Ifølge undersøgelsen, er H.C. Andersen nemlig den ubestridt mest kendte dansker. Hele 20% af de adspurgte amerikanere svarede H.C. Andersen på spørgsmålet "Nævn en kendt dansker". På andenpladsen kommer den fiktive prins Hamlet fra Shakespeares tragedie, og på tredjepladsen fysikeren og nobelprismodtageren Niels Bohr.
Hvornår sendes danskere i verden?
Temaet 'Danskere i verden' begynder i foråret 2023 og bliver dækket på tværs af lyd, tv og på dr.dk. med en række forskellige perspektiver på vores relation til omverden – og der vil være indhold til både børn, unge og voksne.
Hvem kender de unge?
Hvem kender unges ønsker og behov bedre end unge selv? Med projekt Unge i Landsbyklynger hjælper vi unge med at gøre drømme om lokale fællesskaber, aktiviteter og mødesteder til virkelighed. Unge i Landsbyklynger startede i 2018 og er støttet af VELUX FONDEN.
Hvem er den kendteste person i Danmark?
Ifølge undersøgelsen, er H.C. Andersen nemlig den ubestridt mest kendte dansker. Hele 20% af de adspurgte amerikanere svarede H.C. Andersen på spørgsmålet "Nævn en kendt dansker". På andenpladsen kommer den fiktive prins Hamlet fra Shakespeares tragedie, og på tredjepladsen fysikeren og nobelprismodtageren Niels Bohr.
Hvor mange unge har en kæreste?
76 pct. af alle 25-årige har en kæreste. Hver fjerde er gift. Unge kvinder begynder tidligere at leve i parforhold end mænd.
10 Største Danske YouTubere!
Hvem var de første danskere?
I første omgang stenalder-jægerne, der må være vandret nordpå efter istiden. Dernæst agerbrugerne fra Mellemøsten og senere fra et nomadefolk kaldet yamnaya'erne, der for cirka 5000 år siden vandrede ind i Europa fra stepperne nord for Kaukasus. Især har yamnaya'erne sat et betydeligt aftryk.
Hvor kom de første danskere fra?
De første mennesker i Danmark kom hertil for omkring 14.000 år siden. Det viser ny forskning, skriver avisen Berlingske. Forskningen er baseret på en bunke knogler og gevirer fra rensdyr i et mosehul i Sønderjylland.
Hvad savner man som dansker i udlandet?
- Vand fra hanen (51 %)
- Rugbrød (38 %)
- Dansk mælk (18 %)
- Saltlakrids (10 %)
- Leverpostej (10 %)
- Den Danske mentalitet (6 %)
- Rigtig smør (6 %)
- Danske medier (6 %)
Hvad er typisk dansk slik?
Chokolade, mixposer og lakrids er de mest populære slikvarianter i Danmark. Toms' Skildpadden, Guld Barren, Marcipanbrødet og Yankiebaren er blandt de mest solgte chokoladeprodukter, mens mixposer som Matadormix, Click Mix, Familieguf, Pingvinblanding, Stjerne Mix og Supermix er favoritter i slikskålen.
Hvad er typisk dansk at spise?
- Rugbrød med pålæg.
- Pizza.
- Sandwich mv.
- Burger.
- Kylling med kartofler og/eller grønt.
- Pastaret (ekskl. pasta med kødsauce)
- Pølser (fx hotdog, medister, pølsehorn)
- Frikadeller med tilbehør.
Hvad er typisk dansk spise?
Det danske køkken indeholder typisk rugbrød, smørrebrød, frikadeller, stegt flæsk med persillesovs og flæskesteg.
Hvad hed Danmark før det hed Danmark?
Middelalderen. I middelalderen blev Danmark ofte refereret til som “Danmǫrk” i sagaer og krøniker. Dette navn blev senere latiniseret til “Dania” i middelalderens europæiske dokumenter. Med tiden blev det til det nuværende “Danmark” på moderne dansk.
Hvor stammer det danske folk fra?
Navnet dansker kommer fra danerne, som var en historisk nordgermansk stamme, der beboede, hvad der i dag er den sydlige del af Sverige (Skåne) og de danske øer. Danerne bliver bl. a. nævnt af de byzantinske historikere Jordanes og Procopius, som omtaler et folk kaldet dani.
Hvor bor der flest danskere i udlandet?
Uden for Europa er de største destinationer Nordamerika (23%) efterfulgt af Asien (11%). Når vi ser på de enkelte lande, har vi modtaget flest be- svarelser fra danskere bosat i USA (19%), Storbritannien (14%) og Australien (6%) efterfulgt af Tyskland, Spanien, Schweiz og Frankrig på et noget lavere niveau.
Hvad var der i Danmark i år 0?
Fra romersk jernalder (ca. år 0-400 e.v.t.) kendes mange fund af romerske varer som våben, finere husgeråd og ædelmetal. I ældre romersk jernalder (ca. år 0-200 e.v.t.) var importen præget af gedigent kunsthåndværk.
Hvad var Danmark før vikingetiden?
Jernalderen i Danmark regnes i dag som tidsrummet mellem ca. år 500 f.Kr. til år 800 e.Kr.
Hvordan er en dansker?
A: Danskerne er fredelige og åbne over for verden, de er demokratiske og tolerante, som humanister respekterer de fællesmenneskelige rettigheder og har høje tanker om deres nationale kultur i erkendelse af, at den uden påvirkning udefra ville have været en værre gang indavl. Og så har danskerne humor.
Hvem fandt på navnet Danmark?
"Danmark" nævnes første gang på Jellingstenen omkring år 985, mens (Denamearc) nævnes omkring år 890 af nordmanden Ottar i den angelsaksiske krønike Orosius i fortællingen om hans rejse fra Skiringssal i Vestfold til Hedeby.
Hvornår kaldte man Danmark for Danmark?
Mens danerne som navn på et folkeslag og betegnelsen danernes konge er kendt århundreder før, dukker navnet 'Danmark' først op i de udenlandske kilder i 800-årene, og på dansk grund nævnes det første gang omkring 965 på kong Harald Blåtands runesten i Jelling.
Hvad hed Danmark i vikingetiden?
Af Roberto Fortuna/Nationalmuseet. Vikingetiden er den sene del af jernalderen fra omkring 800 til midten af 1000-tallet. Navnet på folkeslaget danerne er omtalt i Sydeuropa tilbage fra 500-tallet, men navnet på danernes land 'Danmark' dukker først op i 800-tallet.
Hvilket land kommer vikingerne fra?
Vikingerne havde deres oprindelse i Danmark, Sverige og Norge, og derudover etablerede vikingerne bosættelser i Rusland, Finland, de baltiske lande, Normandiet (Frankrig), England, Irland, Færøerne, Island, Grønland og så langt som til Nordamerika.
Hvad betyder ordet viking?
Ordet vikinger kommer af oldnordisk víkingar, pluralis af víkingr, sandsynligvis oprindelig om indbyggere fra landskabet Vík, se Viken. Begrebet viking forsvandt fra det danske sprog, men kom igen i 1800-tallet og blev da også benyttet til at betegne en hel periode, vikingetiden.
Hvad er den mest populære aftensmad i Danmark?
Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte. Forbrugerne beskriver først og fremmest deres aftensmad som god smag, hjemmelavet, mættende og nem/hurtig at tilberede.
Hvad spiser danskerne mest til frokost?
Hovedingredienserne i frokosten er rugbrød og kødpålæg kombineret med klassiske grøntsager som tomater, agurk, løg, gulerødder og peberfrugt. Det er især blandt de ældre forbrugere, at rugbrødet samt kødpålægget bliver spist til frokost, mens de yngre i højere grad spiser grøntsager, og kød som ikke er pålæg.