Sundhedsstyrelsen er en styrelse under Indenrigs- og Sundhedsministeriet, mens ressortansvaret for ældreområdet varetages af Social-, Bolig- og Ældreministeriet. I Sundhedsministeriets koncern er der etableret en række koncernfunktioner, som servicerer institutioner i koncernen.
Hvem er chef for Sundhedsstyrelsen?
Direktør for Sundhedsstyrelsen, Jonas Egebart er for 2023 tildelt et engangsvederlag på kr. 30.000. Engangsvederlaget er tildelt på baggrund af direktørens samlede performance som direktør for Sundhedsstyrelsen herunder opfyldelse af de opstillede mål i styrelsens mål og resultatplan.
Hvilket ministerium hører Sundhedsstyrelsen under?
Sundhedsstyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, hvis hovedformål navnlig er: • at rådgive ministeren for sundhed og forebyggelse samt andre myndigheder i sundheds- faglige spørgsmål.
Hvad hører under Sundhedsstyrelsen?
Sundhedsstyrelsens hovedopgaver er sundhedsfremme, forebyggelse og sygdomsbehandling, hvor fokus er på en lang række områder inden for forebyggende indsatser, strålebeskyttelse, uddannelse af sundhedspersonale, sundhedsberedskab samt planlægning af sundhedsvæsenet.
Hvor mange ansatte er der i Sundhedsstyrelsen?
Der er ansat cirka 400 medarbejdere, og de fire største faggrupper er: farmaceuter, kontorassistenter, læger og jurister/samfundsfaglige kandidater.
Den RIGTIGE Cola Sang (Parodi)
Hvad er forskellen på Sundhedsstyrelsen og Sundhedsministeriet?
Sundhedsstyrelsen er en styrelse under Indenrigs- og Sundhedsministeriet, mens ressortansvaret for ældreområdet varetages af Social-, Bolig- og Ældreministeriet. I Sundhedsministeriets koncern er der etableret en række koncernfunktioner, som servicerer institutioner i koncernen.
Hvilke opgaver har Sundhedsstyrelsen?
Sundhedsstyrelsens opgave er at fremme folkesundheden og skabe gode rammer for sundhedsvæsnet i Danmark. Sundhedsstyrelsen rådgiver kommuner og regioner og kommer med anbefalinger, retningslinjer og handleplaner.
Hvem laver sundhedsloven?
Social- og sundhedspolitikken fastlægges af regeringen, som er den udøvende magt, og regeringen regulerer bl. a. sundhedsvæsnet vha. diverse love og bekendtgørelser.
Hvem har lavet sundhedsaftalen?
Sundhedsaftalen er en politisk aftale, der indgås mellem regionsrådet og alle kommu- nalbestyrelser i Syddanmark, hvori der fast- sættes rammer og målsætninger for sam- arbejdet mellem parterne for en fireårig periode.
Er egen læge primær sektor?
Den primære sundhedssektor er dér, hvor borgeren møder sundhedsvæsenet i sit eget miljø. Det vil fx sige, at hjemmesygeplejersken, den praktiserende læge, sundhedsplejersken, den praktiserende fysioterapeut og apoteket hører til den primære sundhedssektor.
Hvornår blev sundhedsvæsenet gratis?
I løbet af 1800-tallet blev sundhedsvæsenet udbygget, der blev ansat jordemødre og indført koppevaccinationer. Og fra omkring 1870 oprettede man de første sygekasser, som skulle sikre lægehjælp. Tænk en slags a-kasser for sundhed. De blev først 100 år senere, i 1973, afløst af den offentlige sygesikring.
Hvornår blev sundhedsloven indført?
Sundhedsloven er en dansk lov, der blev vedtaget 16. juni 2005 i forbindelse med Strukturreformen, hvor en række opgaver indenfor sundhedsvæsenet overgik fra amterne til de nyetablerede regioner. Loven regulerer hvem der har ansvaret for behandling, forebyggelse og sundhedsfremme i det danske sundhedsvæsen.
Hvornår blev sundhed dk opfundet?
Den fælles offentlige sundhedsportal, sundhed.dk, blev etableret i 2003. Siden da har portalen og organisationen bag været på en forrygende rejse: I dag kender hele 96% af danskerne til sundhed.dk – og organisationen er en velsmurt maskine, der løbende udvikler ny funktionalitet til borgere og sundhedsfaglige.
Hvor er Søren Brostrøm ansat?
formand for bestyrelsen i WHOs Europaregion i 2019-2020, og han har siden 2021 været medlem i WHOs globale bestyrelse. Ved ansættelsen i WHOs hovedkvarter fratræder han disse tillidshverv. Søren Brostrøm flytter til Geneve i slutningen af juli og starter i WHO den 1. august 2023.
Er Søren Brostrøm læge?
Søren Brostrøm er en dansk læge og embedsmand og tidligere direktør i Sundhedsstyrelsen. I 2023 blev han seniorrådgiver for World Health Organisation, WHO, og generalsekretæren i Genève med ansvar for organisatorisk udvikling og reform af WHO.
Hvem styrer sygehusene?
Regionerne har ansvaret for: Sygehusvæsenet, herunder sygehusene, psykiatrien samt sygesikringen, herunder privatpraktiserende læger og speciallæger. Regional udvikling, blandt andet vedr. natur og miljø, beskæftigelse, uddannelse og kultur samt udvikling i regionernes udkantsområder og landdistrikter.
Hvad er en sundhedsaftale?
Sundhedsaftaler er politiske aftaler, der udgør den overordnede, generelle ramme for samarbejdet på sundhedsområdet mellem kommuner og regioner, herunder almen praksis. Sundhedsstyrelsen sætter rammen for arbejdet med sundhedsaftaler.
Hvad er Sundhedskoordinationsudvalget?
Sundhedskoordinationsudvalget består af repræsentanter fra region, kommuner og almen praksis. Sundhedskoordinationsudvalget har til formål at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af kommuner og region, herunder at understøtte kvaliteten og den effektive ressourceudnyttelse.
Hvem laver de 8 nationale mål?
De 8 nationale mål for sundhedsvæsenet udgør en af hjørnestenene i det nationale kvalitetsprogram. Målene er aftalt mellem regeringen, KL og Danske Regioner. Der er udvalgt en række indikatorer, som konkretiserer de overordnede mål.
Hvem står bag de 8 nationale mål?
Indenrigs- og Sundhedsministeren, Danske Regioner og KL er enige om at følge 8 nationale mål for sundhedsvæsenet. Statusrapporten for de otte nationale mål er en årlig temperaturmåling på tilstanden i det danske sundhedsvæsen.
Hvad er forskellen mellem sundhedsloven og serviceloven?
Ved sundhedslov er det delegerede ydelser fra en læge, og nogle gange er medarbejderne også selvvisiterende, mens der ved serviceloven skal visiteres fra en kommunal visitator.
Hvordan fungerer det danske sundhedssystem?
Det danske sundhedsvæsen
I Danmark har alle, der akut bliver alvorligt syge, ret til gratis behandling på et sygehus. Det gælder også gæster fra andre lande. Alle, der får opholdstilladelse og bor fast i Danmark, kan frit bruge sundhedsvæsenet. De fleste undersøgelser og behandlinger er gratis.
Hvad er det sekundære sundhedsvæsen?
Det sekundære sundhedsvæsen består af sygehuse og i mange lande klinikker eller ambulatorier med speciallæger. I Danmark findes en større gruppe praktiserende speciallæger, som indtager en mellemstilling, idet de i et vist omfang kan søges uden henvisning og dermed kan henregnes til det primære sundhedsvæsen.
Hvordan det danske sundhedsvæsen er organiseret?
Sundhedsvæsenet består således af mange organisationer, fx kommuner, regioner, sygehuse, Danske Regioner, der er interesseorganisation for de fem regioner, Kommunernes Landsforening (KL), Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Sundhedsstyrelsen og patientforeninger.
Er Styrelsen for Patientsikkerhed under Sundhedsstyrelsen?
Styrelsen for Patientsikkerhed er en del af Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Vi fører det overordnede tilsyn på sundhedsområdet, yder sundhedsfaglig rådgivning og arbejder med læring på tværs af sundhedsvæsenet.