Nørregade bolcher, som bliver solgt i supermarkederne, er produceret af Spangsberg Chokolade på deres fabrik i Taastrup. Du kan derfor finde Nørregade Bolchers produktion på Spangsbergs fabrikudsalg.
Hvor gammel er Nørregade Bolcher?
I 1924 blev de første Nørregade bolcher produceret på et af Danmarks nu ældste bolchekogerier. Dengang arbejdede Nørregade bolchekogeri ud fra filosofien om, at det at lave konfekture handler om godt gammeldags håndværk, hvor kvaliteten er i højsædet.
Hvorfor hedder det Nørregade Bolcher?
Nørregade er et hæderkronet mærke, hvis historie går helt tilbage til 1924. Nørregade Bolcher er et af Danmarks ældste bolchekogerier. Nørregade arbejder ud fra filosofien om at sætte kvaliteten i højsædet, hvilket har betydet, at de er blevet danskernes foretrukne bolcher.
Er bolsjer dansk?
Ordet bolsje kommer fra nedertysk boltje 'lille kugle', vist en omdannelse af buntje, diminutiv af fransk bonbon. I Danmark var det i begyndelsen hofapotekeren og siden andre apotekere, der fremstillede bolsjer for at gøre medicin mere velsmagende. I løbet af 1700-tallet overtog sukkerbagerne gradvis fremstillingen.
Hvor gammel er Nørregade?
Historien om Nørregade Bolcher går helt tilbage til 1924 hvor Martin Olsen startede et lille kogeri. Dette gør Nørregade Bolcher til et af Danmarks ældste bolchekogerier. I dag er Nørregade Bolcher en del af Spangsberg Chokolade.
BLØD I BOLDEN - Nørregade Slikmutter
Hvor bliver Nørregade Bolcher lavet?
Hvor finder jeg Nørregade Bolchers fabriksudsalg? Nørregade bolcher, som bliver solgt i supermarkederne, er produceret af Spangsberg Chokolade på deres fabrik i Taastrup. Du kan derfor finde Nørregade Bolchers produktion på Spangsbergs fabrikudsalg.
Hvem ejer Spangsberg?
Spangsberg Chokolade er ejet af holdingselskabet MISP Holding A/S, der også ejer selskaber såsom Heino Cykler og Elvirasminde, som producerer flødebollerne Samba. Bag holdingselskabet står Spangsberg-familien stifter Michael Spangsberg samt Frederik Spangsberg, Mette Spangsberg og Nicolai Egebjerg Larsen.
Hvem har opfundet bolsjer?
I Danmark var det i begyndelsen kun hofapotekeren og siden andre apotekere, der fremstillede bolsjer for at gøre deres medicin mere velsmagende. Kongen af Danmark-bolsjer, med smag af anis og lakrids, fik fx navn efter de brystdråber, som Christian 5. s livlæge fremstillede i 1600-tallet.
Hvorfor hedder det spejderhagl?
Navnet “Spejderhagl” leder tankerne tilbage på bolcher ved samme navn. Ligesom bolcherne har Spejderhagl også en dejlig smag af lakrids, der varmer og giver fornyet energi.
Hvor er bolsjer fra?
Hvor i Tyskland bolsjer blev formet af konditorer ved hjælp af såkaldte bolsjeprægemaskinder og bolsjevalser, blev og bliver det klassiske danske bolsje formet i hånden og skæret ud. Fremstillingen af disse “rocks” uden for Danmarks grænser praktiseres kun af få bolsjekogere.
Hvem ejer Evers bolsjer?
Carletti køber Støvring bolcher i foråret og Evers varemærket, som bl. a. er kendt for de klassiske Flødetabletter og Schweizerdrops, i efteråret.
Er der gelatine i Nørregade Frutti?
Ingredienser. Glukosesirup, sukker, palmefedt, surhedsregulerende middel (E 330), stabilisator (E 420), gelatine, emulgatorer: (E 322, E 471), aromaer, farvestoffer (E 160a, E 100, E 162, E 163, E 153, E 120), fortykningsmiddel (E 414).
Hvad er Althea bolcher lavet af?
Varedeklaration. Ingredienser: Sukker (EU), glukosesirup, aroma, farvestoffer (E120, E160a). Kan indeholde spor af soja og mælk. Opbevaring: Produktet skal opbevares tørt, ikke for varmt og beskyttet mod direkte sollys.
Kan bolsjer blive for gamle?
Hvor længe kan bolsjer holde sig ? – Der er ikke holdbarhedstid på bolsjer da det er sukkervarer, men har valgt at skrive mindst holdbar dato på og det er 1 år, de kan dog sagtens spises selvom der er gået mere end et år.
Hvorfor bliver mine bolsjer bløde?
Lavere temperaturer end 157°C giver bløde, klistrede bolsjer. Højere temperaturer end 165°C kan give brun, branket bolsjemasse. (Smagen kan ofte camoufleres med lakrids/salmiak). Forholdet mellem druesukker og sukker må ikke ændres, så bliver bolsjerne for bløde eller for skøre.
Hvad er sukkerfri bolcher lavet af?
Sukkerfrit slik som f. eks. bolcher, vingummi og lakrids er ofte sødet med sukkeralkoholer som isomalt, maltitol, maltitolsirup, sorbitol og xylitol, der er kulhydrat. Indholdet af kulhydrat er næsten lige så højt som i de almindelige produkter.
Hvem har opfundet slik?
Hvad var det første slik? Slikkepinden blev opfundet, længe før menneskehedens historie begyndte i Afrika for ca. 200.000 år siden. Opfindelsen blev gjort af et fortidsmenneske, der fandt på at dyppe en pind i en bikube for at kunne slikke honningen af den.
Hvad betyder ordet spejder?
medlem (især barn eller ung) af en fritidsorganisation med typiske aktiviteter som at bo i telt, lave mad over bål, lære at binde knob osv.
Hvad hedder slikket?
På svensk, dansk og norsk kaldes slikket som regel salmiaklakrits, salmiaklakrids, og salmiakklakris, hvor salmiak(k) refererer til indholdet af ammoniumklorid.
Hvad smager Kongen af Danmark af?
Kongen af Danmark er en frisk og fyldig cocktail, der bringer smagsminder frem fra det klassiske røde bolsje med den karakteristiske smag af anis, kombineret med sød rabarbergin fra Mad Owl.
Hvorfor hedder det slik?
Ordet slik er afledt af verbet slikke, af middelnedertysk slicken 'slikke, gnaske i'.
Hvorfor hedder det Kongen af Danmark?
Navnet "Kongen af Danmark", stammer fra 1600-tallet. Ifølge legenden fik Christian 5., der var konge af Danmark 1670-1699, ondt i halsen og tilkaldte sin livlæge. Livlægen ordinerede anisolie, tidens medicin mod ondt i halsen. Men da anisolie smager stærkt, ville kongen ikke indtage den.
Hvem laver Samba flødeboller?
P. Chr. Petersen's Eftf., Chokoladefabriken Elvirasminde A/S er en sammenslutning af to chokoladefabrikker, der blev grundlagt i Aarhus henholdsvis i 1866 og 1877. I dag ligger fabrikken i Skanderborg og producerer udelukkende flødeboller (kendt som SAMBA).
Hvorfor har Spangsberg så meget 2 sortering?
I stedet for at smide en rest helt fin skum fra én slags flødebolle ud, lader Spangsberg den komme ud sammen med den nye slags skum en kort overgang. - På den måde bliver der flere gange om dagen produceret flødeboller, som er blandede i smag og derfor bliver andensorterings-flødeboller.
Hvem ejer Samba flødeboller?
Spangsberg Chokolade er ejet af holdingselskabet MISP Holding A/S, der også ejer selskaber såsom Heino Cykler og Elvirasminde, som producerer flødebollerne Samba. Bag holdingselskabet står Spangsberg-familien stifter Michael Spangsberg samt Frederik Spangsberg, Mette Spangsberg og Nicolai Egebjerg Larsen.