Juleaften, den 24., spiser man risengrød med en mandel i om formiddagen. Om eftermiddagen går mange finner på kirkegården og sætter lys på deres kæres grave. I Finland danses der også om juletræet, og man spiser smörgåsbord og skinke og postejer til aftensmad.
Hvad spiser nordmændene til jul?
Nordmændene passer godt på deres juletraditioner. Her er nogle af de mest almindelige retter på julebordet. En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs. Saltede og tørrede, nogle gange røgede, lammeribben.
Hvordan holder man jul i Finland?
Den finske jul begynder en del før andres, nemlig aftenen før første søndag i advent. Aftenen før første søndag i advent kaldes for ”Lillajulafton” (på finsk: ”Pikko-joulu”) og fejres med en miniature-jul med et lille juletræ, der pyntes med mini-pynt, kagelys osv. Man spiser også julemad såsom sildesalat og postejer.
Hvor spiser man 12 retter på juleaften?
Julen i Polen begynder officielt med Wigilia om aftenen den 24. december. Dette er den største festdag, og mange polske indbyggere ser mere frem til Wigilia end til juledag! Man spiser 12 retter ved middagen juleaften, men ingen spiser noget som helst, før solen er gået ned, og den første stjerne ses på nattehimlen.
Hvad spiser hollændere juleaften?
Maden er alt lige fra kylling, oksekød, svinekød og grøntsager. Den tradition har de holdt fast ved, når det er juleaften. En juleaften som man i Holland ikke fejrer på samme vis som i Danmark. Her får man ingen gaver.
100 GANGE I SAMME RUTSJEBANE *Brækker Mig*
Hvornår fejre man jul i Finland?
Julefest i Finland
I Finland spiser man julemiddag juleaften den 24. december.
Hvad spiser de fleste til aftensmad juleaften?
Flæskesteg, rødkål og risalamande
Generelt er danskerne meget enige om, hvad der skal stå på julebordet d. 24. december. Andesteg eller flæskesteg, med sovs, kartofler og risalamande til dessert.
Hvad hedder den dessert de fleste spiser juleaften?
Risalamande er en helt klassisk dessert, som spises i de fleste danske hjem juleaften og til julefrokoster. Risalamande stammer fra det franske ord riz à l'amande, som betyder ris med mandler.
Hvad spiser man i Rusland til jul?
I Rusland spiser man traditionen tro ikke kød juleaften. Det kan virke mærkeligt nok i sig selv, men det bliver vildere: Juleaften sidder mange russiske familier samlet omkring en skål med grød, kogt på hvede, honning og birkes.
Hvad spiser de i Tyskland til jul?
Den mest almindelige mad juleaften er pølser med kartoffelsalat, måske skyllet ned med en pilsner eller to, og i Nordtyskland er karpe kogt i eddike også en almindelig spise juleaften. Den store julemiddag bliver til gengæld spist juledag, hvor man typisk inviterer familien på besøg til gås, and eller kalkun.
Hvad spiser man den 23 december?
Æbleskiver og julegodter
I nogle familier har d. 23. december igennem generationer været den aften, hvor man spiser hjemmebagte æbleskiver og andre godter i familiens skød, mens man pakker de sidste julegaver ind og måske pynter juletræet.
I hvilke lande fejrer man jul den 24. december?
I Danmark, Sverige og Tyskland fejrer vi julen den 24. december om aftenen, hvor familier samles til middag. I Danmark og Tyskland består menuen ofte af and, gås og/eller æskesteg.
Hvad spiser man i Frankrig til jul?
Bliver man inviteret på julemiddag i Frankrig kan man derfor være heldig at få jomfruhummer, fois gras, østers eller kammuslinger til forret. Hovedretten kan herefter bestå af fisk, vildt eller fjerkræ som typisk enten er kalkun eller kapun (en kastereret hane, red.) fyldt med kastanjer og valnødder.
Hvilket kød spiser man til jul i Nordgrønland?
Kødretten baseres typisk på en lokal specialitet, såsom lam, moskus, hare, alke, rype eller hval. Nord for Sydgrønland, hvor lam er meget yndet, er rensdyr det store hit.
Hvad spiser man i Amerika til jul?
Amerikanerne er mestre i overdådige måltider – julemiddagen er ingen undtagelse. På det traditionelle julebord i USA finder man ofte stegt kalkun med stuffing. Er du træt af den danske flæskesteg eller and, så prøv at arrangere en julemiddag “the american way”.
Hvad spiser nordmænd til frokost?
- Røkelaks (røget laks) Fås som hel fisk eller i vakuumpakkede skiver, der er tynde og delikate. ...
- Tørfisk. Små skiver af tørret torsk, der er en både sund og let snack. ...
- Ørred. Denne fisk smager lidt sødere end laks. ...
- Brunost. ...
- Sild. ...
- Flatbrød (knækbrød) ...
- Lefse. ...
- Vaffelmix og vaffeljern.
Hvad spiser Spanien til jul?
I Spanien betyder jul først og fremmest tid med familien. Hvad det angår julemaden er der generelt ikke en fastlagt traditionel menu, eftersom de typiske retter varierer fra region til region. Dog vil menuen ofte indeholde fisk og skaldyr til forret efterfulgt af en god steg af enten svinekød, lam eller kalkun.
Hvad spiser Grønland til jul?
Den grønlandske julemiddag varierer fra region til region, men and, flæskesteg og rødkål er som regel faste dele af menuen. Mange grønlændere spiser også rensdyr, lam, moskusokse, alk eller gås.
Hvad spiser man i Japan til jul?
Japanerne fejrer ikke jul med en traditionel julemiddag, men i stedet er det blevet normalt at spise på Kentucky Fried Chicken juleaften.
Hvad elsker mange at spise i juletiden?
Først and, så flæskesteg
Anden er dermed den mest populære spise, men bliver skarpt forfulgt af flæskestegen, som bliver fortæret af to ud af tre danskere. Kalkunen slår gåsen i kampen om 2. pladsen blandt de mest populære fugle på middagsbordet. 13 procent spiser kalkun og knap 7 procent spiser gås.
Hvad skal der være på bordet juleaften?
- Flæskesteg og and.
- Brunede, hvide og franske kartofler.
- Brun sovs.
- Rødkål, ribsgele og syltede asier.
Hvad spiser de i Italien til jul?
I Danmark spiser vi mest and, flæskesteg og gås juleaften ifølge Danmarks statistik. Men i Italien er det primært fisk, som bliver nydt juleaften – 24. december. Den 25.
Hvad spiser man den 25 december?
kold salat inden juletræet tændes og gaverne herefter deles ud. D. 25. december hedder ”Weihnacht” hvor man om aftenen spiser en gåsesteg, haresteg, flæsesteg, skinke eller kalkun.
Hvad er det mest danske at spise juleaften and eller flæskesteg?
And vinder over flæskesteg
Det mener langt de fleste danskere. Men hvilken steg skal der på julebordet? ”And ligger på den indbyrdes førsteplads. 75 pct. af de adspurgte forventer nemlig at spise and juleaften, mens 65 pct.
Hvad spiser flest og næstflest juleaften?
Blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% får flæskesteg, mens mere beskedne 6% spiser gås. Til kødet hører kartofler og tilsyneladende flere slags: 85% svarer, at de spiser brune kartofler juleaften, 86% spiser hvide. Og så får mere end hver anden (52%) kartoffelchips.