Formålet med børnesamtalen er at give jeres barn mulighed for at udtale sig om sine tanker, følelser og ønsker om samvær og/eller bopæl og/eller forældremyndighed. Formålet er også at tilbyde jeres barn rådgivning om de problemstillinger der fylder hos jeres barn.
Hvad spørger de om til en børnesamtale?
Hvad bliver barnet spurgt om? Under samtalen vil den børnesagkyndige typisk spørge ind til barnets dagligdag med forældrene, eventuelle søskende, i skolen og med kammerater. Formålet er at få et indtryk af, om barnet trives, og hvad der eventuelt kan være svært.
Hvad er formålet med en børnesamtale?
Formålet med børnesamtalen er: at give kommunen et førstehåndskendskab til det barn eller den unge, som sagen drejer sig om, og. at få kendskab til barnets eller den unges egen opfattelse af situationen og holdning til den påtænkte afgørelse.
Hvad skal en børnesamtale indeholde?
Børnesamtalen er ikke det eneste, der indgår i sagen. Andre oplysninger kan fx være udtalelser fra barnets institution eller skole. I takt med barnets alder og modenhed får barnets mening større betydning. Det er retten, der beslutter, om barnet skal indkaldes til en samtale.
Kan man sige nej til en børnesamtale?
Man skal også være opmærksom på, at barnet kan sige nej til at ville deltage i en børnesamtale. Respekterer man barnets modstand mod at deltage, eller bliver det overtalt til at deltage? - Den professionelles rolle i forhold til barnet.
Kids Tell Us One Thing They've Learned This Year
Hvordan foregår en børnesamtale?
I børnesamtalen snakker du med en voksen fra Familieretshuset. I kan snakke om, hvordan du har det. I kan også snakke om nogle ting, du går og tænker på eller noget, du er ked af eller forvirret over. I børnesamtalen kan du også fortælle, hvordan du selv ønsker, at tingene skal være.
Hvornår kan børn selv bestemme hvem de vil bo hos?
Der er ingen aldersgrænse for, hvornår barnet kan blive hørt – det er op til Familieretten eller Familieretshuset at vurdere, hvordan barnets perspektiv bedst belyses. Typisk bliver alle børn, der er fyldt syv år, hørt. Er barnet under 7 år, men begyndt i skole, høres det typisk også.
Hvor lang tid tager en børnefaglig undersøgelse?
Den børnefaglige undersøgelse skal som hovedregel være afsluttet inden en frist på 4 måneder efter at kommunen er blevet opmærksom på, at et barn eller en ung kan have brug for særlig støtte.
Hvornår skal der afholdes en børnesamtale?
I praksis er der dog afholdt børnesamtaler med nogle børn fra 5-6 års alderen. En god tommelfingerregel er, at når barnet er skoleparat, har det også nået et udviklingstrin og en modenhed, hvor en børnesamtale vil kunne gennemføres med et fornuftigt forløb.
Hvordan fører man en samtale?
- Begynd med gode spørgsmål for at finde fællesnævnere.
- Hold samtalen kørende med anekdoter.
- Hold samtalen kørende med gode sidespor.
Hvad består en samtale af?
En samtale kan defineres som et møde mellem mindst to personer, hvor de med hver deres perspektiv på verden tager eller får kontakt og indgår i en interaktion (et samspil), hvor der foregår informationsudveksling og koordinering af mening. Ofte er samtalen én episode i en længerevarende relation.
Kan Familieretshuset bestemme samvær?
Vær opmærksom på, at Familieretshuset eller familieretten i særlige tilfælde kan afslå at fastsætte et samvær. Det gør vi, hvis vi vurderer, at det ikke er til barnets bedste. Det samme gælder for ophævelse et samvær.
Hvor gammel skal børn være for at blive hørt i Familieretshuset?
Så ser man på lovgivningen, er der faktisk ikke nogen nedre aldersgrænse for, hvornår barnet skal høres. Når du så nævner de 10 år, tænker du måske på barnets initiativret. Når barnet er fyldt 10 år, kan de kontakte Familieretshuset, hvis de ikke trives i den allerede eksisterende samværsordning.
Hvad er den vanskelige samtale?
En svær samtale vil ofte være en kritisk samtale i forbindelse med en medarbejders ansættelse. Og den er både kritisk, fordi den er nødvendig, og fordi den tit har et kritiserende element. Vi kan derfor også kalde den svære samtale for en kritisk samtale.
Hvornår er det en tjenstlig samtale?
En tjenstlig samtale kan have forskellig karakter. Der kan være tale om en samtale, hvor din arbejdsgiver blot instruerer dig i udførelsen af dit arbejde, en omlægning af opgaver eller arbejdsgange eller andet, der er relevant og ligger inden for arbejdsgiverens ledelsesret.
Hvad er en udviklingsstøttende samtale?
I en udviklingsstøttende samtale har den professionelle autentisk interesse for barnets perspektiver på sit liv, sin fortid og sit håb og frygt for fremtiden. Den professionelle udviser autentisk nysgerrighed efter at forstå barnets handlinger.
Kan forældre selv lave en underretning?
Står man i den situation, at man ikke får hjælp til sit barn, kan man som forælder lave en underretning til kommunen om sit eget barn, hvori man beskriver sine bekymringer om hans/hendes trivsel.
Hvem får besked ved en underretning?
Ved underretning om overgreb mod et barn eller en ung skal der finde samtale sted med barnet eller den unge. Hvis der underrettes om overgreb fra barnets eller den unges forældres side, skal samtalen finde sted uden samtykke fra forældremyndighedsindehaveren og uden dennes tilstedeværelse.
Hvornår skal der laves en underretning?
Hvis du vurderer, at et barn eller en ung viser tegn på dårlig trivsel, mistrivsel, omsorgssvigt eller på anden vis er truet i sin udvikling, som ikke kan klares med de redskaber, som dit arbejdssted normalt kan trække på, skal du underrette kommunen.
Hvornår skal en børnefaglig undersøgelse opdateres?
Den børnefaglige undersøgelse skal som hovedregel være afsluttet inden en frist på 4 måneder efter kommunen er blevet opmærksom på et barns eller ungs særlige behov for støtte. Der skal være udarbejdet en børnefaglig undersøgelse inden en foranstaltning efter reglerne om særlig støtte til børn og unge kan iværksættes.
Hvad er en forældre kompetence undersøgelse?
Forældrekompetenceundersøgelser er grundige undersøgelser, som bidrager med uddybende oplysninger om forældrenes ressourcer og vanskeligheder, herunder hvilke udviklende støtteforanstaltninger de kan have mest gavn af samt udviklingsperspektiv.
Hvad koster en børnefaglig undersøgelse?
En børnefaglig undersøgelse har til formål at afdække om et barn eller en ung har behov for særlig støtte. Timi Life Support tilbyder udarbejdelse af børnefaglige undersøgelser til en fast lav pris, såfremt at udarbejdelsen kan ske som en ren administrativ opgave, med adgang til alle sagens akter, er prisen 9950,- kr.
Hvad ligger familieretten vægt på?
Familieretten vil lægge vægt på de oplysninger som Familieretshuset har indhentet. Men mange andre ting vejer dog også tungt i rettens overvejelser. Det kan for eksempel være, om barnet kan blive i sine vante omgivelser og fortsætte i sin institution eller skole samt bevare sine sociale relationer og fritidsinteresser.
Kan mor nægter samvær?
Hvis bopælsforælderen nægter at udlevere barnet til det aftalte samvær, har bopælsforælderen misligholdt samværsaftalen. Du kan i sådanne tilfælde få hjælp ved familieretten, og dette kan du uanset om du har dom på samværet, eller om samværet er blevet fastsat efter indbyrdes aftale.
Hvad skal der til før et barn bliver tvangsfjernet?
Børn kan kun blive tvangsfjernet fra hjemmet, hvis der er åbenlys risiko for, at børnene tager alvorlig skade af at blive boende hos forældrene. Det er herved en betingelse, at problemerne ikke kan løses med hjælp i hjemmet.