Parques Reunidos er en spansk koncern, der ejer og driver dyreparker, forlystelsesparker og vandlande. De har i alt 60 parker, hvoraf de 30 er i Europa. Hvert år besøges koncernens parker af 21 mio. gæster. Virksomheden blev etableret i 1967 som Parque de Atracciones Casa de Campo de Madrid, S.A.
Hvem har lavet BonBon-Land?
Første led i ordet BonBon-Land kommer af fransk bonbon 'bolche, godte'. Parken blev oprettet i 1992 på initiativ af fabrikanten Michael Spangsberg (f. 1955) og ejes siden 2007 af Parques Reunidos, der ejer over 60 parker i Europa, Nordamerika, Mellemøsten og Australien.
Er BonBon dansk?
BonBon A/S, dansk slikproducent, grundlagt i Næstved i 1930. Siden Michael Spangsberg (f. 1955) købte BonBon-fabrikken i 1988 og flyttede produktionen til Holme-Olstrup, har virksomheden med stor succes solgt slik med anderledes navne såsom Hundeprutter, Kloakslam og Dyt i bamsen.
Hvor meget tjener BonBon-Land?
Men nu ser udviklingen til at være vendt - den farverige forlystelsespark ved Holme Olstrup har nemlig for første gang i 15 år overskud. Helt præcist ender resultatet med et overskud på 3.044.000 kroner, mens parken har en egenkapital på 57,8 millioner kroner.
Hvad skete der med BonBon slik?
Da produktionen var på sit højeste i 90'erne, blev der produceret ca. 70 varianter. Men efter Bonbon blev solgt til Toms i 2001, blev Store Babser, Dyt i Bamsen, Sillykoner og Blondinehjerner og flere andre BonBon navne fjernet i 2002, da Toms ikke mente at disse navne tilhørte deres målgruppe som var børn.
EKSTREM Hvem er Hvem med Youtubere
Hvem laver BonBon slik?
For mere end 20 år siden købte Toms BonBon-slikket, så de ejer og producerer det i dag.
Hvornår blev BonBon-Land solgt?
I løbet af 2010'erne har forlystelsesparken været præget af perioder med svigtende besøgstal og tilbagevendende underskud. I 2019 blev BonBon-Land opkøbt af det svenske kapitalselskab EQT, der har solgt det videre til kapitalfonden Centaur.
Hvor mange besøger BonBon-Land om året?
I år har BonBon-Land haft godt 350.000 besøgende. Det er 35.000 færre end sidste år. Og ifølge Bonbon-Lands nye direktør har vejret haft en stor betydning. - Nu har det regnet lidt ekstra her i området, og det, tror vi, er forklaringen, siger direktør Mattis Willms.
Hvor meget koster det at komme ind i BonBon-Land?
Bonbonland har varierende dagspriser – både online og i parken. Du kan først se den eksakte dagspris på selve dagen i den online webshop, hvor priserne varierer fra 149-259 kr. Entreprisen i parken varierer fra 199-259 kr.
Hvor højt er tårnet i BonBon-Land?
Lørdag aften gik forlystelsen Cobratårnet i BonBon-Land pludselig i stå og gæsterne sad fanget ca. 20 minutter i den 35 meter høje forlystelse.
Hvorfor hedder det BonBon-Land?
Historie. Bonbon-Lands historie begyndte, da bolsjemageren Michael Spangsberg fik idéen til BonBon-slikket med navne som mågeklatter, hundeprutter og tissebleer. Slikket blev så populært, at mange skoler og børnehaver ville besøge slikfabrikken i Holme-Olstrup og se, hvordan slikket blev til.
Hvad er den vildeste forlystelse i BonBon-Land?
Hankatten. En af BonBon-Lands vildeste og sjoveste rutschebaner hedder Hankatten.
Hvornår er der flest mennesker i BonBon-Land?
Hos BonBon-land er der mest travlt midt på ugen. Vil du undgå for lange køer, er det mandag, du skal besøge den sydsjællandske forlystelsespark.
Hvem er Michael Spangsberg?
Fabrikant og iværksætter Michael Spangsberg runder 60 år. Han har opfundet BonBon-slikket med de skøre navne, grundlagt BonBon-land, skabt Spangsberg- flødebollerne og senest opkøbt flødebollefabrikken i Skanderborg. Michael Spangsberg blev for 60 år siden født lillejuleaften i Vanløse.
Hvor mange er døde i BonBon-Land?
Tidligere på ugen var en ulykke i den australske pendant til forlystelsen nemlig skyld i, at fire personer mistede livet, og derfor lukker BonBon-Land deres udgave ned for resten af sæsonen. Det skriver Ekstra Bladet.
Er der et vandland i BonBon-Land?
Masser af vandsprøjt og vandrutschebaner i BonBon-Lands vandland. Når det er sommer og sol, er det supersjovt at lege vandkamp og plaske med vand. Vi har i BonBon-Land både vandborge, vandsprøjtende forlystelser og vandrutschebaner, som I kan plaske i, lige så længe temperaturen tillader det.
Hvad koster det at parkere i BonBon-Land?
Det koster 60,- at parkere i BonBon-Land
Guld- eller Sølvkort har gratis parkering, men det kræver, at du registrerer dig, første gang du besøger os i sæsonen. Det gælder også, selvom du har registreret dig i 2023.
Er børn gratis i BonBon-Land?
Når først entréen er betalt, er alle forlystelserne gratis. Børn under 90 cm er som altid gratis.
Hvor høj er Svend Svingarm i BonBon-Land?
Du kommer op på en topfart på 117 km/t, når Svend svinger dig 45 (44,8) meter op over jorden.
Hvad hedder bolsjerne i lossepladsen?
De forskellige bolsjer i Lossepladsen hedder: Bussemænd. Rådne fisk. Andemad.
Hvad hedder forlystelserne i BonBon-Land?
Ved torden holder følgende forlystelser midlertidigt lukket: Bæver Rafting, Cobra Tårnet, Klaptorsken, Kragetræerne, Hundeprut rutsjebanen, Svend Svingarm, Viktor Vandorm, Albatossen, Hankatten, Rejen og Vildsvinet. Forlystelserne åbner igen, så snart tordenen er overstået.
Hvad ejer Spangsberg?
Spangsberg-familien ejer fortsat Spangsberg Chokolade A/S, der udover de kendte flødeboller står bag diverse chokoladevarianter, marmelade og bolsjer fra mærket Nørregade. Selskabet forventer en positiv udvikling i 2021, men kommer i regnskabet ikke nærmere ind på forventningerne til året.
Hvem står bag Spangsberg?
Bag holdingselskabet står Spangsberg-familien stifter Michael Spangsberg samt Frederik Spangsberg, Mette Spangsberg og Nicolai Egebjerg Larsen.
Hvem ejer Samba?
Danmarks bedst kendte flødebolle, Samba, får ny ejer. Producenten Elvirasminde A/S blev torsdag eftermiddag opkøbt af en af de største profiler på det danske slikmarked, Michael Spangsberg.