Hvem kan møde i retten?

Alle kan blive indkaldt som vidne, og hvis du bliver indkaldt, har du pligt til at møde op. Det gælder både i civile sager, straffesager samt ved retsmøder i byretternes afdelinger for fogedret, skifteret eller andre afdelinger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Kan man gå i retten uden advokat?

Rettens vejledningspligt betyder, at der normalt ikke er behov for advokatbistand. Retten vil vejlede begge parter på et niveau, der gør, at parterne i de fleste tilfælde kan føre hele sagen selv. Alligevel sker det, at den ene part vælger at lade sig repræsentere af en advokat.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvem kan møde i Sø og Handelsretten?

Enhver advokat har møderet for byret, for Sø- og Handelsretten i sager omfattet af § 15, stk. 2, nr. 3, og for Den Særlige Klageret. En advokat har møderet for landsret og i alle sager for Sø- og Handelsretten, når advokaten har bestået en prøve i procedure.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på elov.dk

Hvordan bliver man indkaldt til retten?

Dommeren starter med at spørge dig om dit navn for at sikre sig din identitet. Dommeren fortæller dig, hvem der er anklager, og hvem der er forsvarer. Derefter får du at vide, at du har pligt til at afgive forklaring, og at du skal tale sandt og kun fortælle, hvad du selv kan huske.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan en jurist møde i retten?

Retten kan pålægge en part at møde ved advokat. I ankesager for Højesteret kan der alene ske repræsentation ved advokat, hvis denne har møderet for Højesteret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad du kan forvente, når du skal i retten



Hvad er forskellen på jurist og advokater?

Hvis du har brug for en repræsentant i retten, skal du have fat i en advokat. Det er faktisk den eneste grundlæggende forskel på en advokat og en jurist. En jurist kan rådgive og vejlede på niveau med en advokat, men kan ikke repræsentere klienter i retten. Jurister har ikke møderet i en retssal.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Hvem kan møde i fogedretten?

Du kan komme i kontakt med fogedretten, hvis nogen vil gennemtvinge et krav over for dig. Fogedretten er ikke en selvstændig ret, men en del af din byret. Den mest almindelige fogedsag er et møde i fogedretten, hvor en person er indkaldt, fordi han/hun skylder penge væk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor lang tid går der før en sag kommer for retten?

Almindelige civile sager, herunder boligretssager, berammes normalt inden for 8-12 måneder. Småsager berammes inden for 3-4 måneder. Retsmæglinger kan normalt berammes inden for 2-3 måneder. I de familieretlige tvangsfuldbyrdelsessager er berammelsestiden for første møde 1-2 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor meget får man for at vidne i retten?

Vidnegodtgørelsen er i dag på 80 kr. Godtgørelsen bliver beregnet efter, hvor mange timer, du bruger. De 80 kr. dækker op til 4 timer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man være anonym vidne i retten?

Kan jeg vidne anonymt? Det er normalt ikke muligt at være anonym, når man skal vidne i retten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor kan man finde afsagte domme?

Danmarks Domstole har åbnet Domsdatabasen, hvor du kan søge og finde domme afsagt ved domstolene.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor mange advokater har møderet for landsret?

Fakta. I dag har 3.200 advokater møderet for landsretten. 1.700 advokater har møderet for Højesteret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advokatsamfundet.dk

Er domme offentlige?

Enhver kan som udgangspunkt få aktindsigt i domme og kendelser. Her kan du læse om hovedreglerne for aktindsigt, og om hvordan du konkret søger om aktindsigt. Aktindsigt betyder bl. a., at man i både straffesager og civile sager har mulighed for at gennemse en doms konklusion, hvis man anmoder om det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvis man taber en retssag og ikke kan betale?

Taber du retssagen, betaler statskassen også sagsomkostningerne til modparten. Du skal som udgangspunkt sende din ansøgning om fri proces til Civilstyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad hvis man ikke har råd til en advokat?

Du kan som udgangspunkt få retshjælp, hvis du har større eller mindre juridiske spørgsmål eller udfordringer. Retshjælpen kan benyttes, hvis du enten ikke har råd til at betale en traditionel advokat, eller hvis du blot har en mindre og mere konkret forespørgsel, hvor det ikke giver mening at hyre en advokat.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Hvem er fritaget for at vidne?

For præster i folkekirken og andre trossamfund, læger, forsvarere, retsmæglere og advokater samt offentligt ansatte, medlemmer af Folketinget og journalister gælder der nemlig en række særlige regler, der betyder, at man i visse tilfælde kan fritages for at afgive forklaring for retten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dommeridag.dk

Kan man blive straffet for at lyve i retten?

§ 164. Den, der afgiver urigtige oplysninger til offentlig myndighed med forsæt til, at en uskyldig derved bliver sigtet, dømt eller undergivet strafferetlig retsfølge for et strafbart forhold, straffes med fængsel indtil 6 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på themis.dk

Hvad koster det at tabe en retssag?

Hvis du taber sagen efter gennemført procedure, må du regne med at blive dømt til at betale 5.000- 7.000 kr. i sagsomkostninger til modparten. Hertil skal lægges omkostningerne til din egen advokat, som sandsynligvis skal have 6.500-8.500 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk

Kan man melde sig syg til retten?

Du skal hurtigst muligt give besked til den, som har indkaldt dig til retsmødet, eller til retten, hvis du bliver syg. Hvis du ikke kommer til retsmødet, og du ikke har givet besked, kan du bl. a. blive idømt en bøde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvor mange timer tager en retssag?

En retssag i 1. instans varer typisk mellem 8 og 18 måneder afhængig af, hvor kompliceret sagen er, hvor mange vidner og parter der skal høres, parternes indstilling til at fremme sagen og rettens øvrige sagsmængde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ret-raad.dk

Kan man køre sin egen retssag?

Kan man selv føre sin sag? Hvis du er involveret i en retssag, er det ofte en fordel at være repræsenteret af en advokat, men det er ikke noget krav. Du eller en af dine nærmeste pårørende kan godt føre din sag ved domstolene, men ellers er det kun advokater, der kan føre sager for andre ved domstolene.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advokat-schack.dk

Hvad har man på i retten?

Mørke farver og gerne med et professionelt look er vejen frem. For mænd betyder det at et sort, gråt eller mørkeblåt jakkesæt, vil være den bedste løsning. For kvinder er en mørk nederdel eller kjole den bedste løsning, kombineret med en bluse i neutrale farver.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netjurist.dk

Kan fogedretten se hvad der står på min konto?

Fogeden kan eksempelvis tage udlæg i din ejerbolig, dit depositum (hvis du bor til leje), din opsparingskonto, firmakonto og genstande såsom dyre møbler, elektronik og biler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på debtia.dk

Hvad må fogedretten ikke tage?

“Udlæg kan ikke foretages i genstande, som har en særlig personlig betydning for skyldneren eller medlemmer af hans husstand, medmindre genstandene har en sådan værdi, at det ikke findes rimeligt at holde dem uden for fuldbyrdelsen af fordringshaverens krav.”

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på budgethuset.dk

Kan fogedretten tage min hund?

Det vil sige alt, hvad du ejer. I juridisk forstand er husdyr, herunder hunde, løsøre, som er en del af ejerens formue. Hvis hunden er din, kan den derfor som udgangspunkt godt være genstand for udlæg. Der er dog en række undtagelser til denne hovedregel, herunder blandt andet lovens § 515, stk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mobilretshjaelp.dk