I Danmark er vinterferien en ugelang skoleferie, som typisk ligger i uge 7 eller 8. Placeringen af vinterferien afgøres af den enkelte kommune, og de fleste har lagt den i uge 7, bortset fra kommunerne i Nordjylland, på Østsjælland og Vestegnen, hvor ferien traditionelt har ligget i uge 8.
Hvilke kommuner har ferie i uge 8 2023?
- Albertslund.
- Glostrup.
- Høje-Taastrup.
- Ishøj.
- Rødovre.
- Vallensbæk.
Hvor mange kommuner har ferie i uge 8?
Vinterferien ligger ikke ens hos alle danskere.
Uge 8-kommunerne fordeler sig på på otte nordjyske kommuner og 12 sjællandske, hvoraf seks er hovedstadskommuner og seks ligger i en bræmme udenfor. De nordjyske kommuner er Vesthimmerland, Rebild, Aalborg, Jammerbugt, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn, Læsø.
Hvorfor er der vinterferie i uge 7 og 8?
- Det blev indført for mange år siden, fordi nogle forældre og personale havde børn i andre kommuner - hvor vinterferien lå fast i uge 7 - så man i hvert fald hvert andet år kunne have ferie med sine børn, fortæller hun.
Hvilken ferie er i uge 7?
Skolernes vinterferie afholdes i det meste af Danmark i februar – Nærmere bestemt i uge 7 ( i nogle dele af landet er det dog uge 8).
Vinterferie i Bortelid i uge 8 - 2014
Er der 7 ugers sommerferie i 2023?
Det betyder, at der i skoleåret 2022/2023 er syv ugers sommerferie, – i stedet for de normale seks uger. De syv uger udløses, da den sidste lørdag i juni måned er den 24. juni, og det er her skolesommerferien begynder.
Hvem har 6 ugers ferie?
ferieuge for ansatte i kommuner eller regioner efter den nye ferielov. Ferieloven giver dig ret til 5 ugers ferie. Som offentligt ansat optjener du også ret til en 6. ferieuge, hvis du er ansat i en kommune, region eller i staten, eller hvis du er ansat som elev i det offentlige.
Hvilke lande har ferie i uge 8?
De mest populære rejsemål i uge 8 er De Kanariske Øer, Costa del Sol, Tyrkiet, Egypten og Thailand.
Hvem holder ferie i uge 7?
- Uge 7: Göteborg, Kungsbacka, Västra Götaland, Jönköpings län, Ydre.
- Uge 8: Uppsala län, Skåne län, Södermanlands län (undt. ...
- Uge 9: Stockholms län, Dalarnas län, Gästrikland, sydlige Hälsingland, Västmanlands län, Värmlands län, Gnesta, Älvkarleby.
Hvornår er der vinterferie i 2023?
Vinterferie: Uge 8 (18. februar 2023 - 26. februar 2023).
Hvornår begyndte skolerne at holde vinterferie?
Vinterferie. De første skoler i Danmark indførte en uges vinterferie i 1970'erne, men først i starten af 1990'erne blev vinterferien et landsdækkende fænomen. Den indførtes af hensyn til de forældre, der gerne ville have deres børn med på skiferie og derfor tog dem ud af skolen.
Hvorfor holder vi vinterferie?
I 1970'erne begyndte flere og flere danskere at tage på skiferie. Det betød, at forældrene tog børnene ud af skolen i forskellige uger om vinteren. Kommunerne indførte derfor vinterferien for at begrænse fraværet til én uge, siger Keld Grinder-Hansen. I dag holder skolerne vinterferie i enten uge 7 eller 8.
Hvornår har nordmænd vinterferie?
De fleste nordmænd har vinterferie i uge 8, men nogle dele af landet holder det først i uge 9 eller 10. Afhængigt af fylke. Sverige: Her kalder de vinterferien for ”sportlov”, og den ligger et sted mellem uge 7 og 10, alt efter hvor i landet man bor.
Hvilke uger er skolernes sommerferie 2023?
Sommerferie: Lørdag den 24. juni 2023 til og med onsdag den 9. august 2023. Skolens Mini-SFO, SFO og SFO-klub har åbent i sommerferien.
Hvor mange skoledage er der til sommerferien 2023?
Da et skoleår indeholder 200 skoledage, og da eleverne i skoleåret 2023-2024 får 'sent' sommerferie, betyder det, at første skoledag i august 2023 er uge 33. Med andre ord betyder det, at eleverne denne sommerferie får 7 ugers ferie.
Hvilke ferier har vi i Danmark?
- Vinterferie (typisk i uge 7 eller 8)
- Påskeferie.
- Storebededagsferie.
- Kristihimmelfartsferie.
- Pinseferie.
- Sommerferie (industriferie, typisk uge 29, 30 og 31)
- Efterårsferie (typisk uge 42)
- Juleferie (fra et par dage før jul til efter nytår)
Hvilken uge holder flest ferie?
Uge 29 og 30 er de mest populære ferieuger. I disse to uger i slutningen af juli gik 4 ud af 10 beskæftigede på ferie sidste år.
Hvornår fik vi 4 ugers ferie?
verdenskrig. I Danmark er det kun 27 år siden, at ferien endnu kun var på 3 uger. Men ifbm. overenskomstforhandlingerne i 74 og 81 lykkedes det at udvide den til 4 og 5 uger.
Hvor mange ugers ferie er normalt?
Ifølge ferieloven har alle ret til 5 ugers ferie i ferieåret, uanset om man har optjent ret til betaling under ferie, og uanset om man er ansat på fuld tid, på deltid, er timelønnet eller elev. Derudover kan du have ret til 6. ferieuge eller feriefridage, afhængigt af hvilken overenskomst, du er ansat på.
Hvilke lande er billige at holde ferie i?
DEN BILLIGSTE OG DYRESTE DESTINATION
For at få mest muligt ferie for pengene, skal du tage til Indien. Andre billige destinationer er Sri Lanka, Filippinerne og Malaysia. Hvis du leder efter en destination tættere på Europa, vil du få mest for pengene i Nordmakedonien og Albanien.
Hvor meget ferie har de i Norge?
Du får fem ugers ferie om året i Norge, og disse uger er "hellige" for nordmændene! Norge har også lav arbejdsløshed sammenlignet med andre lande, og for mange organisationer, er en af deres store mål at skabe endnu flere arbejdspladser.
Hvornår holder svenskere sommerferie?
Skolesommerferien varierer fra kommune til kommune, og der er som regel også lidt forskel på ferieperioden i folkeskolen i forhold til gymnasiet. I mange kommuner begynder skolesommerferien i år fredag den 10. juni og slutter søndag 14. august.
Hvem har 5 feriefridage?
Overenskomstdækkede medarbejdere har ret til et antal feriefridage. I langt de fleste overenskomsterner der tale om 5 feriefridage pr. ferieår. Medarbejderne skal normalt have opnået en vis anciennitet for at have ret til feriefridage.
Kan man miste sin 6 ferieuge?
Når du er privatansat og har feriefridage/den 6. ferieuge til gode, kommer det an på vilkårene i din ansættelse, om dagene bortfalder, eller om du har ret til at få dem udbetalt.
Hvornår får man en ny 6 ferieuge?
Den 6. ferieuge optjener og afvikler du forskudt således at optjeningen sker i ét kalenderår, medens afviklingen sker i perioden 1. maj til 30. april i de følgende to kalenderår.