Hvad spiser man til Zinfandel vin. Zinfandel vinene er bedst sammen med magert kød, det skyldes at der ikke er så meget tannin og syre i vinen. Så en bøf uden fedtmarmorering eller vildt er godt at drikke Zinfandel vin til. Vinen er ofte også gode at drikke uden mad eller til grillet kød.
Er Zinfandel en god vin?
Zinfandel er en af de mest populære druer i USA. Zinfandel er blevet en kendt drue blandt danskerne, hvor flere og flere opdager den gode og fyldige smag. Zinfandel er en af de mest populære druer i USA og dermed også en af de mest plantede druer i Californien lige efter Cabernet Sauvignon.
Hvilken mad passer til rødvin?
Mørkt kød: Fed mad – fx andesteg eller kødretter med sauce – har godt af rødvine med tanniner (garvesyre), alkohol og syre til at rense munden – hvilket endda også hjælper med fordøjelsen. Hvidt kød: Fed fisk – fx laks eller hvidt kød med cremede saucer – passer rigtig sammen med en hvidvin med god fylde.
Hvad kan man servere til vinsmagning?
Lette snacks - fx nødder eller kiks - er også fine, hvis vinsmagningen skal være nem at gå til. De er med til at neutralisere smagene, så dine gæster kan smage forskel på vinene. Hvidt brød fungerer også godt.
Hvad spiser man til Primitivo?
Den er god til kød, grill-mad, krydret mad, barbeque kylling, grillet majskolbe, mørk fjerkræ, pasta, pizza, risotto og bløde oste.
Det bedste af det billige - Zinfandel rødvin
Er Primitivo og Zinfandel det samme?
Primitivo og Zinfandel er én og samme drue. Det første navn bruges i Syditalien, det andet i Californien. Navnet Primitivo kommer af, at druen modner meget tidligt: Primo = første. Italienske udvandrere tog den med til Californien, og som Zinfandel optræder den her som en ren kamæleon.
Er der meget garvesyre i Zinfandel?
Er der meget garvesyre i Zinfandel? Nej, generelt set har Zinfandel-vine ikke så meget garvesyre som nogle andre rødvinsdruer som f. eks. Cabernet Sauvignon eller Nebbiolo.
Hvad spiser man til en Barolo?
For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet.
Hvad spiser man til Bordeaux?
Generelt egner de hvide fra Bordeaux-vine sig til traditionelle hvidvinsretter som fisk - grillet, kogt eller stegt - og så lidt tungere fransk inspirerede landretter med fx svinekød og and, samt en god paté til en sensommerfrokost.
Hvad spiser man til Chablis?
Hvad spiser man til Chablis? Til Chablis hvidvin kan man spise lys fisk, lyst fjerkræ, lyst kød, med ikke for kraftig tilbehør, men derimod gerne med citrus og urter, lette patéer med surt.
Hvad spiser man til Amarone?
- Rødt kød, bøf eller vildt. En roastbeef er f. eks. oplagt. Det kunne også være flanksteak.
- And - f. eks. andebryst med sauterede grøntsager.
- Simreretter.
- Charcuteri.
- Modne oste såsom parmesan og gorgonzola.
- Mørk og bittersød chokolade.
Hvad spiser man til Syrah?
Syrah/shiraz og mad
Vinene på denne drue er generalt fyldige og kræver tilsvarnde fyldige retter. Mørkt kød fra en and eller okse, vildt, lam, grillet kød, sammenkogte kødretter vil passe godt med vinen. Hvis der insisteres på rødvin til ost, kan vine på syrah/shiraz godt fungere til visse typer (dog ikke skimmeloste).
Hvad spiser man til Gigondas?
Gigondas fra Domaine de Boissan præsenterer de klassiske smagsnuancer fra Rhône området, hvilket passer perfekt til mørke kødretter, vildtretter, mad i simregryder og lignende kødfulde retter, der kræver masser af kulde og mørke udenfor. Den franske rødvin kan drikkes nu, men du kan også gemme den i ca. 10 år.
Hvad hedder Zinfandel i Italien?
Primitivo. Læsetid: 2 min. I USA er det den californiske nationaldrue (Zinfandel), i Italien Puglias stolthed (Primitivo) - men er det overhovedet den samme drue - og hvorfor hedder den noget forskelligt alt efter hvor den kommer fra?
Hvordan smager Zinfandel?
Zinfandel giver typisk saftige og koncentrede vine med smag af kirsebær, blomme, blåbær, tranebær og boysenbær. Zinfandel er ofte fyldig og rig i smagen, noget som amerikanerne ynder at beskrive som ”jammy” eller ”syltetøjsagtig”.
Hvad hedder Zinfandel i Europa?
Zinfandel, også kaldet Primitivo i Italien, Er på kort tid blevet meget populær i Danmark. Druen menes at have Kroatisk afstamning, og er så blevet udbredt i, hovedsageligt, Californien og Apulien i Italien.
Hvad spiser man til Pinot Noir?
Pinot noir og mad
Vine på pinot noir er vildt-vinen nr. 1! Drik en ung pinot noir til fisk, kalvekød, fasan, vagtel, coq au vin og den ældre vin til and, vagtel, trøffel-retter, svampe-retter og mørkt fuglevidt. De er særdeles fremragende madvine - men fungerer også fint uden!
Hvad spiser man til Chateauneuf du Pape?
Mad og rød Chateauneuf du Pape
Som man kan læse er Chateauneuf du Pape en fransk vin der kan nydes til det ens humør og selskab nu er til, alt fra store bøffer eller en god steg til det mere moderne sushi.
Hvad spiser man til pinot gris?
Fisk og skaldyr er oplagt til Pinot Gris, gerne noget bagt eller grillet. Hvis du har en stor og aromatisk Pinot Gris, må maden gerne smage af mere. Prøv med en flødesauce eller krydderier. Til de helt friske italienske Pinot Grigio, vil jeg anbefale muslinger, rejer eller andet skaldyr.
Hvad spiser man til Nebbiolo?
Vine på nebbiolo druen er gode til rødt kød, lam, vildt med kraftig sauce, retter med trøffel, svampe-retter, kylling, faste oste og sammenkogte kødretter i vinsauce. Det er i det hele taget en god mad vin og er ikke umiddelbart en oplagt hygge-vin uden.
Hvad spiser man til Brunello?
Vine på sangiovese druen passer perfekt til det italienske køkken, herunder risotto og pastaretter. Passer også godt til kød - som steg, eller kød der er grillet eller braisséret. Bedst til gris, lam eller kalv - eller ossobuco, hvis oksekød.
Hvad spiser man til Barbaresco?
Hvad spiser man til Barbaresco? Du får både mad og vin helt op at ringe, hvis du drikker din Barbaresco med italienske retter som risotto og lagrede, klassiske italienske oste.
Hvilket land kommer Zinfandel fra?
Zinfandel er en druesort, der primært dyrkes i Californien. En DNA-test har fastslået, at Zinfandel og Primitivo, der især dyrkes i Puglia i Italien, er én og samme drue. Den er ligeledes identisk med den kroatiske druesort Crljenak Kaštelanski. Zinfandel er den mest plantede drue i Californien.
Hvad kendetegner Zinfandel?
Zinfandel-rødvine kendes især for sin mørke farve, bløde tekstur og utrolig flotte smags- og duftnoter af brombær, jordbær, chokolade og svesker. Zinfandel-vine har en forholdsvis høj alkoholprocent, og derfor er den også oplagt til efterårets krydrede retter såvel som sommerhalvårets grillretter.
Er tanniner og garvesyre det samme?
Tanniner – eller garvesyre – er et stof, der sidder naturligt i rødvinsdruernes skal, i kernerne og i druernes stilke. Nogle druer, fx Cabernet Sauvignon, Nebbiolo (Barolo) og Syrah, har flere tanniner end andre. Tanninerne findes også i egetræet, som bruges til de fade, hvor man lagrer vinen.