For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet.
Hvornår skal en Barolo drikkes?
Langt hovedparten af Barolo vine er optimale efter 15-18 år - giv og tag et par år - når de kommer fra rigtigt gode årgange.
Er Barolo en kraftig vin?
En Barolo vin er en kraftig og lagringsværdig rødvin fra Piemonte-regionen i det nordvestlige Italien, som er lavet på Nebbiolo-druen og regnes blandt italiens absolut bedste vine. Her finder du et fantastisk udvalg af Barolo fra nogle af områdets bedste producenter.
Hvad spiser man i Piemonte?
braiseret kød eller langtidsstegte svinekæber med urter (timian, salvie og rosmarin) samt grøntsager. svampe-retter, og især trøfler, fx en trøffelrisotto eller pasta al tartufo (pasta med trøffler). stegte kalvebrisler eller stegt lever (alternativt et godt styk oksekød) med løg, timian og vilde champignoner.
Hvad koster en flaske Barolo?
Barolo Serralunga
299,95 kr. Pris v/1 stk 349,95 kr.
Barolo: 5 minutters guide til en fantastisk vin
Hvordan drikker man Barolo?
Barolo er en vin med høj kompleksitet og meget syre og tannin Du kan allerbedst nyde dens kraft og dybde til retter som for eksempel rødt kød, lam og vildt, retter med trøfler eller svampe eller de gode, faste oste. Når først du har smagt en Barolo, drikker du aldrig dårlig rødvin igen.
Hvor længe kan en Barolo ligge?
Almindeligvis kræver Barolo adskillige år til at slippe sine hårde tanniner. Ved lagring ændrer vinen således karakter og førnævnte palette breder sig flot ud. Barolos nærmest barske robusthed og intense koncentration af frugt gør, at den mageligt kan ligge et godt stykke over 10 år.
Hvad tid spiser man aftensmad i Italien?
Italienerne spiser først middag efter kl. 20, så de restauranter, der åbner tidligere end kl. 19.30, er som regel turistfælder. Når de lokale går ud og spiser, har de lange bukser eller kjoler på.
Hvad spiser man til aftensmad i Italien?
Aftensmaden i Italien
Aftensmaden er noget lettere end den danske. Det kan enten være suppe, salat, lidt skiveskåret prosciutto, ost, nogle oliven og et godt brød eller en pizza.
Hvad spiser man til morgenmad i Italien?
En typisk italiensk morgenmad består af en cappuccino eller en caffellatte og så noget sødt at spise, fx en skive sandkage eller en croissant. Det mætter, og det smager dejligt. En italiener kan også godt drikke en cappuccino i løbet af formiddagen.
Hvornår skal en Barolo åbnes?
En god tommelfingerregel er at åbne en kraftig rødvin mindst 2 timer, før du skal drikke den. Ældre Cabernet'er, Bordeaux'er og Rhône-vine bør dekanteres kort inden servering for at undgå, at de bliver flade og kedelige, mens en traditionel Barolo eller Amarone er et par timer om at åbne op.
Hvilket glas til Barolo?
Barolo, Merlot eller Shiraz, hvilket vi dykker ned i her. Men som en løs tommelfingerregel kan man sige, at mørke og tunge vine har godt af store, brede glas, mens lettere vine kan klare sig med lidt mindre, smallere glas.
Hvilke Barolo årgange er gode?
Hvis du er har nogle rigtigt gamle flasker Barolo liggende, så skal du holde øje med årgangene 1996, 1990, 1989, 1982 og 1978. Disse årgange er rated som de bedste Barolo årgange ældre end 2000 i følge “The Wine Advocate”.
Hvad betyder Barolo?
Barolo har sit velklingende navn fra landsbyen Barolo, der ligger i Langhe. Barolo har en kendt lillebror, Barbaresco, som den ofte sammenlignes med. Fællestrækkene er, at Barolo og Barbaresco altid laves 100% på Nebbiolo. Nebbiolo er den kvalitetsmæssige bedste blå sort i Piemonte.
Hvordan smager Barolo?
Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvilken temperatur skal Barolo serveres ved?
18 – 19° : Tunge, fyldige og ældre rødvine fra Rhône , Bordeaux Grand Cru Classé , Barolo osv. For at opnå den rigtige serveringstemperatur kan følgende anvisninger benyttes: Hvidvin skal køles langsomt ned i et køleskab.
Hvad tid spiser man frokost i Italien?
Den italienske frokost er reelt, mange steder i Italien, dagens store måltid. Mange italienere, flest i det generelt varmere Syditalien, holder frokostpause mellem 12-15 og indtager ofte frokost i hjemmet.
Hvad er typisk italiensk mad?
Italien menes at være ophavsland for tre retter, som er populære over hele verden, nemlig pasta, pizza og is. Pasta i forskellige udformninger er fælles for alle de regionale køkkener. Pasta betyder slet og ret 'dej' og stammer antagelig fra Grækenland.
Hvad er den italienske nationalret?
Hvad er Italiens nationalret? Italiensk nationalret er ragù alla Bolognese, som også er kendt som spaghetti bolognese.
Hvad skal man undgå som turist i Italien?
Ved rejser til Italien, bør du generelt være forsigtig og opmærksom på risikoen for kriminalitet, herunder især taske- og tricktyveri henvendt turister, hvilket dagligt hænder i de større byer som Rom, Venedig, Firenze, Napoli og Milano.
Hvordan hilser man på italiensk?
Italienerne hilser kun med “ciao” på folk, de kender godt; alle øvrige hilses med goddag, godaften eller godnat. Det er godt at kunne lidt lokale gloser, hvis du vil i snak med de lokale i Italien; især den ældre generation…
Hvor meget giver man i drikkepenge i Italien?
Drikkepenge. Det er kutyme at lægge drikkepenge på restauranter og hoteller i Italien. Man runder normalt lidt op eller lægger 1-2€ ekstra pr. person, hvis betjeningen har været tilfredsstillende.
Hvilket område kommer Barolo fra?
I den nordvestlige del af Italien, nærmere bestemt i Piemonte syd for Torino, ligger et 1.200 hektar stort område. Her produceres vinen Barolo, der anprises som kongernes vin og vinenes konge.
Hvor dyrkes Barolo?
Vinen Barolo dyrkes omkring byen af præcis samme navn, som ligger i den store region Piemonte. Sammen med Amarone må Barolo være den mest berømte vin i hele Italien. Barolo er altid produceret på 100% Nebbiolo, og den dyrkes i et relativt lille område i provinsen Langhe i selve Barolo kommunen.
Hvornår skal en Amarone drikkes?
Vi anbefaler, at du åbner vinen 2-3 timer før, den skal drikkes. Skal det være endnu bedre, bør du dekantere vinen, så den får mere ilt. Er din Amarone mere end otte år gammel, er det bedst at lade være. De fleste Amarone-vine topper et sted mellem 5-10 år.