Hvem kan vie et brudepar?

En borgerlig vielse kan foretages af borgmesteren eller en anden person, som borgmesteren har bemyndiget til det. I kan frit vælge, hvilken kommune I vil giftes i. Vielsen foregår som regel på rådhuset, men borgmesteren kan tillade, at vielsen foregår fx i en skov eller park.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan en privatperson vie folk?

Dvs. de eneste der kan vie folk er kommunalbestyrelsen eller giftefogeder ansat i kommunens administration. At blive giftefoged er blot at borgmesteren udsteder bemyndigelse til at en person kan forestå vielser, der ligger ingen uddannelse til baggrund for titlen giftefoged.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lovenshule.dk

Kan man få tilladelse til at vie?

Et anerkendt trossamfund kan ansøge om at få lov til at vie folk. Religiøse forkyndere fra anerkendte trossamfund kan få lov til at vie par (vielsesbemyndigelse). Hvis et trossamfund har få medlemmer og få vielser om året, skal I ansøge om tilladelse for hver vielse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på km.dk

Kan man blive viet af en præst i haven?

Eller vil I gerne vies i jeres have eller hjem? Det er muligt for brudepar at blive kirkeligt viet uden for kirkens rum, når særlige betingelser er opfyldt. Hvis I som brudepar har en særlig tilknytning til et sted og jeres præst kan godkende det, kan vielsen foregå uden for kirken.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på folkekirken.dk

Kan man blive viet af en præst uden for kirken?

§ 3, stk. 3, i bekendtgørelse om vielse inden for folkekirken. Det er en forudsætning, at brudeparret og præsten er enige. Det indebærer, at præsten ikke er forpligtet til at medvirke, og brudeparret har ikke noget retskrav på at blive viet uden for kirken.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Are Wedding expenses to be divided by both Bride's & Groom's family? - Assim al hakeem



Hvem må vie?

En borgerlig vielse kan foretages af borgmesteren eller en anden person, som borgmesteren har bemyndiget til det. I kan frit vælge, hvilken kommune I vil giftes i. Vielsen foregår som regel på rådhuset, men borgmesteren kan tillade, at vielsen foregår fx i en skov eller park.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man blive præst uden at være teolog?

Hvis man ikke er teologisk kandidat, kan man blive præst således: Enten via paragraf 2-ordningen, som kræver, at personen indstilles af en biskop til præsteembedet og derefter gennemgår et uddannelsesforløb sammensat af et universitet og folkekirkens præsteuddannelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Hvad koster det at blive viet?

Det koster ikke noget at blive gift på rådhuset. I skal ikke betale noget til hverken kommunen, borgmesteren eller den person, som ender med at stå for vielsen. Udenlandske par skal dog betale et gebyr på 1.650 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Kan man blive gift i hvilken som helst kirke?

Ønsker I at blive viet i folkekirken skal I henvende jer til sognepræsten eller kirkekontoret i det sogn, hvor I ønsker, at vielsen skal foregå. I vil inden vielsen mødes med præsten for at aftale dato og gennemgå vielsens forløb. Ved denne samtale aftaler I også valg af salmer med præsten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på km.dk

Hvad koster det at blive gift i en kirke?

Som udgangspunkt koster det ikke noget at blive gift i en kirke, dog kræver visse kirker betaling for specielle sange, blomster og lys.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på if.dk

Kan man blive viet på stranden?

En borgerlig vielse oftest foregår på radhuset

Som ovenfor nævnt foregår en borgerlig vielse oftest på rådhuset, men I kan også blive viet andre steder, såsom i baghaven, på stranden, på et slot eller i skoven. Hvis I gerne vil giftes på rådhuset, behøver I ikke at gøre det på rådhuset i jeres kommune.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aatos.app

Kan man gifte sig til opholdstilladelse?

Først og fremmest skal man have en gyldig opholdstilladelse for at kunne gifte sig i Danmark. Derudover skal begge parter være fyldt 18 år for at kunne indgå ægteskab. Hvis det er tilfældet, så skal I begge to møde personligt op på rådhuset med jeres pas eller anden form for identifikation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på licitationen.dk

Kan man blive gift i en kirke hvis man ikke er døbt?

ved at bo/have boet i sognet, eller en af jer er døbt eller konfirmeret i kirken. Har I ikke tilknytning til kirken, er det præstens afgørelse om vielsen kan foregå der. For at kunne blive viet, skal I have en prøvelsesattest.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på personregistrering.dk

Kan man blive borgerligt viet hjemme?

I kan for eksempel blive viet i jeres have, jeres hjem, en park, på en båd, en restaurant eller på det sted, I mødte hinanden for første gang. Giftefogeden kan også holde en personlig tale for jer, hvis I ønsker det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på idocph.kk.dk

Hvor hurtigt kan man blive gift på rådhuset?

I kan tidligst få en tid til vielse 14 dage efter, at vi har modtaget jeres prøvelsesattest. I er velkomne til at ønske en dato i ægteskabserklæringen. Herefter får I et brev med det præcise tidspunkt for vielsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aarhus.dk

Kan man blive gift i kirken hvis man ikke er medlem af folkekirken?

Forudsætningen for at blive viet i en kirke er, at mindst en af jer er medlem af folkekirken. De fleste bliver medlem af folkekirken i forbindelse med deres dåb, og har I ikke aktivt meldt jer ud, er I altså stadig at finde på medlemslisten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bryllupsuniverset.dk

Hvem kan vie udendørs?

5, at en præst kun har pligt til at foretage en vielse, hvis begge parter er medlem af til folkekirken, og en af dem er medlem af præstens menighed eller har en særlig tilknytning. Er kun den ene halvdel af parret medlem af folkekirken kan præsten vælge at foretage vielsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stiftsjura.dk

Hvilke fordele er der ved at blive gift?

Når I bliver gift, får I som udgangspunkt det der kaldes formuefællesskab/fælles eje. Det betyder kort sagt, at jeres formue deles lige ved separation, skilsmisse eller død. Men på mange andre områder har det også betydning for jeres økonomi, når I bliver gift.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på midspar.dk

Hvilke papirer skal man bruge for at blive gift?

I skal først udfylde en ægteskabserklæring og modtage en prøvelsesattest – derefter skal I tage stilling til, hvor I skal vies, og om I vil skifte navn i den forbindelse. Uanset om I ønsker at blive gift i kirke eller på rådhuset, skal I udfylde en ægteskabserklæring fra den kommune, som I begge eller en af jer bor i.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advodan.dk

Kan man blive gift med MitID?

I skal begge have MitID for at udfylde ægteskabserklæringen digitalt. Hvis I ikke har MitID, kan I downloade og udfylde ægteskabserklæringen og sende den til Vielseskontoret digitalt eller med posten. Sender I den digitalt, kan det enten være et scan eller et fotografi af den udfyldte erklæring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Kan man blive gift i haven?

Hvis I ønsker at blive gift hjemme i haven eller et andet sted udenfor rådhuset (som hovedregel skal det være indenfor kommunegrænsen), skal I selv lave aftale med et byrådsmedlem der foretager vielser udenfor rådhuset. Hvis I gerne vil giftes i fx. en park, har I selv ansvaret for at få tilladelse til det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på horsens.dk

Kan man gifte sig med sig selv?

Blandt andet i Storbritannien og USA har kvinder inden for det seneste halve år vakt opsigt ved at indgå ægteskabspagter med sig selv. En britisk kvinde, Grace Gelder, arrangerede en bryllups-ceremoni for sig selv med både ring, ægteskabsløfter og 50 gæster.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Hvor mange penge tjener man på at være præst?

En præsts startløn begynder på omkring 350.000 kroner årligt, mens den livsvarige tjenestemandspension så skal lægges oveni. Det er tillidsmænd fra Præsteforeningen og provsterne, der forhandler med de forskellige biskopper om ekstra tillæg. Og det gør præsternes lønninger forskellige fra stift til stift.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk