- November er måneden, hvor man for alvor har brug for dampende supper og simreretter til at varme sig på, og heldigvis er der masser af danske råvarer at komme i gryden. ...
- Jordskokker. ...
- Rosenkål. ...
- Sild. ...
- Spinat. ...
- Torsk. ...
- Persillerod. ...
- Knoldselleri.
Hvad er i sæson i november?
November: Blomkål, græskar, grønkål, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kartofler, kinakål, løg, pastinak, persillerod, porrer, pærer, rosenkål, rødbeder, rødkål, salat, selleri, tomat, æbler.
Hvilke råvarer er i sæson?
Tomater, agurker og salat er populære grøntsager, mens jordbær, hindbær, blåbær og kirsebær er nogle af de mest populære frugter. Efteråret bringer æbler, pærer, blommer og græskar. Derudover er det også sæson for kål, roer og rodfrugter, som er sunde og fyldt med næringsstoffer.
Hvad skal man spise i oktober?
I oktober måned kan du glæde dig til at finde frisk dansk grønkål, rødbede, græskar samt efterårsæbler og persillerod og peberrod på supermarkedets hylder. Bevæger du dig ned mod kødsektionen, er oktober desuden sæson for hare, rådyr, vildænder, dådyr og fasaner.
Hvad skal man spise i december?
- Østershatte. Østershatten er den smukke blågrå eller brunlige vintersvamp, der vokser på især løvtræ. ...
- Knoldselleri. ...
- Pære. ...
- Rødkål. ...
- Rødbede. ...
- Torsk. ...
- Persillerod. ...
- Peberrod.
NOVEMBER VLOG + HVAD JEG SPIST | Gode spisesteder
Hvad spiser man om vinteren?
- Sidecar.
- Baconruller i kartoffelfad med grønt.
- Spidskålsvafler med gulerødder.
- Nudelsalat med kål og fiskekager.
- Friske forårsruller med rejer.
- Lammefrikadeller med tzatziki og kål.
- Citrus Macarons.
- Tomatrisotto.
Hvad skal man spise i januar?
Januar. Grønkål, gulerod, hvidkål, jordskokker, kartoffel, kålrabi, pastinak, peberrod, porre, rodselleri, rosenkål, ræddike, rødbede, løg, rødkål, pære og æble.
Hvad skal man spise i september?
September måneds grøntsager
Agurk, asier, bladbeder, bladselleri, blomkål, broccoli, bønner, grønkål, gulerødder, hvidkål, jordskokker, kartofler, kinakål, løg, majs, pastinak, persille, persillerod, porrer, radiser, rosenkål, rødbeder, rødkål, salat, selleri, spidskål, spinat, squash og tomater.
Hvad er i sæson oktober?
Oktober markerer efterårets begyndelse. Men selvom sommeren er slut, er der stadig masser af smagfulde råvarer i kølediskene, hvor du finder både porrer, gulerødder, broccoli og svampe samt æbler og pærer. Samtidig er det blevet sæson for hokkaidogræskar og butternut squash.
Hvad er godt at spise hver dag?
Spis masser af fuldkorn, fx groft rugbrød, fuldkornspasta, havregryn og mysli. Styr uden om kraftigt forarbejdede madvarer, fx cornflakes, franskbrød og hvid pasta. Spis mange proteiner, fx magert kød, fjerkræ uden skind og magre mejeriprodukter. Skær ned på det usunde fedt fra kød og mejeriprodukter.
Hvilke frugter er i sæson i november?
- babysalat-og-crispsalat. Babysalat og crispssalat.
- Belle de Boskoop æble.
- Blomkål.
- Bolsjebede.
- Broccoli.
- Brun champignon.
- Clara Frijs pære.
- Cocktailtomat.
Hvad er i sæson om vinteren?
Vinter (december-januar-februar)
Glaskål, grønkål, gulerødder, hvidkål, jordskokker, kartofler, knoldselleri, løg, pastinakker, persillerod, porrer, rosenkål, rødbeder, rødkål, selleri.
Hvilke råvarer er i sæson om vinteren?
Om vinteren er følgende frugt og grønt i sæson: Appelsin, blodappelsin, glaskål, granatæble, grønkål, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kartoffel, knoldselleri, kålrabi, løg, mandarin, pastinak, persillerod, vinterporre, palmekål, pære, radicchio, rosenkål, rødbede, rødkål, savoykål, selleri, østershat, æbler.
Hvad er de billigste grøntsager?
Hvidkål er den billigste grøntsag, der findes i Danmark lige nu, hvis man måler på pris i forhold til vægt. Men alligevel er det som om, vi ikke rigtig taler nok om dens egenskaber. Et kålhoved kan overleve forbavsende længe i køleskabet, også selvom det er økologisk.
Hvad er de sundeste grøntsager?
- Grønkål. Grønkål er en variation af havekål og er efterhånden meget almindelig i butikkerne. ...
- Kålroe eller kålrabi. Kålroe indeholder B-vitamin, calcium, kalium, fosfor, magnesiun, folinsyre og masser af grove kostfibre og meget store mængder C-vitamin. ...
- Tomat. ...
- Broccoli. ...
- Løg.
Hvornår er det sæson for broccoli?
Her kan den holde sig i ca. 6-8 dage. Broccoli har sæson fra juni til november.
Hvornår er det sæson for gulerødder?
Nye gulerødder fås fra juni-september. Lagrede fås hele året.
Hvornår er det sæson for ananas?
I dag bliver ananas især dyrket i de tropiske egne, men oprindeligt kommer frugten fra Sydamerika. Ananassen kan stort set købes hele året rundt, men er især i sæson fra juni til september. Ananassen er velegnet frisk i en frugtsalat og smager også fantastisk i friskpresset juice.
Hvilke grøntsager er i sæson om vinteren?
- Januar. Grønkål, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kartofler, kinakål, kålrabi, løg, pastinak, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål, savojkål, selleri, østershat. ...
- April. ...
- Juli. ...
- Oktober.
Hvad er godt at spise inden man skal sove?
En banan er den perfekte snack inden sengetid. Bananer indeholder kalium og magnesium, som er to mineraler, der får musklerne til at slappe af. Derudover har de et højt indhold af kulhydrater, hvilket kan hjælpe dig med at sove bedre. En anden god fødevare inden sengetid er kirsebær.
Hvilke grøntsager er i sæson i september?
- Artiskok.
- Asparges kartofler.
- Aspargesbroccoli.
- babysalat-og-crispsalat. Babysalat og crispssalat.
- Blomkål.
- Blommetomat.
- Bolsjebede.
- Boysenbær.
Hvorfor spise efter sæson?
Der er mange umiddelbare grunde til at spise efter årstiden, og udover at du får råvarerne, når de er friskest og fulde af smag, er det også både sundere, billigere og minimerer dit klimaaftryk.
Hvad spiser man til nytår i Danmark?
Når det kommer til nytårsmad, så er der visse retter, der er helt klassiske, eksempelvis den traditionelle torsk, oksemørbrad, culottesteg eller sønderjysk hamburgerryg med grønlangkål. Også beef wellington er hyppigt set på nytårsmenuen.
Hvad skal vi spise i februar?
- Rosenkål. Det er ikke alle, der har et godt forhold til rosenkålen, der har en skarp smag og lugt. ...
- Rødbede. De er flotte i farven, og så er de gode for dig og din krop. ...
- Gulerod. ...
- Torskerogn. ...
- Julesalat. ...
- Persillerod. ...
- Løg. ...
- Knoldselleri.
Hvad spiser man den 23 december?
For mange danskere forbindes julemiddagen stadig med andesteg og muligvis flæskesteg som hovedret, brunede kartofler, sovs, rødkål og "risalamande" med kirsebærsauce eller risengrød som grundlag for måltidet. Nogle spiser kalkun og gås, men det er ikke så udbredt som de førstnævnte retter.