Thai eller karryretter: Den søde og syrlige smagsprofil i mange Riesling-vine kan også passe godt sammen med krydrede og eksotiske retter, såsom thailandsk karry eller asiatiske retter med sød-syrlig sauce. Den friske syrlighed i vinen kan balancere krydderierne og skabe en spændende kontrast i smagsoplevelsen.
Hvad er Riesling godt til?
Syren i vinen er nøglen til succes, når Riesling sættes sammen med mad. Syren renser munden stort set uanset, hvad den serveres til. Det spænder derfor meget bredt, hvad du kan bruge Riesling sammen med. Servering til fisk og skaldyr giver en fantastisk kombination.
Hvad spiser man til hvidvin?
Frisk og frugtig anmelderrost tysk hvidvin på riesling druen. God til skaldyr, fisk, lyst kød, krydret mad, asiatisk mad, suppe og milde oste.
Hvad spiser man til Auslese?
Desserter – svagt søde – ostekage, frugttærter
Ostekage ledsages fint af Riesling Auslese, Late harvest Pinotage fra Sydafrika, Sauternes, Barsac, Loupiac eller Vin Santo. Frugttærter er fortræffelige med søde vine med en anelse syre i eftersmagen, som f. eks. en italiensk Moscato d´Asti.
Hvilket land kommer Riesling fra?
Det mest kendte område er selvsagt Tyskland, hvor over halvdelen af verdens Riesling dyrkes. Riesling er her den herskende drue i vinområder som Rheinhessen, Mosel og Riesling-druens fødested, Rheingau, hvor druen menes at stamme fra.
Det bedste af det billige - Riesling (Hvidvins test)
Hvor lang tid kan Riesling holde sig?
Riesling (3-20 år) Chenin Blanc (3-15 år)
Er Riesling altid tysk?
Riesling er en meget gammel druesort, der dyrkes næsten over alt i verden, men den har sin oprindelse i Tyskland, og kan skabe store og elegante, tørre vine. Riesling trives bedst i et køligt klima og indgår blandt andet i den søde Eiswein.
Hvad skal man spise i Alsace?
- Tarte Flambée – det franske bud på velsmagende pizza. Når du besøger Alsace, kan du ikke undgå at støde på Tarte Flambée. ...
- Choucroute – kål er et absolut “must” ...
- Munsterosten – perfekt til Pinot Gris eller Gewürztraminer. ...
- Coq au Riesling – den klassiske Alsace ret.
Hvad spiser man til Chardonnay?
Den er god til grillet fisk og skaldyr, krydret mad, kylling, kalkun, kalv, oste, salater og vegetariske retter.
Hvad drikker man til schnitzel?
Vin til klassisk wienerschnitzel
Vinen må gerne være syrerig, tør og frugtig. Prøv en tør riesling - enten østrigsk eller tysk. Foretrækker du rødvin, bør den også være frugtig med god syre. Prøv en italiensk vin på barbera druen.
Hvad spiser man til Barolo?
For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet.
Hvad feder mest af rødvin eller hvidvin?
Svaret på hvad der feder mest af rødvin og hvidvin er, at hvidvin feder en anelse mere end rødvin.
Hvad spiser man til pinot noir?
Pinot noir og mad
Drik en ung pinot noir til fisk, kalvekød, fasan, vagtel, coq au vin og den ældre vin til and, vagtel, trøffel-retter, svampe-retter og mørkt fuglevidt. De er særdeles fremragende madvine - men fungerer også fint uden!
Hvad er Riesling hvidvin?
Riesling er en af verdens mest anerkendte hvidvinsdruer og lovprises af vinelskere verden over for sin unikke karakter og utrolige alsidighed. Druens høje syreindhold kombineret med en frembrusende frugtsmag skaber en særdeles drikkevenlig vin, der er og bliver en favorit hos mange.
Er Riesling en hvidvin?
Riesling vin er gået hen og blevet en af de mest populære hvidvine på markedet.
Hvad koster en god Riesling?
Halvtør Riesling fra Mosel, hvor denne elegante hvidvinsdrue har de optimale betingelser. Pr. stk. 90,00kr.
Hvad spiser man til Pinot Blanc?
Klassisk og let-drikkelig hvidvin fra Alsace i Frankrig på pinot blanc druen. God til lys fisk, skaldyr, salater, postejer, fjerkræ, buffet, let sommermad eller til skovturen!
Hvad spiser man til pinot gris?
Det skal du spise til
Fisk og skaldyr er oplagt til Pinot Gris, gerne noget bagt eller grillet. Hvis du har en stor og aromatisk Pinot Gris, må maden gerne smage af mere. Prøv med en flødesauce eller krydderier. Til de helt friske italienske Pinot Grigio, vil jeg anbefale muslinger, rejer eller andet skaldyr.
Hvad spiser man til Amarone?
- Rødt kød, bøf eller vildt. En roastbeef er f. eks. oplagt. Det kunne også være flanksteak.
- And - f. eks. andebryst med sauterede grøntsager.
- Simreretter.
- Charcuteri.
- Modne oste såsom parmesan og gorgonzola.
- Mørk og bittersød chokolade.
Hvad spiser man til Sylvaner?
Servering og mad
På trods af, at en Sylvaner smagsmæssigt ikke er det samme som en Riesling, så minder de stadig lidt om hinanden. Der er tale om nogle velsmagende hvidvine som går rigtig godt til typiske hvidvinsretter som skaldyr og fisk. Dog fungerer den også rigtig fint til lette pastaretter eller lidt lækker ost.
Hvad er Alsace kendt for?
Alsace er en region i det nordøstlige Frankrig, som er berømt for sine hvide vine. Regionen ligger i læ af bjergkæden Vogeserne, hvilket giver et tørt og solskinsrigt klima, som i kombination med en kompleks jordbund gør området særlig egnet til vinproduktion.
Hvad drikker man Gewurztraminer til?
Hvad drikker man Gewürztraminer til? Gewürztraminer passer perfekt til krydret mad, oste, desserter og asiatisk mad.
Hvad betyder Riesling?
Riesling er en hvid druesort, som sandsynligvis stammer fra den vilde druesort Vitis vinefera silvestris, der voksede i skovene i Oberrhein. Riesling er en aromatisk druesort, der fremstår blomsteragtig, næsten parfumeret og med megen syre. Den bruges til tørre, halvsøde og søde hvidvine – også mousserende.
Hvordan smager Riesling?
Riesling-druen er en meget aromatisk, frisk og delikat grøn drue. Det er en drue, der giver nogle meget forskellige vine, alt afhængigt af hvor de bliver produceret. Smagen er fyldig og duften er ofte kraftig, med præg af blomster, lime og honning.
Hvilken Riesling er sød?
Den fremragende og søde hvidvin
Du kan vælge mellem Riesling Trocken, Riesling Feinherb og Riesling Sect. Riesling Trocken byder på en tør og frisk smag af æbler og ferskner. Den er meget harmonisk, fordi den har en god balance mellem frugt og syre.