Michael Spangsberg, der tidligere har tjent en formue på at skabe og sælge BonBon-slik og forlystelsesparken BonBon-Land, begyndte at lave flødeboller i 2008, men først i 2014 gav Spangsberg Chokolade overskud. Michael Spangsberg købte i 2014 konkurrenten Elvirasminde, der står bag de kendte Samba-flødeboller.
Hvor bliver Spangsberg flødeboller lavet?
Udover Spangsberg-flødeboller står den driftige iværksætter også bag de kendte Samba-flødeboller, som han overtog i slutningen af 2014. Produktionen af både Spangsberg- og Samba-flødeboller foregår på fabrikken i Skanderborg, mens Nørregade-bolsjerne laves i Taastrup.
Hvem ejer Spangsberg flødeboller?
Spangsberg Chokolade er ejet af holdingselskabet MISP Holding A/S, der også ejer selskaber såsom Heino Cykler og Elvirasminde, som producerer flødebollerne Samba. Bag holdingselskabet står Spangsberg-familien stifter Michael Spangsberg samt Frederik Spangsberg, Mette Spangsberg og Nicolai Egebjerg Larsen.
Hvem laver flødeboller?
Den største producent i Danmark, Elvirasminde, producerer omkring 650 millioner flødeboller om året, hvoraf 400 millioner eksporteres til udlandet. De resterende 250 millioner flødeboller bliver indtaget af danskerne, hvilket betyder at hver dansker i gennemsnit spiser 45 flødeboller om året.
Hvem er Spangsbergs leverandører?
Spangsbergs leverandører er primært dem som leverer chokoladen og den nødvendige fløde der bliver brugt, til at producere deres flødeboller. Virksomheden er meget afhængig af deres leverandører, da deres råvarer ikke kan holde sig i så lang tid og helst skal bruges så tidligt som muligt.
Spangsberg Flødebolle Varianter - 35sek
Hvem har lavet Spangsberg?
Den spæde start. Historien starter hos en lille chokoladefabrik i Taastrup. Kort tid forinden har lokalerne været i brug af en legetøjsgrossist. Det bliver der dog lavet om på, da Michael Spangsberg tager over, og det hele er snart omdannet til chokoladeproduktion.
Hvad ejer Spangsberg?
Spangsberg-familien ejer fortsat Spangsberg Chokolade A/S, der udover de kendte flødeboller står bag diverse chokoladevarianter, marmelade og bolsjer fra mærket Nørregade. Selskabet forventer en positiv udvikling i 2021, men kommer i regnskabet ikke nærmere ind på forventningerne til året.
Hvorfor har Spangsberg så meget 2 sortering?
I stedet for at smide en rest helt fin skum fra én slags flødebolle ud, lader Spangsberg den komme ud sammen med den nye slags skum en kort overgang. - På den måde bliver der flere gange om dagen produceret flødeboller, som er blandede i smag og derfor bliver andensorterings-flødeboller.
Hvem ejer Samba flødeboller?
Spangsberg Chokolade er ejet af holdingselskabet MISP Holding A/S, der også ejer selskaber såsom Heino Cykler og Elvirasminde, som producerer flødebollerne Samba. Bag holdingselskabet står Spangsberg-familien stifter Michael Spangsberg samt Frederik Spangsberg, Mette Spangsberg og Nicolai Egebjerg Larsen.
Er Samba og Spangsberg det samme?
Spangsberg Chokolade A/S overtager virksomheden bag den kendte Samba-flødebolle, Elvirasminde A/S.
Er Spangsberg og Nørregade det samme?
Michael Spangsberg opkøbte i 2010 Nørregade Bolcher og er til dato stadig direktør og ejer af virksomheden.
Hvilket land kommer flødeboller fra?
Mange tror, at flødebollen er af dansk oprindelse, men faktisk er den enten fra Skotland eller Amerika. Skotland lavede flødeboller allerede tilbage i slutningen af 1800-tallet. Dengang gik flødebollen under navnet Chocolate Mallow Biscuit, som stadig kan købes i dag.
Hvem ejer Bon Bon?
BonBon-Land er i dag ejet af den spansk forlystelseskoncern Parques Reunidos, der er den tredjestørste udbyder i Europa af forlystelsesparker, safarilande og vandlande.
Kan man spise flødeboller der er for gamle?
Flødebollers holdbarhed
Nogle emballager kan dog kun holde flødebollerne friske i 28 eller 49 dage. Flødeboller indeholder æg i skummet, men æggene er varmebehandlet – pasteuriseret - i løbet af produktionen, så der er ikke fare ved at spise flødebollerne, selvom de er mere end et par dage gamle.
Hvordan startede Spangsberg?
I 1985 gjorde Michael Spangsberg en drøm til virkelighed, da han overtog en lille bolsjefabrik i Næstved, der producerede Altheabolsjer og Schweizerdrops. Da bolsjerne blev omdøbt til »Hold-Kæft-Bolsjer«, satte det for alvor gang i salget.
Hvem ejer Samba?
Spangsberg Chokoladefabrik overtog i sidste uge Samba-flødebolleproducenten Elvirasminde A/S. Ny direktør for Elvirasminde bliver Michael Spangsberg, som stiftede Spangsberg Chokoladefabrik i 2007. Han bekræfter overtagelsen af Elvirasminde A/S over for FødevareWatch.
Hvad hed flødeboller før?
I gamle dage var en flødebolle ifølge Ordbog over det Danske Sprog (1923) en bolle fyldt med flødeskum, man købte hos bageren. Og i gamle dage hed en flødebolle et negerkys eller en negerbolle. Disse to versioner er sidenhen afløst af ordet flødebolle.
Hvor gammel er Michael Spangsberg?
Få et politisk netværk.
Hvad koster Spangsberg flødeboller på lagersalg?
Spangsberg flødeboller koster normalt omkring 30 kr. for en pakke med 4 stk. Når de er på tilbud kan du være heldig at finde dem til omkring 20-25 kr.
Hvordan opbevarer man flødeboller bedst?
Korrekt opbevaring af flødeboller:
Opbevares bedst ved 10-12℃ i en lufttæt beholder i op til 3 dage. Såfremt man ikke har mulighed for at opbevare dem ved 10-12℃, kan de opbevares i køleskab(når chokoladen er HELT størknet) og tages ud ca. 1 timer før servering.
Hvad laver Spangsberg?
Spangsberg Chokolade A/S er en dansk konfekturevirksomhed. De producerer forskelligt konfekture, hvilket omfatter flødeboller, bolsjer, vingummi, osv. De har to kendte varemærker: Spangsberg Flødeboller og Nørregade Bolscher.
Hvor mange fabriksudsalg har Spangsberg?
Spangsberg Chokolade har i alt 15 fabriksudsalg, hvor kunderne kan købe kasser med andensortering-flødeboller.
Hvem startede BonBon-land?
Første led i ordet BonBon-Land kommer af fransk bonbon 'bolche, godte'. Parken blev oprettet i 1992 på initiativ af fabrikanten Michael Spangsberg (f. 1955) og ejes siden 2007 af Parques Reunidos, der ejer over 60 parker i Europa, Nordamerika, Mellemøsten og Australien.
Hvor gammel er Nørregade Bolcher?
I 1924 blev de første Nørregade bolcher produceret på et af Danmarks nu ældste bolchekogerier. Dengang arbejdede Nørregade bolchekogeri ud fra filosofien om, at det at lave konfekture handler om godt gammeldags håndværk, hvor kvaliteten er i højsædet.