Du kan få kørselsfradrag for din transport, hvis du har over 12 km til arbejde (samlet over 24 km til og fra arbejde). Det gælder ved alle typer lønnet arbejde, du betaler am-bidrag af, fx også studiejob, lønnet praktik og løntilskud. Du får fradrag for de dage, du reelt kører til og fra arbejde.
Hvem kan få kørselsgodtgørelse?
Du kan få kørselsgodtgørelse, hvis du har erhvervsmæssig kørsel i forbindelse med driften af din virksomhed. Men der er flere ting, som kan betegnes som erhvervsmæssig kørsel. Du kan få kørselsgodtgørelse, når du kører mellem hjem og arbejdsplads. Dog højst i 60 dage (60-dages reglen) inden for 12 måneder.
Hvornår har man ret til kørselsgodtgørelse?
Du kan få kørselsfradrag for transport til arbejde, hvis du har mere end 12 km til arbejde (samlet over 24 km til og fra arbejde). Du får fradrag for de dage, du reelt kører til og fra arbejde (altså ikke hjemmearbejdsdage, kursusdage, ferie, sygedage mv.).
Hvornår kan man få skattefri kørselsgodtgørelse?
En medarbejder kan få skattefri kørselsgodtgørelse af sin arbejdsgiver for 60 dages kørsel mellem sit hjem og en arbejdsplads inden for en forudgående periode på 12 måneder. Medarbejderen kan desuden under visse betingelser få skattefri kørselsgodtgørelse for mere end 60 dage, hvis han eller hun arbejder flere steder.
Kan man få kørselsgodtgørelse uden at få løn?
Hvis ikke du får løn endnu, kan du desværre ikke få udbetalt kørselsgodtgørelse. Din kørselsgodtgørelse skal være opgjort efter de faktiske kilometer, du har kørt. Hvis du får udbetalt et fast beløb uafhængigt af, hvor meget du reelt kører, så bliver beløbet skattepligtigt. Du skal huske at føre kørebog.
Guide til Kørselsfradrag (Befordringsfradrag) - Sådan udfylder du på Skat.dk
Er arbejdsgiver forpligtet til at betale kørselsgodtgørelse?
Selv om befordringsgodtgørelsen er skattefri for medarbejderen, skal du som arbejdsgiver ikke desto mindre indberette beløbet til SKAT. Det er lovpligtigt. Arbejdsgiver har også pligt til at registrere den kørsel, der udbetales befordringsgodtgørelse for. Det kan ske med køresedler eller en såkaldt kørebog.
Hvad er reglerne for kørepenge?
En medarbejder kan kun få skattefri kørselsgodtgørelse for at køre i egen bil mellem hjem og arbejdspladsen, hvis betingelserne i 60-dages-reglen er opfyldt. Kørsel mellem hjem med egen arbejdsplads og virksomheden bliver altså ikke regnet som kørsel mellem to arbejdspladser. Læs mere om 60-dages-reglen.
Kan jeg søge kørselsgodtgørelse?
Du søger om at blive godkendt til kilometerpenge i selvbetjeningen, hvor du oplyser, hvilket kriterie du søger efter (Strækning, Ventetid, Rejsetid eller §114). Du skal uploade dokumentation for, at du opfylder det kriterie, du søger efter. Du kan tidligst søge 1 måned før.
Hvordan opgøres kørselsgodtgørelse?
Din arbejdsgiver benytter SKATs standardsats på 3,73 kr pr. km op til 20.000 km, og 2,19 kr pr. km for yderligere kørsel.
Hvor meget får man udbetalt i kilometerpenge?
årligt: 1,90 kroner pr. km. Virksomheden skal føre kontrol med antallet af kørte kilometer for at kunne betale kilometerpenge til medarbejderen.
Hvad er forskellen på kørselsgodtgørelse og kørselsfradrag?
Kørselsgodtgørelse er noget, du giver til din medarbejder, som du kan trække fra i dit regnskab. Kørselsfradraget er derimod et fradrag, din medarbejder kan opnå ved at opgive kørslen på årsopgørelsen, hvis der er mere end 24 km til og fra arbejde.
Hvem betaler skattefri kørselsgodtgørelse?
Arbejdsgivere kan udbetale skattefri kørselsgodtgørelse til medarbejdere, der kører erhvervsmæssigt i egen bil. Ved egen bil forstås en bil, der er indregistreret i ejerens navn, men egen bil omfatter dog også en bil, der ejes af ægtefælle eller samlever, når de har fælles økonomi.
Hvad er forskellen på befordringsgodtgørelse og befordringsfradrag?
Befordringsfradraget eller kørselsfradraget må ikke forveksles med befordringsgodtgørelse eller kørselsgodtgørelse, som er en godtgørelse (eller erstatning, kan man sige), man som arbejdstager får direkte fra en arbejdsgiver, når man bruger sin egen bil i forbindelse med kørsel i arbejdstiden.
Hvad er satserne for skattefri kørselsgodtgørelse i 2024?
0,62 kr. En lønmodtager, der årligt kører 15.000 km arbejdsmæssigt i sin egen bil, kan i 2024 få udbetalt 56.850 kr. i skattefri kørselsgodtgørelse.
Hvor kan jeg søge om kørselsgodtgørelse til sygehus?
Du kan ansøge for din aftale, hvis den var efter den 1/1-2021. Var den før, skal du ansøge på hospitalsafdelingen, som du plejer. Du starter ved at benytte knappen ”Ansøg om befordringstilskud” herunder. Vi beder dig have dit nem-id og din indkaldelse fra hospitalet klart.
Hvor skal man søge om kørselsgodtgørelse?
Velkommen til Region Syddanmarks digitale kørselskontor
Her på siden kan du ansøge om befordringstilskud i forbindelse med din aftale på et af region Syddanmarks sygehuse. Du kan søge på denne løsning, hvis din aftale er efter 1. juni 2022. Var det før, skal du kontakte den behandlende afdeling, som du plejer.
Hvor meget får man i befordringsgodtgørelse?
Her er satserne for kørselsfradrag i 2024
I 2024 er satsen for kørselsfradraget på 2,23 kroner pr. km for de første 25-120 km, mens satsen for kørsel over 120 km er 1,12 kroner pr. km (2,23 kr. i yderkommuner).
Kan man få kørselsfradrag som enkeltmandsvirksomhed?
Skal jeg føre en kørebog for at få kørselsgodtgørelse og skattefradrag i min enkeltmandsvirksomhed, selvom jeg også bruger bilen til private formål? Ja, det er et krav at føre en kørebog for at kunne modtage kørselsgodtgørelse og skattefradrag i en enkeltmandsvirksomhed.
Hvordan får man kørselsgodtgørelse til sygehus?
Hvornår kan jeg søge kørselsgodtgørelse? Du kan først søge dagen efter dit besøg på sygehuset. Afdelingen, du har været på, skal have tid til at registrere dit besøg. Når det er sket, kan du søge kørselsgodtgørelse i ansøgningsportalen fra din mobiltelefon, tablet eller computer.
Kan man både få kørselsgodtgørelse og befordringsfradrag?
Men hvis du kun modtager delvis skattefri kørselsgodtgørelse udelukkes der kun fradrag, for den befordring, der har dannet grundlag for den godtgørelse du har modtaget. Man kan IKKE få fradrag for en tur hvis arbejdsgiver betaler kørselsgodtgørelse for turen. Heller ikke hvis arbejdsgiver betaler mindre end maks.
Kan man få befordringsfradrag ved samkørsel?
Ved evt. samkørsel i bil er det alene personen, der har afholdt udgiften, der er berettiget til det ekstra fradrag. Ud over det almindelige befordringsfradrag kan personer få fradrag for dokumenterede udgifter til benyttelse af færgetransport, der indgår i den normale transportvej mellem hjem og arbejde.
Hvilke kommuner får ekstra kørselsfradrag?
og 4. pkt. De omfattede 25 yderkommuner er Bornholm, Brønderslev, Frederikshavn, Faaborg-Midtfyn, Guldborgsund, Hjørring, Jammerbugt, Langeland, Lolland, Læsø, Morsø, Norddjurs, Odsherred, Samsø, Skive, Slagelse, Struer, Svendborg, Sønderborg, Thisted, Tønder, Vesthimmerland, Vordingborg, Ærø og Aabenraa.
Er kørselsgodtgørelse skattefrit?
Følgende former for transport betragtes som erhvervsmæssig og berettiger derfor til skattefri kørselsgodtgørelse: Befordring mellem arbejdspladser. Befordring inden for samme arbejdsplads. Befordring mellem sædvanlig bopæl og arbejdsplads i indtil 60 arbejdsdage inden for de forudgående 12 måneder.
Kan man få kørsel til egen læge?
Du kan få dækket kørselsudgifter til kørsel til din egen læge/den speciallæge, der har konsultation nærmest dit hjem. Desuden vagtlægen uden for lægens normale åbningstid og privatpraktiserende speciallæger, herunder Speciallægernes Hus og privat praktiserende psykiater. Udgiften skal overstige 48 kr. tur/retur (2024).