Klassisk og let-drikkelig hvidvin fra Alsace i Frankrig på pinot blanc druen. God til lys fisk, skaldyr, salater, postejer, fjerkræ, buffet, let sommermad eller til skovturen!
Hvordan smager Pinot Blanc?
Pinot Blanc-vine er kendetegnede ved deres friske og bløde smag af fersken, blomster og nødder, samt noter af mineraler. De har også en god syrebalance, hvilket gør dem til en god mulighed for dem, der ønsker en vin med en god balance mellem sødme og syre.
Hvilken mad passer til Pinot Noir?
Pinot noir og mad
Drik en ung pinot noir til fisk, kalvekød, fasan, vagtel, coq au vin og den ældre vin til and, vagtel, trøffel-retter, svampe-retter og mørkt fuglevidt. De er særdeles fremragende madvine - men fungerer også fint uden!
Hvad spiser man til Pinot Gris?
Fisk og skaldyr er oplagt til Pinot Gris, gerne noget bagt eller grillet. Hvis du har en stor og aromatisk Pinot Gris, må maden gerne smage af mere. Prøv med en flødesauce eller krydderier. Til de helt friske italienske Pinot Grigio, vil jeg anbefale muslinger, rejer eller andet skaldyr.
Hvad er forskellen på Pinot Blanc og Pinot Gris?
Pinot gris, som er en "ægte" sortbetegnelse i Alsace. Betegnelsen betyder snarere, at det er en hvidvin fremstillet af pinot-sorter, fx pinot blanc, auxerrois blanc, pinot gris og pinot noir. Blandningen af pinot blanc og auxerrois blanc er dog den mest almindelige.
Grape Variety #9: Pinot Blanc
Hvad hedder Pinot Gris i Tyskland?
Mange af de italienske Pinot Grigio-vine har noter af mandel og en smule bitterhed. I Tyskland hedder druen Grauer Burgunder og i Østrig hedder den Grauburgunder.
Hvad betyder Pinot?
Pinot, fransk familie af druesorter. Den blå pinot noir er den eneste tilladte drue til de store rødvine fra Bourgogne. Druemosten er farveløs, og sammen med pinot meunier indgår den også i champagne.
Hvad drikkes Pinot Gris til?
Hvidvin på Pinot Gris bør drikkes til salat med varmrøget laks, røget mørbrad og - i den søde udgave til klassisk asiatisk mad.
Hvad spiser man til Riesling?
Thai eller karryretter: Den søde og syrlige smagsprofil i mange Riesling-vine kan også passe godt sammen med krydrede og eksotiske retter, såsom thailandsk karry eller asiatiske retter med sød-syrlig sauce. Den friske syrlighed i vinen kan balancere krydderierne og skabe en spændende kontrast i smagsoplevelsen.
Hvad spiser man til Barolo?
For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet.
Hvad passer Pinot Gris til?
Server den som aperitif sammen med lette forretter, som for eksempel friske salater eller lækre oste. Til skaldyr: Pinot Gris er en klassisk ledsager til skaldyr og fiskeretter. Den friske syre i vinen komplementerer perfekt smagen af skaldyr som rejer, østers, krabbe og muslinger.
Hvad spiser man til Chablis?
Hvad spiser man til Chablis? Til Chablis hvidvin kan man spise lys fisk, lyst fjerkræ, lyst kød, med ikke for kraftig tilbehør, men derimod gerne med citrus og urter, lette patéer med surt.
Hvad spiser man til Bordeaux?
Generelt egner de hvide fra Bordeaux-vine sig til traditionelle hvidvinsretter som fisk - grillet, kogt eller stegt - og så lidt tungere fransk inspirerede landretter med fx svinekød og and, samt en god paté til en sensommerfrokost.
Er spätburgunder og Pinot Noir det samme?
Pinot Noir er ikke kuldskær
I Europa kendes druen bedst fra sit fødested i Bourgogne, i Tyskland, hvor den kendes under navnet Spätburgunder og i den nordlige del af Italien, hvor den også kendes som Pinot Nero. Men det er også en af de vigtigste druer i Champagne og Alsace.
Hvilken temperatur skal Pinot Noir serveres ved?
Rødvine serveres optimalt imellem 16 til 18 grader, afhængig af hvilken type rødvin det er. 13-15 grader: Lette, tilnærmelige rødvine som fx Gamay og Pinot Noir fra fx Beaujolais og Côte de Beaune i Bourgogne. (De lidt kraftigere rødvine fra Côte de Nutis i Bourgogne må gerne være 1-2 grader højere).
Hvad feder mest af rødvin eller hvidvin?
Generelt set siger man, at et stort glas rødvin svarer til 100 kalorier, mens det ligger på cirka 90 kalorier for et stort glas hvidvin. Ergo: Du kan ikke bare hælde vin i dig og forvente, at det ikke vejer (tungt) i kalorieregnskabet.
Hvad spiser man til chardonnay?
Frisk og kompleks hvidvin fra Staten Washington på chardonnay druen. God til fisk & skaldyr, herunder laks, hummer, jomfruhummer, rejer, østers og salater.
Hvad spiser man til Amarone?
- Rødt kød, bøf eller vildt. En roastbeef er f. eks. oplagt. Det kunne også være flanksteak.
- And - f. eks. andebryst med sauterede grøntsager.
- Simreretter.
- Charcuteri.
- Modne oste såsom parmesan og gorgonzola.
- Mørk og bittersød chokolade.
Hvilken vin drikker man til wienerschnitzel?
Vin til wienerschnitzel med flødesauce
En hvidvin der vil passe godt hertil, er en tysk grauburgunder (pinot gris). På rødvin siden vil envin på pinot noir pass godt - enten fra Tyskland, Italien eller Californien, der alle vil passe godt.
Hvad er forskellen på Pinot Gris og Riesling?
Pinot Gris er fyldigere og mere robust end Riesling, velstruktureret og med en lang eftersmag.
Hvad er sundest øl eller rødvin?
Så i dag er der bred enighed blandt forskerne: Vin er ikke sundere end øl, men et moderat forbrug af øl og vin er forbundet med samme reduktion i risiko for diabetes og hjerte-kar-sygdomme.
Hvad hedder Pinot Noir i Italien?
I det meste af verden kaldes den “Pinot Noir”, mens den i Italien kendes under navnet “Pinot Nero” og “Spätburgunder” i Tyskland.
Hvad betyder Merlot?
Merlot, (fr., afledt af merle 'solsort', måske fordi druen er yndet af solsorte eller pga. farven), klassisk, blå druesort, den mest plantede i Bordeaux, hvor den dominerer vinene fra Pomerol og Saint-Émilion. Den giver vine med fylde og saft, men mindre garvesyre end cabernet sauvignon, som den ofte blandes med.
Hvad betyder sauvignon?
Navnet 'sauvignon' betyder 'vild' på fransk, mens 'blanc' betyder 'hvid'.
Hvad hedder Pinot Noir på tysk?
I Tyskland er spätburgunder (pinot noir) for røde vine, hvad riesling er for de hvide vine - den absolutte stjerne. Tyskland er verdens tredjestørste producent af pinot poir. Det tyske navn for druen, spätburgunder, kommer af ordene ”sent” (spät) og modnede pinot-druer (burgunder).