Mette Thiesen blev valgt første gang valgt ind i Folketinget for Nye Borgerlige i 2019. Mette Thiesen var Folketingets første løsgænger. Hun forlod partiet i november 2022, da Thiesens kæreste gentagne gange havde opført sig truende over for en medarbejder fra Nye Borgerlige.
Hvem forlod Nye Borgerlige?
Ved folketingsvalget 2022 opnåede partiet 3,7% af stemmerne, svarende til seks mandater. Men seks dage efter folketingsvalgets afholdelse meldte forhenværende folketingsmedlem Mette Thiesen for Nye Borgerlige sig ud af partiet og blev løsgænger efter interne stridigheder.
Hvad står Pernille Vermund for?
Hun er medstifter af og formand for partiet Nye Borgerlige og har siddet i Folketinget for dette parti siden folketingsvalget 2019, valgt i Sydjyllands Storkreds.
Hvor meget får Pernille Vermund i løn?
Nye Borgerliges Pernille Vermund: 5.531 kr.
Med de nuværende satser udløser det en pension på 5.531 kroner om måneden, og den bliver givet som en livslang ydelse. I alt: Da hun ikke har været minister, udgør pensionen fra Folketinget hele hendes politikerpension på i alt 5.531 kroner om måneden i livslang pension.
Hvad er moderaternas ideologi?
Politik. Partiet er et midterparti med socialliberalisme som primær ideologi. Partiet vil gøre op med en opdeling i 'rød og blå blok' og har som formål at støtte en regering, der består af partier fra begge blokke.
Are YouTubers Bourgeois? Well...
Hvem er formand for alternativet?
Trine Aslaug Hansen har siden august 2021 været forperson for partiets hovedbestyrelse. Alternativet opfatter sig ikke blot som et parti, men også som en politisk bevægelse og en kulturel stemme.
Hvor ligger venstre på skalaen?
Det danske politiske spektrum
På den værdipolitiske akse var partiernes vælgere ifølge undersøgelsen placeret fra venstre mod højre i denne rækkefølge: Alternativet, Radikale Venstre, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Venstre og Dansk Folkeparti.
Hvorfor hedder det de borgerlige?
Forskellen mellem ordets to grundbetydninger afspejles på fransk og engelsk i ordene citoyen (engelsk: citizen) om en samfundsborger over for ordet bourgeois om et medlem af borgerskabet forstået som en særlig social gruppe. På dansk gengives begge ord altså ved borger, og afledninger heraf ved borgerlig.
Hvad er Danmarks Demokraterne mærkesager?
Ideologisk set trækker partiet på socialliberalismen og konservatismen. De kombinerer en socialliberal økonomisk politik med en nationalkonservativ værdipolitik. Partiet har ikke fremlagt et detaljeret politisk program, men placerer sig i blå blok. Den afgørende politiske mærkesag for partiet er udlændingepolitikken.
Hvem er de røde partier?
Rød blok: Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og Veganerpartiet. Blå blok: De Konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Venstre, Kristendemokraterne.
Hvem har stiftet venstre?
I 1953 stiftede Venstres tidligere formand og statsminister Knud Kristensen partiet De Uafhængige i protest mod grundlovsrevisionen 1953 og både Venstres og de Konservatives kompromissøgende politik.
Er Dansk Folkeparti højre eller venstre?
Dansk Folkeparti (DF) er et dansk politisk parti, der blev stiftet i 1995 af fire udbrydere fra Fremskridtspartiet. Partiets ideologi betegnes som nationalkonservativ, socialkonservativ og højrepopulistisk.
Hvad står de frie grønne for?
Partiet slår sig op på en kamp for en grøn klima- og miljøpolitik, men i lige så høj grad for antiracisme og en global orienteret værdipolitik. Ydermere bedyrer partiet, at man ikke vil gå på kompromis i forhold til klimakampen, og man vil ved valg desuden pege på en venstreorienteret statsminister.
Hvem er formand for de radikale?
er et socialliberalt dansk politisk parti, der ofte har haft en nøglerolle i Folketinget. Partiets politiske leder har siden november 2022 været Martin Lidegaard, efter at den tidligere politiske leder Sofie Carsten Nielsen gik af efter folketingsvalget 2022.
Hvem er formand for liberale?
Alex Dominique Kristensen Vanopslagh (født 17. oktober 1991 i Épernay, Frankrig) er en dansk politiker, medlem af Folketinget og politisk leder for Liberal Alliance. Han er tidligere landsformand for Liberal Alliances Ungdom.
Hvem er smidt ud af Moderaterne?
Tidligere har Jon Stephensen meldt sig ud af Moderaterne for at fortsætte som løsgænger. Også han havde ifølge partiet fået besked om, at han ikke kunne fortsætte som medlem af Moderaterne. Jon Stephensen gik på orlov i april efter en sag, hvor han havde sendt en række beskeder til en kvindelig partifælle på 19 år.
Hvilken ideologi følger konservative?
Konservatismen baserer sig på en evolutionær udvikling af samfundet i modsætning til en revolutionær udvikling. Gennem den evolutionære udvikling overlever de gode elementer af et samfund, mens de dårlige sorteres fra. Konservative lægger vægt på institutioner som kirken, ægteskabet og familien.
Hvor mange børn har Claus Bretton-Meyer?
Om Pernille Vermund
Uddannet arkitekt 2001 og havde i en årrække eget firma sammen med sin daværende mand, der også er arkitekt. Hun er 47 år og forlovet med Claus Bretton-Meyer, 57. Har sønnerne Viggo, 19, Bjørn, 17, og Storm på 12 år fra et tidligere forhold.
Hvor lang tid har Pernille Vermund været i folketinget?
Medlemsperiode Folketingsmedlem for Nye Borgerlige i Sydjyllands Storkreds fra 5. juni 2019. Kandidat for Nye Borgerlige i alle opstillingskredse i Sydjyllands Storkreds fra 2018. Parlamentarisk karriere Politisk ordfører fra 2023.
Hvilket dansk parti blev stiftet først?
De første egentlige partier i Danmark var Det forenede Venstre (stiftet 1870 af venstreorienterede grupperinger med rødder i Bondevennernes Selskab), Højre (stiftet 1881 af Nationale Godsejere, De Nationalliberale og Mellempartiet) og Socialdemokratiet (stiftet i i 1878 som Socialdemokratisk Forbund).
Hvilke partier går ind for socialisme?
- Arbejderpartiet Kommunisterne (APK)
- Danmarks Kommunistiske Parti (DKP)
- Enhedslisten - de rød-grønne (EL)
- Internationale Socialister (IS)
- Internationalt Forum (IF)
- Kommunistisk Parti (KP)
- Kommunistisk Parti i Danmark (KPiD)
- Socialistisk Arbejderparti (SAP)