Det kommunale og regionale tilsyn varetages af Ankestyrelsen med Indenrigs- og Sundhedsministeriet som overordnet tilsynsmyndighed.
Hvilke myndigheder fører tilsyn med kommunerne?
Det er ikke længere Statsforvaltningen, men Ankestyrelsen, der fører tilsyn med, at kommuner og regioner overholder lovgivningen.
Hvordan fungere Ankestyrelsen?
Ankestyrelsen har ansvaret for at koordinere kommunernes praksis på social- og beskæftigelsesområdet. Det gør vi på flere måder: Ved konkret vejledning – principafgørelser, holde temamøder, give telefonisk rådgivning og tilbyde undervisning. Ved at undersøge praksis på udvalgte områder.
Kan jeg se min sag hos Ankestyrelsen?
Ankestyrelsen har imidlertid valgt at give aktindsigt i mere end det, loven siger, at vi skal. Det betyder, at vi som hovedregel giver aktindsigt i din sag, hvis du beder om det. Der kan dog være tilfælde, hvor vi afslår aktindsigt af hensyn til barnets tarv.
Hvem og hvordan kan man klage til Ankestyrelsen?
- Parterne i sagen kan klage. Parter i en sag er for eksempel den person eller det forsikringsselskab, som afgørelsen handler om.
- Ankestyrelsen er øverste administrative klageinstans. ...
- Det er gratis at klage til os.
- Vi sender dig et brev, når vi har modtaget din klage.
Politikadetterne kører arrestanter i retten og fører tilsyn med objekter
Hvornår får man svar fra Ankestyrelsen?
Ankestyrelsen har en sagsbehandlingstid på 6 til 8 måneder alt efter, hvilken sagstype der er tale om. Ankestyrelsen behandler cirka 13.000 arbejdsskadesager om året. Vores sagsbehandlingstid er omkring 8 måneder i de fleste af sagerne. Der er dog visse sager, vi forsøger at afslutte, inden der er gået 6 måneder.
Kan man klage direkte til Ankestyrelsen?
Du kan klage ved at sende et brev, en mail eller ringe til myndigheden, du vil klage over; for eksempel kommunen eller Udbetaling Danmark. Myndigheden skal nemlig have mulighed for at vurdere din sag igen, før den sender din klage videre til os. Det hedder også genvurdering. Du kan ikke klage direkte til Ankestyrelsen.
Hvor mange får medhold i Ankestyrelsen?
Andelen af afgørelser, hvor AES får medhold i Ankestyrelsen, ligger nemlig stabilt mellem 72 og 75 procent.
Hvordan foregår en sag i Ankestyrelsen?
Din sags forløb i Ankestyrelsen strækker sig fra, at vi modtager din klage, til at vi sender dig afgørelsen i din sag. Når Ankestyrelsen har modtaget din klage, bliver din sag oprettet i vores system. Derpå sender vi et brev til dig med en bekræftelse på, at vi har modtaget din klage.
Kan Ankestyrelsen ændre en afgørelse?
Vi kan ændre en afgørelse til din fordel, så du får flere penge. Vi kan også ændre den, så du får mindre, end du har fået tidligere. En ændring til skade for klager vil oftest kun ske, hvis vi erklærer den tidligere afgørelse for ulovlig.
Kan man kontakte Ankestyrelsen?
Sådan kontakter du Ankestyrelsen om din bekymring
Du kan kontakte os telefonisk på vores hovednummer 33 41 12 00 alle hverdage mellem kl. 9-15 og sige, at du ønsker at underrette om bekymring for et barn eller en ung under 18 år. Du kan også sende en mail på [email protected] eller [email protected].
Kan man anke en afgørelse fra Ankestyrelsen?
Kan du klage over vores afgørelse? Ankestyrelsen er den øverste administrative klageinstans på arbejdsskadeområdet. Du kan derfor ikke klage over vores afgørelser til andre. Du har imidlertid altid mulighed for at få din sag prøvet ved domstolene.
Kan man skrive til Ankestyrelsen?
Send os et brev eller en pakke med PostNord
Skriv til: Ankestyrelsen, 7998 Statsservice.
Hvem er under skærpet tilsyn?
En sundhedsperson kan sættes under skærpet tilsyn, hvis vi har en begrundet mistanke om, at personen vil kunne udgøre en forringet sikkerhed for patienter. Denne mistanke vil typisk basere sig på en afgørelse i en mindre alvorlig klagesag eller på en faglig indberetning.
Hvem fører tilsyn med domstolene?
Domstolsstyrelsen fører tilsyn med behandling af oplysninger, der foretages for domstolene, når disse handler uden for deres egenskab af domstol. Det betyder, at Domstolsstyrelsen fører tilsyn med retternes administrative arbejde, herunder behandlingssikkerheden.
Kan tilsynet ændre myndighedernes afgørelse?
Hvis en udtalelse ikke efterleves af kommunen/regionen, kan tilsynet gøre forskellige ting. Tilsynet kan sætte kommunens eller regionens beslutning ud af kraft, hvis den strider mod loven. I særlige tilfælde kan tilsynet sætte beslutningen ud af kraft, mens sagen bliver behandlet.
Kan kommuner få rådgivning hos Ankestyrelsen?
Når kommuner og regioner skal tage en beslutning, men er i tvivl om reglerne, kan de bede Ankestyrelsens tilsyn med kommuner og regioner om en udtalelse, inden de beslutter sig.
Hvorfor ringer Ankestyrelsen?
Vi kan fortælle dig, om vi har modtaget din sag fra kommunen eller en anden førsteinstans. Der kan gå nogle dage, fra vi har fået klagen, til den er registreret i vores system. Du kan få at vide, om vi har fået nye oplysninger, som du har sendt til din sag.
Hvornår klager man til Ankestyrelsen?
Hvis du er utilfreds med en beslutning, som din kommune har truffet, kan du i nogle tilfælde klage til Ankestyrelsen. Se forløbet fra Ankestyrelsen modtager din klage og til vi behandler og afslutter din sag. Du kan som part i en sag give fuldmagt til, at andre hjælper dig, mens vi behandler sagen i Ankestyrelsen.
Hvad betyder det når Ankestyrelsen hjemviser en afgørelse?
En hjemvisning betyder, at kommunens afgørelse er ugyldig. Når Ankestyrelsen hjemviser en sag, betyder det, at Ankestyrelsen ophæver kommunens oprindelige afgørelse, fordi afgørelsen lider af fejl eller mangler, der gør, at sagen skal behandles igen.
Hvor mange ansatte er der i Ankestyrelsen?
Ankestyrelsen er en stor arbejdsplads med mere ned 600 ansatte – hovedparten jurister - og forskellige muligheder for opgaver og karriere.
Hvad koster en klagesag?
Forbrugerklagenævnet kan træffe en afgørelse i din sag
Prisen for at indbringe en klage til Forbrugerklagenævnet er 400 kroner. De 400 kroner får du igen, hvis du får medhold i din klage.
Hvor lang tid tager en klage?
Hvis myndigheden fastholder afgørelsen, skal myndigheden sende din klage videre til klageinstansen. Klageinstansen vil herefter som udgangspunkt skulle afgøre din klagesag inden 20 arbejdsdage.
Hvordan anker man en afgørelse?
Hvis du ikke er enig i fogedrettens afgørelse, kan du som udgangspunkt kære afgørelsen til landsretten. Når du modtager fogedrettens afgørelse, vil du samtidig få vejledning om, hvordan du kærer afgørelsen. Du skal kære afgørelsen inden fire uger efter, at fogedretten har truffet afgørelse i sagen.
Hvornår er en afgørelse kommet frem?
For så vidt angår fysisk post kan myndigheden som udgangspunkt lægge til grund, at en afgørelse, der sendes med standardbrev med PostNord, er kommet frem til borgeren seks omdelingsdage efter, at afgørelsen er dateret og overgivet til postbesørgelse. Omdelingsdage er de dage, PostNord omdeler post.