Gammel Knas Creme er en smøreost, som fremstilles på Birkum Mejeri. Smøreosten er lavet med inspiration fra osteklassikeren Gammel Knas, en Havarti fra Nr. Vium mejeri, som modnes i minimum 24 måneder.
Hvad er gammel knas?
Gammel Knas er en Havarti modnet minimum 24 måneder kendetegnet ved sin udtalte umamismag og fine balance mellem sødme, syre og fedme. Ved forvandlingen til creme er ostens sjæl intakt. Gammel Knas har dermed bevaret sin særlige smag, men er blevet udrustet med nye funktionaliteter.
Hvad koster gammel knas?
Pris 150 kr.
Er gammel knas stærk?
På trods af sit navn er Gammel Knas ikke stærk, men unik i både smag og struktur. Kongstanke bag osten: At nyfortolke den klassiske Havarti til nye højder. Ostens navn: Gammel Knas har fået sit navn på grund af kombinationen af de knasende proteinkrystaller og den lange modningsperiode på minimum 24 måneder.
Hvor bliver Arla Unika lavet?
Fakta - Troldhede Mejeri / Arla Unika
Mejeriet producerer i øjeblikket 4.000 tons skimmelost, men forventes at komme op på 10.000 tons i 2020. I alt findes der over 20 Unika-produkter, heraf fremstilles ni (alle skimmeloste) på Troldhede Mejeri.
💚🧀 TORVETIP: SPIDSKÅL MED GAMMEL KNAS 🧀💚
Er gammel ost sundt?
Visse oste vil især give nærringstoffer, der fremmer tarmfloraen, vægttab, forbedre helbredet af kogler, og nedsænker risikoen for hjertesygdomme. Det er dog vigtigt at holde øje med dit indtag, da visse oste kan have et højt indhold af natrium og/eller fedt. Alt i alt er ost nærende til en sund og afbalanceret diæt.
Hvad er bedst at pakke ost ind i?
Sådan pakker du ost ind
Din ost holder sig bedst, hvis du pakker den ind i voksbehandlet papir til lige præcis det formål. Du kan købe det online flere steder under navnet ostepapir. Alternativt kan madpapir bruges. Herefter lægger du osten i en tætsluttende plastikboks eller osteklokke.
Hvor kan man købe Arla Unika gammel knas?
- Arla Unika - Torvehallerne. Sjælland · Frederiksborggade 21, 1560 København K Hal 1.
- Bon Fromage. Sjælland · Søgårdsvej 1, 2820 Gentofte.
- Caseus v. ...
- Klingenberg, Rødovre. ...
- Klingenberg Ost & Delikatesser. ...
- Kvalitetsslagteren og Osten. ...
- Rotunden Ost, Hellerup Food Market. ...
- Klingenberg Ost & Delikatesser.
Kan en skæreost blive for gammel?
Det afhænger af typen. En friskost holder sig typisk 3-4 uger, så allerede efter en måneds tid kan den slags siges at være gammel. En skæreost kaldes ”mellemlagret” (ML) op til omkring 20 uger, hvorefter den er ”ekstralagret” (XL) – eller ”ekstra ekstralagret” (XXL) efter 40 uger.
Hvilken ost minder om gammel knas?
Modnede havartityper, som fx UNIKA gammelknas, har en mere fast og let smuldrende konsistens, og smagene er dybere med noter af nødder og frugt.
Hvad er krystaller i ost?
Krystaller i ost er hverken salt eller mælkesukker, men calciumlaktat eller frie aminosyrer dannet under ostens modning. Disse naturlige omdannelsesstoffer er helt ufarlige og bør ikke fjernes, da de er med til at give den vellagrede ost smag og tekstur.
Er gammel knas pasteuriseret?
Produktinformation. Pasteuriseret MÆLK, salt, MÆLKESYREKULTUR, osteløbe (mikrobielt). Opbevares ved max. 5°C.
Hvad er gammel knas ost?
Arla Unika Gammel Knas er en nyfortolkning af den klassiske havarti ost, der vil overraske selv de mest erfarne ostemestre derude. Med dens karakteristiske knasende tekstur og komplekse smag af nødder, karamel og sødme skiller Arla Unika Gammel Knas sig ud fra andre havarti oste på markedet.
Hvad er en unika ost?
Arla Unika produkter udvikles og testes i kokkesortimentet Unika X. Når ostene er færdigudviklede og vi vurderer de er egnede til at komme ud til et lidt bredere publikum, så transformeres de til Arla Unika sortimentet.
Hvad er unika smør?
Den dobbelte syrning og dobbelte æltning giver smørret sin karakteristiske friske og dybe syrlige smag. Smørret har en blød men fast konsistens, der får modspil fra de knasende sprøde saltkrystaller. Denne smør er unik, både når det gælder struktur, mundfornemmelse, udseende og den friske, syrlige smag.
Hvad hed Arla før i tiden?
I 1970 gik fire mejeriselskaber og tre enkeltmejerier sammen under navnet Mejeriselskabet Danmark (MD Foods). I 2000 blev MD Foods til Arla Foods som følge af en fusion med svenske Arla, som har samme lange andelshistorik.
Hvad hed mælk før Arla?
MD Foods, dansk mejerikoncern; fusionerede i 1999 med Kløver Mælk A.m.b.a. og i 2000 med Arla, Sverige, til Arla Foods. Koncernen blev stiftet som Mejeriselskabet Danmark a.m.b.a. i 1970 af en række mindre landmejerier og regionale mejeriselskaber.
Er Arla dansk eller svensk?
Arla Foods amba er en dansk-registreret international andelsmejeri-koncern. Selskabet fik sit nuværende navn efter en fusion mellem danske MD Foods og det tidligere svenskejede Arla i 2000, senere er koncernen vokset gennem opkøb og fusioner i Storbritannien, Tyskland, Holland, Belgien, Sverige og Luxembourg.
Kan man komme ost i fryseren?
Skæreoste med et fedtindhold over 25% kan nemlig fryses. Hvis du vil lægge en ost i fryseren, så pak den gerne ind i alu-folie, husholdningsfilm eller smørrebrødspapir og derefter i en frysegnet plastikpose eller -plastbox. Osten kan herefter holde sig i 3-4 måneder.
Kan man pakke ost ind i bagepapir?
For at osten skal holde sig bedre, er det en god idé at indpakke den i bagepapir og lægge den i en plastpose. Så kan den holde sig frisk længere, og den lugter heller ikke, når man åbner køleskabet.
Er en ost levende?
Osten er en levende organisme, der afgiver dampe, og pakker du den for godt ind, forhindrer du den i at ånde. I værste fald vil den danne en blank hinde, du vil skulle skære fra inden servering – det er spild af god ost.
Hvem spiser mest ost i verden?
Grækeren spiser i gennemsnit 23,8 kg ost om året, og med den statistiske usikkerhed i tankerne spiser franskmanden stort set det samme, nemlig 23,7 kg. Herefter følger Tyskland, der i gennemsnit spiser 20,9 kg, Italien 20,1 kg og Sverige 17,2 kg. Alle disse lande er blandt de store ostemarkeder for Arla Foods.
Er ost godt for tarmen?
Diæten anbefaler derudover at spise mejeriprodukter som yoghurt og ost. Probiotiske bakterier styrker immunforsvaret og tarmvæggen og producerer stoffer, der mindsker mængden af skadelige bakterier i tarmene.
Hvad betyder 45 på ost?
Plustegnet viser fedtindholdet i ostens tørstof (dvs. indholdet af protein, fedt og kulhydrat), mens procenttegnet viser, hvor mange procent fedt der er i hele osten. Tallet for plustegnet vil altså være højere end procenttallet. Fx vil en ost med 30+ indeholde 16% fedt, mens en 45+-ost indeholder 27% fedt.