Hvem har ret til gratis behandling i Danmark?

Alle borgere, der bor i Danmark, har ret til tilskud til behandling hos alment praktiserende læger og speciallæger.
  • hvis du er gruppe 1-sikret har du ret til gratis behandling.
  • hvis du er gruppe 2-sikret, har du ret til samme tilskud, som en gruppe 1-sikret patient får til en tilsvarende behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Er alle sundhedsydelser i Danmark gratis?

Alle borgere med bopæl i Danmark har ret til gratis behandling hos egen læge og speciallæger. Du kan også få tilskud til medicin, tandlægehjælp, tandpleje, fysioterapi, fodterapi, kiropraktorhjælp og psykologhjælp.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvem har ret til dansk sygesikring?

Enhver person, der har bopæl i Danmark (dvs. er tilmeldt folkeregistret), har ret til alle offentlige sundhedsydelser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad er forskellen på sikringsgruppe 1 og 2 på sundhedskortet?

Du får samme tilskud fra regionen, som en gruppe 1-sikret borger får til en tilsvarende behandling. Vær opmærksom på, at du som gruppe 2-sikret kan få behandling på samme vilkår og med de samme begrænsninger som gruppe 1-sikret. Det betyder, at du kan få det samme antal behandlinger, som hvis du var i sikringsgruppe 1.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvad er gruppe 2 patienter?

Gruppe 2-sikrede er ikke tilknyttet en praktiserende læge eller klinik, men har frit valg og kan henvende sig hos enhver praktiserende læge. Praktiserende læger har ikke pligt til at yde behandling til gruppe 2-sikrede, men kan acceptere konsultation ved henvendelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Danmarks hemmelighed bag sundhedspleje i verdensklasse: The Inside Story



Hvad dækker Danmark gruppe 5?

Med Gruppe 5 sikrer du dig tilskud til de regelmæssige udgifter til medicin, tandlæge, vaccination, briller og kontaktlinser. Skulle du få behov for behandling hos fysioterapeut, kiropraktor, akupunktør, zoneterapeut eller psykolog, giver Gruppe 5 også tilskud til det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sygeforsikring.dk

Hvad koster det at gå til læge i gruppe 2?

Sygesikring gruppe 2

Der er typisk egenbetaling på ca 300 kr, også hos en alment praktiserende læge (speciallæge i almen medicin) eller ved lægevagten. Du er ikke tilmeldt en bestemt praktiserende læge. Spørg gerne din praktiserende læge, hvad det betyder for dig. Sygehusene er ikke omfattet af sygesikring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stineranding.dk

Hvad er fordelen ved sygesikringsgruppe 2?

Hvis du er i gruppe 2, kan du frit søge behandling hos læge, speciallæge, tandlæge, tandplejer og kiropraktor. Hvis du skal til fysioterapeut, fodterapeut eller psykolog, skal du stadig have en lægehenvisning. Psykologen skal have en aftale med regionen, for at du kan få tilskud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvad koster sikringsgruppe 2?

Som medlem af sygesikringsgruppe 2 skal man regne med at skulle betale ca. 300 kr., hvis man skal til egen/praktiserende læge/vagtlæge. Er man i sygesikringsgruppe 2 er det fortsat helt gratis på hospitaler, hospitalsambulatorier og skadestuer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieudvikling.dk

Hvad koster gruppe 1?

Pris pr. voksent medlem: 1.072 kr./kvartal, 4.288 kr./år Med Gruppe 1 får du, foruden alle de til- skud som Gruppe 5 giver, bl. a. også tilskud til fodbehandling, udvidet tandbehandling samt fuld dækning af den andel af udgif- terne til tilskudsberettiget medicin, hvor der gives offentligt tilskud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sygeforsikring.dk

Er sygesikring gratis?

Det er gratis at få et nyt sundhedskort (sygesikringskort), hvis: Sundhedskortet er slidt og mere end fire år gammelt. Du skal have nyt sundhedskort, fordi du flytter. Når der sker ændringer i dine sundhedskort-oplysninger, fx hvis din læge stopper sin praksis.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Er det blå sygesikring gratis?

Det blå EU-sygesikringskort er et kort, der viser, at du har ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser i. Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Kortet er gratis og er gyldigt i op til fem år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Er Hospital gratis for turister?

EU-landene samt Island, Norge og Liechtenstein) eller Schweiz. Husk at vise dit blå EU-sygesikringskort. Turister uden for EU/EØS-landene og Schweiz, som ikke er dækket af hverken det gule eller det blå sygesikringskort, skal selv betale for konsultationer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cgmwp03.dk

Hvornår kan man få et sundhedskort gratis?

Her kan du bestille et nyt sundhedskort (sygesikringsbevis). Kortet er gratis, hvis dit nuværende kort er itu og mere end 4 år gammelt. Hvis du mister dit sundhedskort, skal du betale for et nyt kort.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvornår blev det gratis at gå til læge?

Sygesikring er en offentlig ordning, som sikrer borgerne adgang til helt eller delvis gratis behandling i tilfælde af sygdom. I Danmark stammer den gældende ordning fra 1971 med senere ændringer og omfatter bl. a. lægehjælp, lægemidler, tandlægehjælp, psykologhjælp, kiropraktorbehandling, fodterapi, fysioterapi.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Er speciallæge gratis?

De fleste bliver henvist til gratis speciallægebehandling af den praktiserende læge (behandling hos øjenlæger og øre-, næse- halslæger kræver dog ikke henvisning). Indgangen til brug af praktiserende speciallæger afhænger af, hvilken sygesikringsgruppe man tilhører.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sum.dk

Hvad er sygesikring gruppe 1?

Sikringsgruppe 1:

Regionen betaler alle udgifter til behandling hos læge eller speciallæge. Men vær opmærksom på, at nogle læger/speciallæger også tilbyder privat behandling, som ikke vil blive dækket af sygesikringen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Er jeg sikringsgruppe 1 eller 2?

På dit gule sundhedskort kan du se, om du er i sygesikringsgruppe 1 eller sygesikringsgruppe 2. De fleste danskere er i sygesikringsgruppe 1. Når du bestiller tid til gynækolog hos os, ser vi på, om du har en henvisning fra din egen praktiserende læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gynaekolog-vittrup.dk

Hvor mange penge koster det at skifte læge?

Det er gratis at vælge ny læge, hvis du gør det i forbindelse med din flytning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Er det gratis at gå til ørelæge?

Du skal ikke have en henvisning til øre-, næse- og halslæger. Du kan derfor frit henvende dig direkte til en øre,-næse og halslæge. Hvad koster det? Det er gratis at gå til øre,- næse og halslæger der har en aftale med regionerne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvornår er man i sygesikringsgruppe 2?

De fleste borgere er i sygesikringsgruppe 1, hvor man er tilmeldt en bestemt praktiserende læge eller lægepraksis. I sygesikringsgruppe 2 er du ikke tilmeldt en bestemt praktiserende læge, og du skal ofte betale et beløb for lægens behandling. Du kan se på dit sundhedskort, hvilken sikringsgruppe du er i.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gentofte.dk

Hvorfor skifte til sygesikringsgruppe 2?

På borger.dk kan alle melde sig ind i sygesikringsgruppe 2. Fordelen er, at du ikke skal have en henvisning til for eksempel speciallæger, kiropraktor og tandlæger. Ulempen er så, at du ikke har en fast praktiserende læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvor meget tjener en læge på en måned?

Lønnen for en praktiserende læge med egen praksis i Danmark varierer meget afhængigt af hvor mange patienter lægen har ansvar for, samt hvilke ydelser der tilbydes af lægen. Men en alment praktiserende læge med speciale i almen medicin tjener mellem 53.582 kr. pr. måned og 61.709 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bemlo.dk

Hvor meget tjener en læge pr patient?

Til sammenligning har en gennemsnitlig praktiserende læge i Danmark 1637 patienter tilknyttet. En praktiserende læge får et fast årligt honorar på 477,84 kroner per patient. Derudover modtager lægen betaling for hver ydelse, patienten modtager.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk