Merlot og mad Hvis størsedelen i vines er på merlot druen, egner den sig til retter med vildt, grillet kylling, and, julemad, fyldige retter med oksekød og gryderetter.
Hvad spiser man til Merlot vin?
Merlot rødvin er rigtig godt til fede fjerkræretter, samt kødretter med rødt kød. Vinens kraftige smag er bedst til retter med mere smag og fedme. Mens de mere elegante Bordeaux-vine med Merlot er rigtig gode til kalve- og lammekød.
Hvilken mad passer til rødvin?
Mørkt kød: Fed mad – fx andesteg eller kødretter med sauce – har godt af rødvine med tanniner (garvesyre), alkohol og syre til at rense munden – hvilket endda også hjælper med fordøjelsen. Hvidt kød: Fed fisk – fx laks eller hvidt kød med cremede saucer – passer rigtig sammen med en hvidvin med god fylde.
Hvad er forskellen på Merlot og Cabernet Sauvignon?
Som nævnt tidligere er Merlot sammen med Cabernet Sauvignon hovedingrediensen i Bordeaux vine. Forskellen er at Merlot vine hurtigere udvikler sig og giver dermed hurtigere drikke klare vine.
Hvad betyder Merlot?
Merlot, (fr., afledt af merle 'solsort', måske fordi druen er yndet af solsorte eller pga. farven), klassisk, blå druesort, den mest plantede i Bordeaux, hvor den dominerer vinene fra Pomerol og Saint-Émilion. Den giver vine med fylde og saft, men mindre garvesyre end cabernet sauvignon, som den ofte blandes med.
Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Syrah - Rødvinsguide
Hvad passer Merlot til?
Svar: Merlot passer særligt godt til stegt og grillet rødt kød som oksekød, lam og svinekød. Den passer også godt til vildtretter som vildt og and samt pastaretter, der indeholder tomatsauce. Merlot kan også bruges til at lave en række forskellige rødvinssaucer, som er gode til at kombinere med okse- og lammekød.
Hvordan smager Merlot?
En yngre Merlot-vin karakteriseres som regel som en blødere, men også rundere smag end en Cabernet Sauvignon.
Hvad spiser man til Cabernet Sauvignon?
Cabernet Sauvignon eller Merlot. Vinene må gerne have lidt alder, specielt hvis det er vine fra Bordeaux. Også oversøiske vine på disse to druer vil passe til mange retter med oksekød, ligesom kraftige italienske og spanske vine også er gode ledsagere.
Hvilken vin er mest populær i Danmark?
Hvad angår druer til rødvine indtager merlot andenpladsen, mens pinot noir er nummer tre. Listen over druesorter til hvidvine toppes altså af riesling og har henholdsvis chardonnay og pinot gris på de følgende pladser.
Hvad feder mest af rødvin eller hvidvin?
Generelt set siger man, at et stort glas rødvin svarer til 100 kalorier, mens det ligger på cirka 90 kalorier for et stort glas hvidvin. Ergo: Du kan ikke bare hælde vin i dig og forvente, at det ikke vejer (tungt) i kalorieregnskabet.
Hvilken rødvin er bedst til oksemørbrad?
Rødvin til oksemørbrad: Rødvin er det klassiske valg til oksemørbrad på grund af dens evne til at komplementere kødets rigdom og fedme på en enestående måde. En kraftig Cabernet Sauvignon fra Napa Valley, en italiensk Primitivo eller en fyldig Syrah fra Rhône-dalen er ideelle ledsagere til oksemørbrad.
Hvilken rødvin til oksekød?
Rødvin passer perfekt med oksekød på grund af samspillet mellem garvesyren (tanninen) i vinen og proteinerne i kødet. Den kraftige oksekødssmag kalder på en vin, der også er kraftig i struktur og fylde. Gode eksempler på vine til oksekød er Cabernet Sauvignon, Shiraz, Malbec og Bordeaux.
Er rødvin godt for blodet?
Rødvin har fx en gavnlig effekt i forebyggelsen af blodpropper. Omvendt er rødvin ikke den perfekte godnatdrik, da søvnstudier har påvist, at blot 1-2 glas rødvin før sengetid giver en mere urolig nattesøvn. Derfor - brug din sunde fornuft og nyd et glas rødvin som nydelsesmiddel, når du har lyst og behov for det.
Hvad spiser man til Amarone?
- Rødt kød, bøf eller vildt. En roastbeef er f. eks. oplagt. Det kunne også være flanksteak.
- And - f. eks. andebryst med sauterede grøntsager.
- Simreretter.
- Charcuteri.
- Modne oste såsom parmesan og gorgonzola.
- Mørk og bittersød chokolade.
Hvilken vin drikker man til wienerschnitzel?
Vin til wienerschnitzel med flødesauce
En hvidvin der vil passe godt hertil, er en tysk grauburgunder (pinot gris). På rødvin siden vil envin på pinot noir pass godt - enten fra Tyskland, Italien eller Californien, der alle vil passe godt.
Hvilken vin passer til maden?
Hvidvin, som Chardonnay fra varmere klimaer, er god til saltet mad, da disse har lidt mere sødme, som komplimenterer saltet i maden. Rødvin, som Pinot Noir, er også god til saltet mad, da denne også tilføjer god balance til det saltede. Serverer du kraftig og smagfuldt mad, er det bedst at vælge en vin med samme kraft.
Hvad hedder verdens dyreste vin?
Så enkelt kan den flaske Romanée-Conti fra 1999 vel bedst beskrives. Flasken - der indeholder seks liter - er netop blevet solgt for 2,4 millioner kroner eksklusiv moms, og det gør den til verdens dyreste flaske til salg på det åbne marked.
Hvilket land i verden drikker mest vin?
indbygger, og det er over en tredjedel mere end nummer to på listen, Andorra. Foto: Angelo Cavalli. Af alle verdens lande er Vatikanet det sted, der har det største forbrug af vin pr. indbygger.
Er Zinfandel en god vin?
Zinfandel er en af de mest populære druer i USA. Zinfandel er blevet en kendt drue blandt danskerne, hvor flere og flere opdager den gode og fyldige smag. Zinfandel er en af de mest populære druer i USA og dermed også en af de mest plantede druer i Californien lige efter Cabernet Sauvignon.
Hvad spiser man til Bordeaux?
Generelt egner de hvide fra Bordeaux-vine sig til traditionelle hvidvinsretter som fisk - grillet, kogt eller stegt - og så lidt tungere fransk inspirerede landretter med fx svinekød og and, samt en god paté til en sensommerfrokost.
Hvad spiser man til chardonnay?
Frisk og kompleks hvidvin fra Staten Washington på chardonnay druen. God til fisk & skaldyr, herunder laks, hummer, jomfruhummer, rejer, østers og salater.
Hvad spiser man til Bordeaux vin?
Drik dem til: pasta, paella, tun teriyaki, stegt kylling, kalkun, lam, couscous, ost. Drik ikke rød Bordeaux-vin til: Sursød mad og fx sild. Heller ikke til røget fisk, tunge salater, tilbehør, kinesisk køkken, kraftigt krydret mad.
Hvor dyrkes Merlot?
Udover Frankrig, dyrkes der merlot i Italien, Schweiz, Spanien, USA (Californien og Washington), Slovenien, Kroatien, Ungarn, Østrig, Rumænien, Bulgarien, New Zealand, Chile, Argentina, Uruguay, Brazilien og Boliva.
Hvor er Merlot fra?
Merlot er efterhånden en gammel druesort, og der er fundet notater fra 1784, hvori den omtales. Druesorten menes at komme fra det franske vindistrikt Bordeaux, men den dyrkes i dag mange forskellige steder i verden. Specielt i Italien, hvor druen især er udbredt i Toscana.
Hvad spiser man til Zinfandel?
Hvad spiser man til Zinfandel vin.
Zinfandel vinene er bedst sammen med magert kød, det skyldes at der ikke er så meget tannin og syre i vinen. Så en bøf uden fedtmarmorering eller vildt er godt at drikke Zinfandel vin til. Vinen er ofte også gode at drikke uden mad eller til grillet kød.