Vine på sangiovese druen passer perfekt til det italienske køkken, herunder risotto og pastaretter. Passer også godt til kød - som steg, eller kød der er grillet eller braisséret.
Hvor længe kan man gemme en Brunello?
Italien : kun Barolo kræver længere lagring -men pas på med over 10 år- mens Brunello og Vino Nobile med fordel kan gemmes til 6-8 år fra høståret. Spanien : Se Rhône og Sydfrankrig. “Den ny Verden” -har det omtrent som Rhône. Vinene vil ofte have godt af et år eller to, men spørg os før længere lagring.
Hvad kendetegner Brunello?
Vinen fremstilles på 100% Sangiovese (lokalt Brunello) og er en kraftfuld struktureret vin, der modnes på fad og flaske og ender som en fyldig, smagfuld, let tannisk, robust, dyb rubin- til murstensrød vin med kompleks bouquet og stor holdbarhed.
Er Brunello kraftig?
Brunelloens smag såvel som struktur er intens, tør og kraftig. Blandt de forskellige årgange finder du en god balance mellem syre og tanniner. En Brunello-rødvin har nemlig en lidt lys kant med en medium fylde og afstemte tanniner.
Hvilken Brunello årgang er bedst?
Der synes dog generelt at være en konsensus om, at 2018 er en bedre årgang end 2017 og er generelt en meget traditionel årgang, hvor de fleste vinprocenter lavede gode Brunello'er. Consorzio del Vino Brunello di Montalcino har også selv givet 2018 årgangen 4 ud af 5 stjerner.
Din hurtige guide til Brunello di Montalcino-vine
Hvornår skal en Brunello drikkes?
Brunello di Montalcino er blandt Italiens mest forførende vine og tilbyder en intens smag matchet med lange sensuelle nuancer. Da den allerede har lagret i 5 år, kan de ofte drikkes med det samme, men en tommelfingerregel siger, at Brunello er bedst omkring 8-10 år efter høst.
Hvad er forskellen på Barolo og Brunello?
Barolo er lavet af Nebbiolo druer og kommer fra Piemonte regionen, mens Brunello er lavet af Sangiovese druer og kommer fra Toscana regionen.
Hvornår skal en Brunello åbnes?
Barolo, Brunello og Bordeaux, som kan tage flere timer om at åbne op for deres fortryllende palette af aromaer. Jo færre aromaer en vin har at byde på, desto mindre behov for dekantering. Personligt har jeg selv oplevet, at en vin kan tage 12-24 timer om at åbne op, men så har der også været skrald på smagsbarometret.
Hvordan smager en Brunello?
Hvordan smager Brunello? Typisk er Sangiovese herfra mere kødfulde i teksturen med smag og aroma af kirsebær, brombær, hindbær, chokolade, læder og violer. Høstudbyttet må ikke overstige 56 hl/ha. En almindelig Brunello skal ligge i mindst fire år, mens mindst fem år er et krav for en Riserva.
Hvor lang tid skal en Brunello ilte?
Det er svært at sige præcist, hvor lang tid en vin skal bruge inden den har fået den optimale effekt af dekanteringen. Du skal prøve dig lidt frem. Men du kan roligt, som et minimum, dekantere den 1 time før den skal serveres. Men ofte har vinen glæde af både 2, 3 eller 4 timers dekantering.
Hvad drikker man Brunello til?
Cerbaia, Brunello di Montalcino DOCG
Kompleks italiensk økologisk rødvin på sangiovese druen. God til rødt kød, gryderetter, lam, vildt, risotto, pasta- og svamperetter og ost.
Hvad betyder Lambrusco?
Lambrusco er en meget gammel, rød druefamilie, der er hjemmehørende i Italien. Det menes, at denne rødvin allerede blev dyrket i etruskiske tider. Lambrusco vinfamilien omfatter over 60 sorter, hvoraf de bedst kendte repræsentanter er Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa og Lambrusco Sorbara.
Hvad er bedst Ripasso eller Amarone?
Amarone er helt klart i den mere intense ende, hvor der er masser af sødme, kraft men også bitterhed, som kommer fra skallerne, efter de er udtørret. Noterne er naturligvis meget varierende. Ripasso er mere frisk, let og frugtig, men igen kan det variere utrolig meget, så det er blot i “store penselstrøg”.
Kan en rødvin blive for gammel?
De fleste rødvine vil med tiden danne bundfald, hvilket er helt naturligt i en vin med nogle år på bagen. Vinen må derimod ikke være uklar, da det kan skyldes en bakterie- eller svampeinfektion, som i værste fald kan være sundhedsskadelig.
Kan en champagne blive for gammel?
Hvor lang tid kan champagne opbevares? Hvis champagnen bliver opbevaret korrekt, kan det sagtens ligge flere år og vente på at blive drukket. Hvis det er Non Vintage champagne, kan det sagtens ligge 2-4 år uden problemer. Er det en Vintage champagne kan den opbevares i endnu længere tid.
Kan Cava blive for gammel?
Det bedste tidspunkt at drikke din cava på er, når det kommer på markedet. De fleste ønologer vil typisk fraråde at opbevare cava i længere tid, før du drikker det. En flaske cava kan generelt holde sine egenskaber intakte op til et år efter den er købt. Denne regel gælder for alle former for cava.
Hvad er mest usundt rødvin eller hvidvin?
Generelt set siger man, at et stort glas rødvin svarer til 100 kalorier, mens det ligger på cirka 90 kalorier for et stort glas hvidvin. Ergo: Du kan ikke bare hælde vin i dig og forvente, at det ikke vejer (tungt) i kalorieregnskabet.
Hvad er Lambrusco lavet af?
Lambrusco kommer fra Italien og er en frisk mousserende vin. Lambrusco er lavet på blå vindruer, hvilket giver vinen en flot lyserød- eller rosa farve.
Hvad feder mindst rødvin eller hvidvin?
Svaret på hvad der feder mest af rødvin og hvidvin er, at hvidvin feder en anelse mere end rødvin.
Hvorfor får man ondt i hovedet af vin?
Rødvin kan indeholde stoffet tyramin, der kan trigge migrænelignende hovedpine. Løsning: Pas især på rødvin fremstillet på druen Cabernet sauvignon. Bourgognens drue Pinot noir er et bedre valg, da den danner meget lidt tyramin.
Hvor lang tid kan en Barolo ligge?
Langt hovedparten af Barolo vine er optimale efter 15-18 år - giv og tag et par år - når de kommer fra rigtigt gode årgange. Er året godt men ikke bedre end godt, så vil de toppe mellem 12-15 år, og kommer vinene fra et mindre heldigt år, så bør du faktisk ikke gemme dem længere end maksimalt 6-8 år.
Hvilke vine skal dekanteres?
Dekantering er i særdeleshed nødvendigt ved servering af store hvide bourgognevine eller kraftige rødvine, store vine i både ældre og yngre årgange, da vinen kan forekomme ”lukket”, altså ”død” i duften og smagen.
Hvad spiser man til en Barolo?
For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet.
Kan man drikke Barolo til and?
Vine med et højt indhold af tannin kan derfor føles udtørrende, men dette er altså ikke tilfældet her. Du kan altså godt vælge de italienske mastodonter som Barolo og Barbaresco eller de franske Bordeaux-vine fra appellationerne Medoc, St. Estèphe, Margaux, St. Julien, Pomerol eller St.
Hvad betyder Amarone?
Amarone, der betyder bitter på italiensk, fik i tidernes morgen sit navn for at adskille sig fra dessertvinen Recioto. I dag er Amarone en af de mest populære vine i verden, og særligt i Danmark har Amarone vinen vundet stor popularitet.