Hvad spiser man til Bourgogne vin?

En vin fra Bourgogne er ufattelig god sammen med aftensmaden. Det kan især anbefales at servere den sammen med lammekød, da de to smage er et godt supplement til hinanden. Det kan også være til noget rødt og mørt oksekød. Du kan finde gode priser på Bourgogne vin, så du kan nyde det til din aftensmad.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på migogkbh.dk

Hvilke årgange er bedst i Bourgogne?

Vinkritikere er ikke altid enige om kvalitetsniveauet, og der kan faktisk være ret stor forskel på, hvordan de vurderer kvaliteten af den enkelte årgang. Men som regel er de enige om, at eksempelvis årgangene 1996, 2002, 2005, 2009, 2010, 2015 m. fl. er særdeles flotte årgange i Bourgogne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pinochar.dk

Hvad kan man servere til vinsmagning?

Lette snacks - fx nødder eller kiks - er også fine, hvis vinsmagningen skal være nem at gå til. De er med til at neutralisere smagene, så dine gæster kan smage forskel på vinene. Hvidt brød fungerer også godt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skjold-burne.dk

Hvad spiser man til Chablis?

Hvad spiser man til Chablis? Til Chablis hvidvin kan man spise lys fisk, lyst fjerkræ, lyst kød, med ikke for kraftig tilbehør, men derimod gerne med citrus og urter, lette patéer med surt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vinico.dk

Hvordan smager Bourgogne?

Med rette en populær hvidvin

Hvid Bourgogne nyder som hvidvin stor popularitet i Danmark og resten af verden. Hvidvine fra Bourgogne har en helt speciel smag, der kan minde om brunet smør, nødder eller frisk frugt. Det er gør dem til nogle af danskernes mest foretrukne vine.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på winthervin.dk

Madparring med Bourgognevine



Hvad drikker man Bourgogne til?

Ost er altid et godt valg

Ost og Bourgogne vin passer ufattelig godt sammen. Gode oste og vin kan både være som en lille snack efter desserten. Men det kan også være en mindre ret, som I kan spise mellem frokost og aftensmad. Eller den kan bruges som en lækker forret, hvor man sagtens kunne vælge at servere rødvin.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på migogkbh.dk

Hvad spiser man til hvid Bourgogne?

Det gælder hummer, jomfruhummer, rejer, kammuslinger og krebs. Disse skaldyr går godt sammen med hvid Bourgogne, Sancerre eller mousserende vin. Skaldyr med en mere salt smag som muslinger og østers kræver vine med en karakter som Chablis eller Riesling. Fisk kan ligesom skaldyr deles op i 2 overordnede kategorier.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vildmedvin.dk

Hvad er forskellen på Chablis og Chardonnay?

Chablis fremstilles altid på 100% Chardonnay og kommer udelukkende fra vinregionen Chablis, som vinen har taget navn efter. Vinene har deres helt egen unikke smag, hvilket blandt andet skyldes regionens kølige klima og jordbundens sammensætning. Gå på opdagelse i en verden af udsøgte Chablis-vine herunder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på philipsonwine.com

Er Chablis fra Bourgogne?

Trods Chablis betegnes som en del af Bourgogne, mener de fleste lokale vinproducenterne i området, at det er et selvstændigt distrikt uden større tilknytning til Bourgogne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på philipsonwine.com

Hvad skal jeg spise til Pinot Noir?

Pinot noir og mad

Drik en ung pinot noir til fisk, kalvekød, fasan, vagtel, coq au vin og den ældre vin til and, vagtel, trøffel-retter, svampe-retter og mørkt fuglevidt. De er særdeles fremragende madvine - men fungerer også fint uden!

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på menuvin.dk

Hvad spiser man til rød bourgogne?

Laks eller andre stærkere fisk

den stærke, karakteristiske smag og det høje olie indhold, hvor hvidvine ofte ikke vil passe til. Andre fisk kunne være ansjoser, sild, makrel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bourgognevine.blogspot.com

Hvad spiser man til Bordeaux?

Generelt egner de hvide fra Bordeaux-vine sig til traditionelle hvidvinsretter som fisk - grillet, kogt eller stegt - og så lidt tungere fransk inspirerede landretter med fx svinekød og and, samt en god paté til en sensommerfrokost.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på holtevinlager.dk

Hvad spiser man til en Barolo?

For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på butik.coop.dk

Hvad kendetegner vin fra Bourgogne?

En ting, der kendetegner Bourgogne vin, er druesorterne, som anvendes til fremstillingen af vin. Bourgogne rødvin fremstilles på druen Pinot Noir, og Bourgogne hvidvin på druen Chardonnay. Derudover. finder man et mindre udvalg af rødvin, som er fremstillet på druerne Gamay og Aligote.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på masawine.dk

Hvilke druer fra Bourgogne?

Pinot Noir og Chardonnay er synonymt med Bourgogne, og det er måske verdens to bedst kendte druer. Men der anvendes mange andre druer i regionen. Der kan nævnes Gamay, Pinot Gris, Pinot Blanc, César m. fl.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pinochar.dk

Hvad er Bourgogne Blanc?

Hvid Bourgogne er blandt de mest berømte og efterspurgte hvidvine i verden. De fleste hvide Bourgogne vine er lavet på Chardonnay druen og med fadlagring, der giver nogle af de bedste hvidvine, som Frankrig kan byde på. Hvid Bourgogne er blandt de mest berømte og efterspurgte hvidvine i verden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kjaersommerfeldt.dk

Hvad betyder Bourgogne?

Bourgogne er en gammel provins, som under Burgundernes hertuger (Burgunderne siges at stamme fra Bornholm), især 1342-1477 var højdepunktet i den europæiske civilisation. Bourgogne anses dog stadig for et af centrene for gastronomien i Frankrig -således stammer fjerkræ fra Bresse, Charolais kvæg og meget andet herfra.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på eriksorensenvin.dk

Er Beaujolais en del af Bourgogne?

Beaujolais hører til bourgogne, men kun Grand Cru-vinene må deklareres som bourgognevin (undtagen Regnié, der først opnåede Grand Cru-status i 1988).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvad er en hvid Bourgogne?

I Bourgogne produceres verdens mest eftertragtede hvidvine. Her er det druen Chardonnay, som i kommunerne Puligny Montrachet og Chassagne Montrachet (i Côte de Beaune), der ligger jord til de eksklusive dråber fra de berømte marker som Le Montrachet, Chevalier-Montrachet og Bâtard-Montrachet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyskvin.dk

Hvad spiser man til Chardonnay?

Frisk og kompleks hvidvin fra Staten Washington på chardonnay druen. God til fisk & skaldyr, herunder laks, hummer, jomfruhummer, rejer, østers og salater.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på menuvin.dk

Hvad betyder Chablis?

Chablis, fransk hvidvin fremstillet omkring byen af samme navn i Bourgogne. Vinene laves udelukkende på druen chardonnay og er tørre og friske med en karakteristisk mineralsk tone.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvilken rødvin er bedst til oksemørbrad?

Rødvin til oksemørbrad: Rødvin er det klassiske valg til oksemørbrad på grund af dens evne til at komplementere kødets rigdom og fedme på en enestående måde. En kraftig Cabernet Sauvignon fra Napa Valley, en italiensk Primitivo eller en fyldig Syrah fra Rhône-dalen er ideelle ledsagere til oksemørbrad.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på druestok.dk

Hvad er fine de Bourgogne?

Beskrivelse. Briottet Vieille Fine de Bourgogne er en spiritus lavet på destillation af vin. Den adskiller sig fra broderen marc ved ikke at inkludere druernes skaller, stilke og kerner, men kun vin – typisk den del af vinen, som indeholder mange gærrester.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på juuls.dk

Hvad spiser man til Syrah?

Syrah/shiraz og mad

Vinene på denne drue er generalt fyldige og kræver tilsvarnde fyldige retter. Mørkt kød fra en and eller okse, vildt, lam, grillet kød, sammenkogte kødretter vil passe godt med vinen. Hvis der insisteres på rødvin til ost, kan vine på syrah/shiraz godt fungere til visse typer (dog ikke skimmeloste).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på menuvin.dk