Din NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som du har i forvejen, og som alle offentlige myndigheder bruger, når de skal udbetale penge til dig. Under NemKonto kan du bl. a. se din nuværende NemKonto, selv ændre din NemKonto eller se om private virksomheder har fået din NemKonto oplyst.
Hvem har adgang til NemKonto?
Alle borgere og virksomheder i Danmark skal have en NemKonto. En NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som man bruger i forvejen. De fleste borgere bruger deres lønkonto som NemKonto. Man skal altså ikke oprette en ny bankkonto.
Kan kommunen se min konto?
De offentlige myndigheder kan kun overføre penge til din NemKonto. De kan hverken trække penge på kontoen eller se kontobevægelser, og de har ikke direkte adgang til at se dit kontonummer.
Hvordan finder man ud af om man har en NemKonto?
Ved at logge ind med dit MitID i selvbetjeningen, som du finder i højre side, kan du se hvilken af dine konti, som er din NemKonto.
Kan mine forældre se min bank konto?
Når du giver en anden person dispositionsfuldmagt til din konto, giver du ham eller hende fuldstændig den samme råderet, som du selv har. Det vil sige, at personen kan se alle ind- og udbetalinger og kan hæve på kontoen.
Sådan undgår du negativ rente på din opsparing (over 1.000.000 kr uden negativ indlånsrente)
Kan alle i banken se min konto?
Har du overvejet, om bankens medarbejdere kan se dine kontoudtog og få indblik i alle detaljer i din privatøkonomi? I givet fald behøver du ikke være så bekymret. Ifølge betalingsloven har banken ganske vist ret til at se dine samlede betalingsoplysninger, når den for eksempel vurderer, om du må få et lån.
Kan børn have en NemKonto?
Ja, alle borgere over 18 år, der bor i Danmark og har et CPR-nummer, skal have en NemKonto senest i forbindelse med, at de modtager deres første udbetaling fra det offentlige. Borgere under 18 år, der får udbetalinger fra det offentlige, skal også have en NemKonto.
Kan man have 2 nem konti?
Din NemKonto er en helt almindelig konto, du har i din bank, og du kan derfor have flere konti – og flere banker. Så kan det være svært at holde styr på, hvilken konto, der er din NemKonto. Ved at logge ind på selvbetjeningen kan du både se hvilken af dine bankkonti der er din NemKonto.
Kan man have en NemKonto i en udenlandsk bank?
Din NemKonto kan sagtens være en konto i et udenlandsk pengeinstitut. Du er selv med til at vælge din NemKonto. Du kan vælge enten en udenlandsk bankkonto eller en bankkonto i et dansk pengeinstitut, når du er logget ind på selvbetjening.
Kan banken ændre NemKonto?
Det kræver blot MitID, så kan du logge ind på selvbetjeningen. Du kan også ændre din NemKonto på de fleste netbanker. Ca 90% af de danske banker gør det muligt for dig at ændre din NemKonto på din netbank. Du kan kontakte din bank og bede dem om at ændre din NemKonto for dig.
Hvad kan Kommunen tjekke?
Uden samtykke: Kommunen kan indhente oplysninger om økonomiske forhold og ferieforhold fra offentlige myndigheder og a-kasser uden samtykke. visse oplysninger i forbindelse med sager om mellemkommunal refusion.
Kan man få kontanthjælp hvis man har penge i banken?
Kommunen kan ikke yde kontant- eller uddannelseshjælp, hvis du eller din eventuelle ægtefælle har formue, som kan dække det økonomiske behov. Kommunen ser dog bort fra beløb på op til 10.000 kr., for ægtefæller 20.000 kr.
Kan udbetaling Danmark Se min konto?
Offentlige myndigheder kan kun overføre penge til din NemKonto. De kan hverken trække penge på din konto eller se din saldo eller kontobevægelser.
Hvad er forskellen på NemKonto og bankkonto?
En NemKonto er en helt almindelig bankkonto, der er valgt til at modtage udbetalinger fra det offentlige. De fleste borgere bruger deres lønkonto som NemKonto. Man skal altså ikke oprette en ny bankkonto.
Hvad koster det at have en NemKonto?
Hvad koster det? Det koster ikke noget at oprette eller ændre en NemKonto.
Kan man få udbetalt løn til en andens konto?
Du kan godt få udbetalt en bestemt ydelse fx børnepengene til en anden konto end din NemKonto. Dette kaldes en specifik konto. For at få en særskilt ydelse udbetalt til en specifik konto, fx en fælles budgetkonto, skal man kontakte den myndighed, der udbetaler ydelsen.
Kan man selv oprette en NemKonto?
Det er den konto, som hedder NemKonto. Du bestemmer selv, hvilken konto der skal være din NemKonto, du skal selv bare give besked om, hvilken en af dine bankkonti det skal være. Det kan du gøre ved at gå ind på selvbetjening her på siden. Du indtaster kontonummeret på den konto, du vil have skal være din NemKonto.
Kan jeg bruge Revolut som NemKonto?
Du skal oplyse IBAN og BIC. BIC er ikke nødvendig at oplyse. Du kan sagtens bruge udenlandsk bankkonto som NemKonto, også Revolut.
Hvad hedder NemKonto på engelsk?
Your NemKonto is a ordinary bank account that you already use. You choose which of your regular bank accounts you wish to use as your NemKonto.
Kan man få løn uden NemKonto?
Det fremgår af Lov om Offentlige Betalinger, at man har pligt til at have en NemKonto, hvis man modtager offentlige udbetalinger. Man skal senest have anvist en NemKonto, inden man modtager udbetalingen. I princippet bør der ikke være nogen, der ikke har en NemKonto.
Kan man bruge sin private NemKonto til erhverv?
Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed eller PMV, kan du derfor bruge din egen private konto som virksomhedens NemKonto.
Hvor gammel skal man være for at have en NemKonto?
Man kan få NemKonto tilknyttet en konto, når man er 13 år. NemKonto er den konto, som de offentlige myndigheder har registreret, f. eks. skatteforvaltningen.
Hvordan får min søn en NemKonto?
- Gå ind på hjemmesiden www.nemkonto.dk.
- Tryk på knappen "Log ind som borger"
- Log på med MitID.
- Indtast kontonummeret på den konto, som du vil benytte som NemKonto.
- Følg instruktionerne for at bekræfte dit valg.
Hvor mange penge kan man modtage fra udlandet?
Hvor mange penge må jeg modtage fra udlandet? De fleste banker i Danmark, har ikke en grænse for, hvor meget du må modtage fra udlandet. Derimod har mange banker en begrænsning på, hvor meget du selv må overføre til udlandet - denne grænse ligger typisk på 20-25.000 kroner, og kan forhøjes ved at kontakte din bank.