej og mince pie – en postej, som indeholder æbler, rosiner, citron og korender – hører også i mange amerikanske hjem med til en julemiddag i USA.
Traditionel julemad
Hvad spiser man i Frankrig til jul?
I Frankrig hører kalkunsteg med kastanjer, skaldyr, Foie gras og champagne sig julen til. Man kan næsten være helt sikker på, at der står østers, røget laks og Foie gras på bordet juleaften – ”Réveillon de Noël”.
Hvad spiser man til jul i Rusland?
Julemåneden i Rusland er derfor ikke præget af julefrokoster og fester, som vi kender det fra Danmark. Men når man den 7. januar endelig må indtage føde består menuen af 'sochivo' eller 'kutia', som er en grød lavet af hvede eller ris serveret med honning, birkes og frugt.
Hvad spiser man i Holland til jul?
I Holland får man kerstol, der er en særlig slags julebrød af mandelmel med lokale krydderier. I USA er de glade for kalkun til både thanksgiving og jul, og så er det en tradition at spise "pumpkin pie".
Hvad spiser svenskerne juleaften?
Julebord - den svenske julemiddag
Julbordet består at mange forskellige typiske svenske kolde delikatesser. Lige fra forskellige former for marinerede sild, laks, paté, flæsk, julepølse, sylte, köttbullar, traditionelt knäckebröd, juleskinke, stegt prinskorv og lutfisk.
Hvad spiser man i Finland til jul?
Juleaften, den 24. december, spiser finnerne risengrød med en mandel i om formiddagen. Om eftermiddagen går mange på kirkegården og sætter lys på deres kæres grave. I Finland danser man også om juletræet samt lytter til julesange og julemusik.
Hvad spiser japanerne til jul?
Friturestegt kylling i Japan 🍗
I Japan er det nemlig tradition, at julemiddagen består af KFC. Denne tradition stammer fra en reklamefilm, der kørte i 1974 med sloganet "Kurisumasu ni wa kentakkii!" (Kentucky for Christmas!).
Hvad spiser de i Norge til juleaften?
- Ribbe. En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs.
- Pinnekjøt. Saltede og tørrede, nogle gange røgede, lammeribben. ...
- Lutefisk. Tørfisk, der har ligget i vand og lud, og derefter bagt i ovnen.
- Småkaker.
Hvad spiser man i Polen til jul?
Karpe – den primære forret for julefesten er karpe, som steges og serveres med en flødebaseret suppe. Søde sager – i Polen betyder julen en masse lækre desserter, f. eks. en birkeskage kaldet makowiec og en honningkage kaldet piernik.
Hvad spiser italienere til jul?
Italienerne, hvis madkultur vi nærmest har adopteret her i landet, spiser, overraskende nok, udelukkende fisk til jul. Nærmere bestemt består julebordet af op til syv fiskreretter, som blandt andet byder på saltet og dampet torsk med kapers, tomat og oliven eller røget laks med spaghetti og muslinger.
Hvad spiser de juleaften i Spanien?
De traditionelle spanske juleretter tæller blandt andet stegt lam og kalkun samt skaldyr, mens turrón (en slags nougat-konfekt) og helligtrekongerskage er blandt de søde sager, man ikke bør snyde sig selv for.
Hvilke lande holder ikke jul?
Somalia er ikke det eneste land, hvor julen er forbudt. I Brunei, der ligger på den asiatiske ø Borneo, er det forbudt at holde jul, efter sultan Hassanal Bolkiah har ytret ambitioner om at indføre Sharia-lovgivning i landet.
Hvad spiser man til jul i Australien?
Australierne elsker at kaste sig over lækre tallerkener med fisk og skaldyr, kold kalkun og skinke, pavlova og selvfølgelig: et dejligt koldt glas bobler.
Hvad spiser man til jul i Ukraine?
Måltidet består af 12 retter (efter de 12 apostle), og de indeholder ikke kød, æg eller mel. Hovedretten er ofte ”kutia” som er en form for sødet hvedegrød. Andre retter kan være borscht, vareneky (pirogger), holopchi (kålruller uden kød) osv. Især det traditionelle julebrød ”kolach” er i høj kurs.
Hvad spiser man juleaften i Jylland?
6 ud af 10 sønderjyder svarer i undersøgelsen, at de spiser and juleaften, mens 5 ud af 10 spiser flæskesteg. Hver fjerde sønderjyde – og dermed næsten tre gange så mange som landsgennemsnittet – spiser kalkun juleaften, mens mere end hver fjerde nordjyde og hver tredje fynbo foretrækker medisterpølsen.
Hvad spiser katolikker til jul?
De protestantiske familier i Tyskland serverer juleaften and eller gås som hos os, mens juleaftensmaden i katolske hjem er karpe, hvilket også gælder i flere centraleuropæiske lande.
Hvad spiser kineserne til jul?
Danske småkager er blevet meget populære i Kina, hvor danske varer er lig med kvalitet. I Danmark spiser vi mest småkager til jul. Men i Kina spiser de småkager som vaniljekranse og finskbrød året rundt, og småkagerne skal helst være fra Danmark.
Hvad spiser man til jul i Slovakiet?
I Tjekkiet og Slovakiet spiser de fisk, nærmere bestemt karper. Selv tjekker og slovakker, der ikke kan lide karper, kan finde på at købe en fisk til jul og lade den plaske lidt rundt i badekarret, inden den slippes ud i det fri. En anden tradition er, at en kvinde i julen kan tage sin ene sko og kaste den mod en dør.
Hvad spiser japanere til jul?
Japanerne fejrer ikke jul med en traditionel julemiddag, men i stedet er det blevet normalt at spise på Kentucky Fried Chicken juleaften.
Hvad spiser man juleaften i Grønland?
Julemad og julebag er der også rigeligt af i Grønland
Det består af en hovedret baseret på kød og efterfølges af desserten risalamande. Kødretten baseres typisk på en lokal specialitet, såsom lam, moskus, hare, alke, rype eller hval. Nord for Sydgrønland, hvor lam er meget yndet, er rensdyr det store hit.
Hvad spiser man i Tyskland til juleaften?
Den mest almindelige mad juleaften er pølser med kartoffelsalat, måske skyllet ned med en pilsner eller to, og i Nordtyskland er karpe kogt i eddike også en almindelig spise juleaften. Den store julemiddag bliver til gengæld spist juledag, hvor man typisk inviterer familien på besøg til gås, and eller kalkun.