Hvem får besked ved en underretning?

Ved underretning om overgreb mod et barn eller en ung skal der finde samtale sted med barnet eller den unge. Hvis der underrettes om overgreb fra barnets eller den unges forældres side, skal samtalen finde sted uden samtykke fra forældremyndighedsindehaveren og uden dennes tilstedeværelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvem får besked om en underretning?

Ved underretning om overgreb mod et barn eller en ung skal der finde en samtale sted med barnet eller den unge. Ved underretning om overgreb mod et barn eller en ung fra barnets eller den unges forældres side skal samtalen finde sted uden samtykke fra forældremyndighedens indehaver og uden dennes tilstedeværelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Kan man se en underretning?

På alle kommuners hjemmeside kan man ved at søge på ”underretning” finde oplysninger om, hvordan man kan sende underretning til den pågældende kommune. Hvis man ikke har mulighed for at sende en sikker mail, kan man bruge klinikkens digitale post eller virk.dk: Vælg ”skriv ny post”

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan man spore en anonym underretning?

Du kan være anonym, når du foretager en underretning. Det kræver, at du selv sikrer, at kommunen ikke nemt kan spore dig via din underretning. Du skal derfor sikre dig, inden du foretager en underretning, at vi ikke umiddelbart kan identificere dig – fx via telefonnummer, navn, adresse, mailadresse eller cpr-nummer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rudersdal.dk

Er underretninger anonyme?

Som borger bør du underrette din kommune, hvis du er bekymret for et barns eller ungs udvikling og trivsel. Som fagperson har du en skærpet underretningspligt, der går forud for tavshedspligten. En underretning kan indgives telefonisk eller skriftligt og anonymt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Lækket: Feds kan se dine meddelelser



Hvad sker der når kommunen modtager en underretning?

Hvad skal en kommune gøre, når den modtager en underretning om et barn eller en ung? Når en kommune modtager en underretning, skal kommunen registrere den centralt og inden for 24 timer vurdere, om der er behov for at iværksætte akutte foranstaltninger over for barnet eller den unge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvad sker der ved underretning til kommunen?

Når du underretter kommunen om et konkret barn eller en ung, skal kommunen inden for seks hverdage sende en kvittering på underretningen. Som underretter bliver du ikke part i sagen. Du får derfor ikke efterfølgende oplysninger om, hvilken hjælp eller støtte, kommunen vælger at give barnet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man få oplyst hvem der har anmeldt en til kommunen?

Hvis du er blevet anmeldt, har du krav på at få oplyst, hvor Udbetaling Danmark har sine oplysninger fra, og de vedlægger anmeldelsen, når de skriver til dig. Hvis Udbetaling Danmark kender navn, adresse eller telefonnummer på den person, der har givet dem oplysningerne, vil det fremgå af det brev, de sender til dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvornår skal pædagoger lave en underretning?

Som ansat har du ligesom offentligt ansatte en skærpet underretningspligt, uanset om du er leder, lærer, børnehaveklasseleder, pædagog, pædagogmedhjælper eller ansat som pedel eller andet teknisk persona- le. Du skal underrette kommunen, hvis du i forbindelse med dit arbejde bliver bekymret for en elev på din skole.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på uvm.dk

Hvornår har man pligt til at underrette?

Efter lov om social service § 154 har alle, der får kendskab til, at et barn eller en ung udsættes for vanrøgt, vold, mishandling, seksuelle overgreb med videre eller lever under forhold, der bringer dets sundhed eller udvikling i fare, pligt til at underrette kommunen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sm.dk

Hvad betyder det at få en underretning?

En underretning er en henvendelse om bekymring for et barns eller en ungs trivsel og udvikling. En underretning kan være en oplysning om bekymring fra en fagperson eller en privat borger. Der er ingen krav til formen i en underretning. Der kan underrettes telefonisk eller skriftligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvornår tager kommunen ens barn?

Børn kan kun blive tvangsfjernet fra hjemmet, hvis der er åbenlys risiko for, at børnene tager alvorlig skade af at blive boende hos forældrene. Det er herved en betingelse, at problemerne ikke kan løses med hjælp i hjemmet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advodan.dk

Hvornår er et barn i mistrivsel?

Det kan være et tegn på psykisk mistrivsel, hvis barnet trækker sig fra kontakt og samvær med familie eller kammerater, ikke kommer i skole eller hvis barnet ofte oplever konflikter med andre børn og/eller voksne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bornsvilkar.dk

Hvad er en dialogbaseret underretning?

En dialogbaseret underretning udarbejder forældre og pædagog eller lærer sammen. Den adskiller sig fra en skriftlig underretning ved, at pædagogen eller læreren først har en dialog med dig som forælder om, hvilke bekymringer, de har for dit barn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på assens.dk

Kan man lave en underretning på sit eget barn?

Står man i den situation, at man ikke får hjælp til sit barn, kan man som forælder lave en underretning til kommunen om sit eget barn, hvori man beskriver sine bekymringer om hans/hendes trivsel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Kan man klage over en underretning?

Hvis du har fået en egentlig afgørelse fra kommunen om opstart af børnefaglig undersøgelse, kan du dog klage over afgørelsen. Det vil fremgå af afgørelsen, hvad de har begrundet opstarten med. Det kan være en god idé med en advokat på sidelinjen ved klage over kommunens afgørelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på socialretsadvokaterne.dk

Hvordan laver man en underretning på et barn?

Her kan du melde til kommunen, når du får kendskab til, at et barn eller en ung under 18 år udsættes for vanrøgt, nedværdigende behandling af forældre eller andre opdrageres. Et barn må ikke leve under forhold, der bringer dets sundhed eller trivsel i fare.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvornår skal man sende en underretning?

Vi har i Danmark underretningspligt, når børn eller unge under 18 år lever i en truende situation. Det betyder, at hvis du har kendskab til, at et barn udsættes for vanrøgt eller nedværdigende behandling eller lever under forhold, der bringer dets sundhed og udvikling i fare, har du pligt til at underrette kommunen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bornsvilkar.dk

Hvad skriver man i en underretning?

  1. Hvem skriver, og hvad er dit kendskab/relation til barnet/den unge og familien.
  2. Årsagen til din bekymring.
  3. Observationer og beskrivelse af barnet/den unge og forældrene.
  4. Hvordan har du forsøgt at hjælpe.
  5. Samarbejde med forældrene.
  6. Barnets fremmøde.
  7. Hvordan er forældrene orienteret om denne underretning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på holstebro.dk

Kan man få aktindsigt i en underretning?

Det er vedtaget i Lov om Social Service §153 stk. 3, og du skal selv anmode om at få yderligere oplysninger. Du kan altså få oplyst, om din underretning har givet anledning til handling, men du kan ikke få informationer om, hvad underretningen har ført til af konkrete foranstaltninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danner.dk

Hvordan ved man om man er blevet anmeldt?

Du modtager en kvittering for anmeldelsen i din e-Boks og på borger.dk. Hvis du er fritaget for digital post, får du kvitteringen med almindeligt brev. journalnummer på sagen. Det kan du altid henvise til, hvis du skal i kontakt med politiet om sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvornår har man ret til aktindsigt?

Alle har ret til at søge om aktindsigt uanset statsborgerskab, bopæl og som udgangspunkt også alder og mental tilstand. Der er heller ingen krav om, at du skal begrunde din anmodning om aktindsigt, og du behøver ikke selv at være involveret i sagen. Som part i sagen vil du dog ofte kunne få flere oplysninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvornår skal der afholdes børnesamtale?

Det er en forudsætning for en børnesamtale, at barnet har en vis alder og modenhed. Ofte skal barnet være omkring skolealder, dvs. 6-7 år, før barnet kan deltage i en børnesamtale.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad sker der hvis man ikke overholder sin underretningspligt?

Efter § 157 indsættes i kapitel 28: ŧ§ 157 a. Personer, der udøver offentlig tjeneste eller offentligt hverv, og som forsætligt eller groft uagtsomt undlader at overholde underretningspligten efter § 153, stk. 1, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvad er en paragraf 50?

Hvis en ung på grund af stofmisbrug har alvorlige adfærdsmæssige og sociale problemer kan kommunen iværksætte foranstaltninger samtidig med at den foretager en § 50 undersøgelse. Det er beskrevet i Bekendtgørelse om behandlingsgaranti for unge med stofmisbrug.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på socialnettet.dk